Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha 2-3 szal cigit elszivok...

Ha 2-3 szal cigit elszivok naponta attol lehet kora szulott a babam?

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 16:33
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
68%
Szenvedélybetegség,persze...napi egy dobozzal szívtam,még aznap reggel is,mikor a tesztet vettem,ugyanis nem tervezett baba volt,csak nem jött meg a menstruációm...De ahogy megláttam,h terhes vagyok,meg tudtam állni...Sőt,szerintem 2-3 szál cigit elszívni neked is rosszabb,mert többet kívánsz úgyis,ha cigizel,mint kiböjtölni azt a kb. 2 hetet,míg már nem fogod annyira kívánni...
2011. okt. 11. 16:53
 12/39 anonim ***** válasza:
76%
oké, én mondom, hála az égnek hogy így le tudják tenni sokan a cigit. De akkor se kell a kérdezőt rögtön "leírni". szerintem is, ha most napi 2-3 szálat szív, volt az 1 doboz is. Akkor akarja legyőzni a dolgot, nem??
2011. okt. 11. 16:56
 13/39 anonim ***** válasza:
82%

Szia Kedves kérdező!

Én nagyon nagyon nagy dohányos voltam, másfél doboz hosszú cigit szívtam naponta!Akkor tettem le (egyik napról a másikra) mikor ELDÖNTÖTTÜK hogy indulhat a babaprojekt!Nem a pozitív tesztnél....nem a vizsgálat után...

Mert egészséges babát akartam!Soha nem bocsátottam volan meg magamnak ha az én gyangeségem miatt lesz beteg a babám....

ÉS még egy apróság! Ha TE nem tudod letenni, akkor miért várod ezt el egy egy napos újszülöttől?Mert ha TE dohányzol, vagyis függő vagy, akkor ő is benned függő!Viszont azt nem hiszem hogy a csecsemősök majd a kórházban, vagy TE adsz majd neki cigit ha mgszületik!

Hát enniyit kellene kibírnod...Max 8 hónapot, bár nem tudom mennyi idős babás vagy, ahhoz hogy ne kelljen majd a babaádnak egyedül megküzdenie a leszokással!Mikor Tenem voltál rá képes, őt máris ilyen feladat elé állítod!

Ezen gondolkozz el!

Nálam ez lassan 3 éve volt, azóta folyamatosan szoptatok, sőt újra babát várok, de hidd el életem legjobb döntése volt letenni a cigit!

2011. okt. 11. 17:00
 14/39 A kérdező kommentje:
KOSZONOM A VALASZOKAT FOLEG AZOKNAK AKIK normalis nem lehurrogo valaszokat adtak de azoknak is koszonom akik lehurrogtak mert vegulis nekik is igazuk van 16 hetes vagyok, tudom hogy eddig is nem volt jo hogy szivtam, de megprobalom letenni az egeszet mert vegulis tenyleg nem jo,es igazabol nem is kivanom csak a megszokas vagy mit tudom en...
2011. okt. 11. 17:34
 15/39 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Én nagy dohányos voltam, ráadásul nekem 12 hetesen derült ki a baba. Szégyen, nem szégyen, nem tudtam szabadulni a függőségtől, ezért vettünk elektromos cigarettát (Sárkány Center Budapesten, 1800 Ft-ba kerül, tíz patron jár hozzá alapból. Egy patron olyan egy doboz ciginek felel meg. Ha külön veszel hozzá patront, az 400 Ft/10 darab, szóval anyagilag is ezerszer jobban megéri), és azzal kezdtem csökkenteni a bevitt nikotin mennyiséget. (Az e-cigiben alapból nincs kátrány, szén-monoxid, és egyéb káros anyagok.)

Minden alkalommal egyre gyengébb patront vettünk, és mostanra már a teljesen simát szívom, amiben még nikotin sincs, csak illóanyagok. Viszont megmaradt a rituálé, a megszokás, a berögzült mozdulatok, így nincs hiányérzetem. Egyáltalán nem voltak elvonási tüneteim vele.

Az orvosom és a védőnőm is helyeselte ezt, nem győztek megdicsérni, és mindketten azt mondták, hogy ebben semmi olyan káros anyag nincs, ami a babának ártana.

Eljutni a legerősebb patrontól a 0%-osig 3-4 hétbe telt.

Ha gondolod, próbáld ki, hátha neked is könnyebbé teszi a leszokást!

2011. okt. 11. 17:42
 16/39 A kérdező kommentje:
KOSZONOM :)
2011. okt. 11. 18:01
 17/39 anonim ***** válasza:
74%

Kedves kérdező nem tisztem és nincs is jogom téged elítélni mert ettől függetlenül még lehetsz majd jó anya.

Én napi másfél dobozzal szívtam mikor terhes lettem /nem terveztük/ Már 4 hetesen kiderült és azonnal letettem a cigit. Úgyhogy még egyszer hangsúlyozom nem ítélkezem, de az NEM igaz hogy nem tudja egy anya a gyermeke érdekében megállni azt hogy ne cigizzen , és felfogja ésszel hogy ez NEM jó a babájának. Saját tapasztalatomból írom ezt és én sem vagyok nagyon nem vagyok tökéletes de azért hogy egészséges babám szülessen mindent megteszek megtettem.

Nem kell túlzásokba esni, pl napi 1 kávét meg lehet inni de a cigi az gáz.

Csak agyban el kell dönteni hogy mi a jó a gyermekednek és ennyi. Egyébként is minden szarért aggódunk terhesen, minek még generálni és direkt csinálni a bajt, de te tudod a te gyereked a te életed.

Egyszer beszélgettem egy asztmás gyerek anyukájával aki panaszkodta mennyit voltak kórházban, mennyit költ gyógyszere mennyi átvirrasztott éjszakája van hogy nehogy megfulladjon a kisfia és közben szívta fújta a cigit...no comment

2011. okt. 11. 18:31
 18/39 anonim ***** válasza:
82%

Te tudod, hogy rágyújtasz e, de a babáddal nagyon kicseszel.

Én voltam kórházban 3 napot, az egyik szobatársam visszatartáson volt bent, nyugodtan cigizett 3-4 szálat szívott el egy nap, aztán a végén koraszülött lett a babája és meg is halt..:( Én a helyedben letenném!

25hkm.

2011. okt. 11. 18:40
 19/39 anonim ***** válasza:
100%
Gratulálok, hogy igyekszel leszokni! Drukkolok, hogy sikerüljön. Sok embernek sikerült már, neked is biztosan menni fog!
2011. okt. 11. 18:45
 20/39 anonim ***** válasza:
49%

19 évig dohányoztam, aztán terhes lettem. Iszonyat nehéz volt de letettem mikor megtudtam hogy babát várok. a lányom 32 hétre született és lélegeztetőre került. akikkel a PIC-en "voltunk", azaz barátkoztam hat emberrel, EGYIK sem dohányzott (volt aki előtte sem) és nem is ittak.

Nem törvényszerű a koraszülés, de tény hogy nem tesz jót a babának a nikotin.

Mellesleg a nőgyógy előtt tucatszám szívták a nemcsak roma kismamák a cigit és valahogyan egyiknek a gyereke sem került "hozzánk".

2011. okt. 11. 19:06
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!