Ha 2-3 szal cigit elszivok naponta attol lehet kora szulott a babam?
Szia Kedves kérdező!
Én nagyon nagyon nagy dohányos voltam, másfél doboz hosszú cigit szívtam naponta!Akkor tettem le (egyik napról a másikra) mikor ELDÖNTÖTTÜK hogy indulhat a babaprojekt!Nem a pozitív tesztnél....nem a vizsgálat után...
Mert egészséges babát akartam!Soha nem bocsátottam volan meg magamnak ha az én gyangeségem miatt lesz beteg a babám....
ÉS még egy apróság! Ha TE nem tudod letenni, akkor miért várod ezt el egy egy napos újszülöttől?Mert ha TE dohányzol, vagyis függő vagy, akkor ő is benned függő!Viszont azt nem hiszem hogy a csecsemősök majd a kórházban, vagy TE adsz majd neki cigit ha mgszületik!
Hát enniyit kellene kibírnod...Max 8 hónapot, bár nem tudom mennyi idős babás vagy, ahhoz hogy ne kelljen majd a babaádnak egyedül megküzdenie a leszokással!Mikor Tenem voltál rá képes, őt máris ilyen feladat elé állítod!
Ezen gondolkozz el!
Nálam ez lassan 3 éve volt, azóta folyamatosan szoptatok, sőt újra babát várok, de hidd el életem legjobb döntése volt letenni a cigit!
Kedves Kérdező!
Én nagy dohányos voltam, ráadásul nekem 12 hetesen derült ki a baba. Szégyen, nem szégyen, nem tudtam szabadulni a függőségtől, ezért vettünk elektromos cigarettát (Sárkány Center Budapesten, 1800 Ft-ba kerül, tíz patron jár hozzá alapból. Egy patron olyan egy doboz ciginek felel meg. Ha külön veszel hozzá patront, az 400 Ft/10 darab, szóval anyagilag is ezerszer jobban megéri), és azzal kezdtem csökkenteni a bevitt nikotin mennyiséget. (Az e-cigiben alapból nincs kátrány, szén-monoxid, és egyéb káros anyagok.)
Minden alkalommal egyre gyengébb patront vettünk, és mostanra már a teljesen simát szívom, amiben még nikotin sincs, csak illóanyagok. Viszont megmaradt a rituálé, a megszokás, a berögzült mozdulatok, így nincs hiányérzetem. Egyáltalán nem voltak elvonási tüneteim vele.
Az orvosom és a védőnőm is helyeselte ezt, nem győztek megdicsérni, és mindketten azt mondták, hogy ebben semmi olyan káros anyag nincs, ami a babának ártana.
Eljutni a legerősebb patrontól a 0%-osig 3-4 hétbe telt.
Ha gondolod, próbáld ki, hátha neked is könnyebbé teszi a leszokást!
Kedves kérdező nem tisztem és nincs is jogom téged elítélni mert ettől függetlenül még lehetsz majd jó anya.
Én napi másfél dobozzal szívtam mikor terhes lettem /nem terveztük/ Már 4 hetesen kiderült és azonnal letettem a cigit. Úgyhogy még egyszer hangsúlyozom nem ítélkezem, de az NEM igaz hogy nem tudja egy anya a gyermeke érdekében megállni azt hogy ne cigizzen , és felfogja ésszel hogy ez NEM jó a babájának. Saját tapasztalatomból írom ezt és én sem vagyok nagyon nem vagyok tökéletes de azért hogy egészséges babám szülessen mindent megteszek megtettem.
Nem kell túlzásokba esni, pl napi 1 kávét meg lehet inni de a cigi az gáz.
Csak agyban el kell dönteni hogy mi a jó a gyermekednek és ennyi. Egyébként is minden szarért aggódunk terhesen, minek még generálni és direkt csinálni a bajt, de te tudod a te gyereked a te életed.
Egyszer beszélgettem egy asztmás gyerek anyukájával aki panaszkodta mennyit voltak kórházban, mennyit költ gyógyszere mennyi átvirrasztott éjszakája van hogy nehogy megfulladjon a kisfia és közben szívta fújta a cigit...no comment
Te tudod, hogy rágyújtasz e, de a babáddal nagyon kicseszel.
Én voltam kórházban 3 napot, az egyik szobatársam visszatartáson volt bent, nyugodtan cigizett 3-4 szálat szívott el egy nap, aztán a végén koraszülött lett a babája és meg is halt..:( Én a helyedben letenném!
25hkm.
19 évig dohányoztam, aztán terhes lettem. Iszonyat nehéz volt de letettem mikor megtudtam hogy babát várok. a lányom 32 hétre született és lélegeztetőre került. akikkel a PIC-en "voltunk", azaz barátkoztam hat emberrel, EGYIK sem dohányzott (volt aki előtte sem) és nem is ittak.
Nem törvényszerű a koraszülés, de tény hogy nem tesz jót a babának a nikotin.
Mellesleg a nőgyógy előtt tucatszám szívták a nemcsak roma kismamák a cigit és valahogyan egyiknek a gyereke sem került "hozzánk".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!