Afp érték, jó 2, 05-ös? Elég közel van a felső határhoz, nem?
Nincs annyira közel, nyugi. A határértékeknek nem az a lényegük, hogy középen legyen az eredmény, hanem hogy határon belül. A tied meg bőven határon belül van.
És az AFP amúgy sem túl megbízható.
Nekem annó azt mondta a védőnő, egyszer fordult elő a praxisában, hogy valakinek extrém magas lett 6 feletti és ott tényleg baj volt a babával, meg is kellett szülnie.
Ez a 2 felett nem jelentős. Igazándiból, ez azt jelzi, hogy valamely tesztrészét esetleg nem fedi bőr a babának, ezért van több a vérben. És ha magas, akkor nyilván alaposabban megnézik ultrahanggal, többször. De az AFP önmagában soha nem döntő jelentőségű. Mert ehhez nagyon nagy a szórása.
Atya világ,most jól megijesztettél...
Nem fedi bőr valamelyik testrészét????
Na ettől nem lettem jobban.....
Nem tudtad mit vizsgál az AFP? Bocs, nem megijeszteni akartalak, úgy gondoltam az intenet korában ezt tudja mindenki.
Igen az AFP vizsgálat az anyai vérben lévő alfa-fötoprotein szintjét méri, amit a magzat mája bocsát ki, ha magasabb az érték, az azt jelentheti, hogy a magzat testfelületi záródási rendellenességből fakadóan több protein kerül be az anya vérébe.
De mint írtam ezt általában extrém magas 6 vagy afeletti szint jelzi, de ez sem biztosan. Csak valószínűleg. Ilyenkor szükséges egy alaposabb vizsgálat.
A te eredményed a közelében sincs ennek.
Igen,bocs!Azt tudtam hogy mit jelent,csak én értelmeztem rosszul a válaszod,ami miatt én kérek elnézést!!
Teljesen úgy olvastam ki belőle,hogy az én értékeim mellett lehet fedetlen felület!!Már tényleg megijedtem!!:)
Rá van írva a leletedre, hogy testsúllyal korrigálva? Ha nincs, kalkuláld bele, hogy nagyon vékony várandósoknál magasabb, a testesebbeknél alacsonyabb érték jön ki a keringő vérmennyiség miatt.
De ettől függetlenül az Afp tényleg egy elmaradott, pontatlan vizsgálat, ha egyedül ebben van eltérés a leletek között, nem is szokták igazán figyelembe venni az orvosok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!