Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet amiatt felső határnál...

Lehet amiatt felső határnál az AFP, ha most kiderült,1 héttel kisebb a babám, mint hittük?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 29. 12:02
 1/7 anonim ***** válasza:

szia!

Lehet , mert szigorúan veszik, hogy melyik héten lehet csinálni. Mindenesetre ne kezdj el rosszra gondolni, az afp csak egy pillanatnyi kép a babádról. Ha mentek uh-ra , valószínűleg rendben lesz minden :)

2009. ápr. 29. 12:09
 2/7 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor ezek szerint 15 hetesen voltam vérvételen, nem 16. Akkor nem éppen kevesebb AFP-nek kéne lennie?
2009. ápr. 29. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem is határértéken volt az eredményem (magas). A védőnő azt mondta hogy valószínű idősebb terhes vagyok mint aminek eddíg mondtak. Szóval akkor te is később mentél és nem előbb. Amúgy én izgulok miatta, de ma megyek uh-ra és remélem minden ok lesz.
2009. ápr. 29. 12:25
 4/7 A kérdező kommentje:
De én fiatalabb terhes vagyok, mint aminek eddig mondták.
2009. ápr. 29. 12:28
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! nekem egyszer 3 héttel hamarabb levették az AFP-s vért is figyelmetlenségből a laborban. Nekem is magasabb volt az érték.. a védőnő ijedten szólt, hogy baj van, mert a vérvizsgálat alapján valami gond van a babával..azt hittem, meghűl bennem a vér. Aztán elkezdte mondani, hogy megkapta az AFP eredményt és magas lett..én meg csak annyit tudtam kinyögni, hogy hiszen még csak a következő héten megyek a laborba.. Tehát lehet nálad is magas az érték, ha kisebb is a babád. Ja! A normál időben végzett vizsgálat nekem is jó lett...
2009. ápr. 29. 12:32
 6/7 anonim ***** válasza:

Állítólag sokszor vannak rossz és téves eredmények. Ezért van az hogy ez külföldön már nincs. Szóval ne izgulj miatta. Majd az uh. ad igazi választ!

Második válaszoló

2009. ápr. 29. 12:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Ne aggódj!

Az én orvosom azt mondta, hogy csak akkor küldi tovább a kismamákat kiegészítő vizsgálatokra, ha a ref. tartomány kétszerese feletti az érték, mert annyira megbízhatatlan még a jó időben elvégzett teszt is.

A legtöbb országban már nem is használják, mert a riasztások 5-10%-a bizonyult jogosnak, és feleslegesen stresszelték a kismamákat. Úgyhogy nyugi! :)

Ne aggódj, minden rendben van Veletek! :)

16 hetes

2009. ápr. 29. 12:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!