Hogyan szuljek? Csaszarmetszes/termeszetes szules?
ha választhatsz, mindegy mit választasz, mert mind a kettő fáj. Mindkét fajta szülésnek vannak előnyei és hátrányai.
egyenlőre készülj lelkileg a sima szülésre- de nem tudhatod hogy alakul majd a végefele a terhességed, pl nem lesz-e faros a baba? Vagy bármi más ami miatt inkább császárt válassz. Vagy a természetes szülés közben is lehet olyan körülmény ami miatt tolnak a műtőbe.
A szüléstől ne félj, minél jobban félsz, annál nagyobb a blokk benned, és annál nehezebb a szülés is és annál jobban fáj is. Ezért kell erre lelkileg készülni, hogy mi is történik veled-veletek!! Minden fájdalommal egyre közelebb kerül hozzád a gyerek és csak úgy tudod őt segíteni, ha magadra figyelsz majd, és a fájásokra, szépen lazán lélegzel, és akkor te is és a baba is ügyesen és szépen fogjátok átélni a szülést.
Én kétszer szültem simán- a másodiknál már én is készültem lélekben erre, a fájásoknál nem figyeltem senkire csak magamra, láttam magam előtt a babát, ahogy fordul, és próbál előrrébb jutni és arra gondoltam, hogy úgy segíthetem, ha minél jobban csak rá koncentrálok és magamra. Persze könnyű ezt így leírni, de hidd el, hogy ha félsz és ezen rettegsz, akkor annál rosszabb lesz a szülés. Ezen egyébként is át kell esni, már nem csinálhatja meg helyetted!!! :)
Könnyű szép szülést kivánok Neked!
5 gyereket szültem simán. Az utolsó kettőnél eü. okok miatt engem is császározni akartak, de szerencsére találtam olyan orvost, aki ezt indokolatlannak tartotta. De ez én vagyok.
Viszont két dolog miatt neked sem ajánlanám a császárt.
1. Műtét, és mint olyan, vannak kockázatai, valamint a felépülés sem mindig egyszerű.
2. A babának is szüksége van arra, hogy átélje a születést, persze csak ha nincs egyéb gond. Sok helyen hallottam, hogy a császáros babáknak lehetnek adaptációs nehézségei.
De van lehetőséged természetes úton, mégis fájdalommentesen szülni, EDÁval. Lehet, hogy esetedben ez lenne a jó megoldás.
Nem akarom kiosztani az első válaszolót, de ha még csak az első babáját várja, honnan tudja, hogy a császár mennyire fáj? Én láttam olyat, aki császár után 1 héttel szaladt és olyat, aki síma szülés után 2 héttel nem tudott ülni a gátsebe miatt. Ilyen is van, meg olyan is.
Nyilván a te szülésed, neked kell eldönteni és mindeyg, mit döntesz, a szülés így is, úgy is fáj.
Írod, hogy külföldön élsz, mégis Debrecenben keresel dokit. Nem romániai vagy véletlenül? Miért nem ott keresel dokit, ha találsz olyat, aki császároz, ott altatásban végzik, nem kell félj a szüléstől, mert átalszod.
Nem a császár mellett akarok lobbizni (azzal szültem és megint azzal fogok), csak nem kell túldramatizálni a császár fogalmát sem. Másfél éve szültem.Nem igaz, hogy akit vágnak, már soha nem lesz olyan, mint előtte: emelek, cipelek, bírom a strapát, nem kell kíméljem magam, nem kell várjak a 2. babára éveket. És lehetnek komplikációk, ez igaz, de ezek mind velem történhetnek meg. De a gyerekem nem fog beszorulni a szülőcsatornába, nem lesz oxigénhiányos, agyvérzéses, vákumos, stb. Sajnos é több rosszat hallottam a a síma szülésről, mint a természetesről.
A te döntésed. A síma szülés a normális, alapesetben ez javallott. De a császár sem a világvége.
Én simán szültem mindkét fiam.
24 éves voltam,volt magándokim,bejött 2 óra múlva baba lesz,kijelentette!Felkötötték az infúziót,nagyon fájt,azt mondtam elmegyek nem folytatom,csináljanak valamit,mert nem bírom ki,kiabáltak, ellöktem a doki kezét,már tiszta ideg volt,csak a legvégén költik le a lábakat,de már a szülésnő javasolta,de aztán mindenki túlélte,apás szülés volt,még egy plusz doki is bejött.
Talán én voltam a leghangosabb,de azt mondták más is szokott kiabálni.
Én így reagáltam le a fájdalmat.
A sima szülésnél is vágnak,gátmetszést,azt már nem éreztem vagy már nem tudtam mi is fáj.
Amikor odaadták a babát utána már nem fájt semmi.
Szülés után 3 órával már lefürödtem egyedül,gátmetszésen szépen gyógyult, várátszedés,napján jöttünk haza.
Hamar meggyógyultam 10hónapos volt a pici mikor terhes lettem második fiammal,simán szültem,már nem kiabáltam szüléskor,próbáltam felkészülni jobban agyban a szülésre, szorítottam a lepedőt,és arra gondoltam,milyen lehet a kicsim akihez annyit beszéltem.
Bízd magad a dokidra,ő tudja mi neked és a babának.
Nem mindig a 'doki' tudja mi a jó neked!
Te tudod a legjobban mi a jó neked!
Azért van ennyi születés utáni fizikai rendellenességgel, betegséggel született gyerek, mert sajnálják a császármetszésre a pénzt a kórházak.
Számtalan esetben szükséges lenne!!
És hazuglság, hogy ennyire meg annyira veszélyes, és hogy milyen hátrányai lesznek, nem tudsz felkelni stb, ez nem igaz, hasi műtét ugyan de nem úgy végzik mint 20 éve, és a babára nézve egyáltalán nem veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!