Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitamint szedtetek?

Milyen vitamint szedtetek?

Figyelt kérdés

33 éves vagyok.Nyáron tervezzük beindítani a "babagyártást" :-) (a projekt szót nem szeretem).

Milyen vitamint kellene szednem? Ki tud ebben segíteni? Gyógyszertáros vagy orvos? Sajna magándokihoz járni nem fogok tudni, de ha sikerül valakivel megbeszélni, akkor a kórházba hozzá járnék mindig és nála szülnék.(tudom a szülés nem lenne "ingyen").

Ti mit szedtetek? Egyébként tényleg szükség van a különböző felkapott vitaminokra? Nem elég a folsav és a Magne B6? És ezekből mennyit? Nem szeretnék "felfújt" babát, mert hallani erről is.

köszönöm a véleményeket.

2009. ápr. 27. 08:33
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Én először a gravidát szedtem, a baba is így jött össze, mármint hogy ezt szedtem, de átváltottam az elevitre, de ezt megbántam.Nekem a gravida vált be.Az első három hónapban szedtem minden nap, utánna 2-3 naponta.Mostmár hogy 31 hetes vagyok nem szedem csak 4 naponta.A magneB6-ot azt meg a görcsök miatt szedem 3*2-el.

Mást nem szedek, és nem is fogok.Lassan mindent abbahagyok,a 35. hétig szedem csak.

Sok sikert.

2009. ápr. 27. 08:40
 2/14 anonim ***** válasza:

Folsavat és magnéziumot mindenképpen szedj!

A terhesvitaminokból elég sokféle van, mkinek más jön be.

Én Gravidát és Elevitet szedtem, az előbbitől rosszul voltam. Vannak, akik Maternát, Femibiont(?),... egyebet szednek.

Szerintem mindegy, h melyik, a lényeg, h érdemes szedni. Sajnos hiába étkezel változatosan, nem tudsz annyiféle vitamint megenni, amennyire szükség lenne. A mostani zöldségek és gyümölcsök ki tudja mivel vannak kezelve, mennyi és milyen minőségű vitamin van bennük.

És nem lesz "felfújt" gyereked, attól ne félj!

Én eleinte naponta, majd minden másnap vettem be az Elevitet, és a lányom a 40. héten született nem egész' 3 kilóval.

Sok sikert!

Üdv: fél éves baba anyukája

2009. ápr. 27. 09:00
 3/14 anonim ***** válasza:
Szia.Én az elevitete szedtem,és szedem is.Először minden nap,az első 16hétig,utána pedig csak egy héten 2-3 szemet szedek.Ezen kívül a Béres Kalciumot(500mg-os)szedem a 18.héttől,két okból az egyik a baba csontozatához nélkülözhetetlenen a másik ha nem szedném a baba akkor is elveszi a kalciumot de a fogból és akkor a mi fogaink romlanak.Béres Magnéziumot is szedek,akkor szedtem ha görcsöltem napi egyet mert az 250mg-os,de most már minden nap,mert a lábgörcs sajna engem sem kímél:(A vas+folsavat a dokim írta fel a 22héttől szedem.Egy kalappal nektek.25hetes km.
2009. ápr. 27. 09:00
 4/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm :-)

Még írhattok tanácsokat ez ügyben, szívesen olvasom. Úgy látom elkerülhetetlen a vitamin. Eddig leginkább az Elevitről hallottam "rosszat", de itt meg inkább azt szeditek, ahogy visszaolvasgattam erről. Honnan venni észre ha rosszul van az ember a vitamintól? Hányingere van? Fáj a hasa?

Azt hiszem nehéz lesz eldöntenem melyiket válasszam.

Tehát vitamin, Magne B6, Kalcium...

2009. ápr. 27. 09:03
 5/14 anonim ***** válasza:
Az én dokim nem híve a terhes vitaminoknak, ezért nekem a terhesség elején csak folsavat és E vitamint kellett szednem (az E vitamin felkészíti a méhedet a terhességre). De folsavat mindenképp szedj, a megelőzésben nagyon fontos. Én 3x1-et szedtem! E vitaminból pedig heti 2-őt. Ezek recept nélkül kaphatók. Hajrááá :)))
2009. ápr. 27. 09:21
 6/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :-)

Várok még... :-))

2009. ápr. 27. 09:23
 7/14 anonim válasza:

Szia!

Én Femibiont szedek. Nekem bevált, 25 hetes vagyok és eddig csak 3 kilót híztam. Ezen kívül magnéziumot (Magnerot) és vasat szedek. Sajnos egyik vitamin sem olcsó, de így szerintem ugyanúgy étkezhet az ember, nem kell külön zöldségekkel megy gyümivel tömni magad. Van akinek nem esik jól a sok étek.

2009. ápr. 27. 09:37
 8/14 anonim ***** válasza:

Én csak folsavat szedtem és időnként magnéziumot. Én most 34 hetes vagyok, a korának megfelelő fejlettségű a babám.

Vettem ugyan egy doboz Gravidát, de valahogy nem vitt rá a lélek hogy elkezdjem szedni.

A vitamin és ásványi anyag bevitelével és hasznosulásának hatásfokával kapcsolatban eltérőek a vélemények. Én amikor biokémiát tanultam, a tanszékvezetőnk azt mondta a témával kapcsolatban (volt egy 'Vitaminok és ásványi anyagok' című kurzusunk), hogy a szintetikusan előállított vitaminok és ásványi anyagok "összegyúrva" például egy tablettában olyan kombinációban fordulhatnak elő, hogy gyakorlatilag egymás felszívódását gátolhatják. Csak egy példa erre: a Ca és Mg egymás felszívódását gátolja, ha egyszerre kerül be a szervezetbe, mert gyakorlatilag hatástalanítják egymást.

De ezzel nem azt szeretném mondani, hogy felesleges szedni a terhesvitamint!!!

Én jó dolognak tartom, hiszen a terhes nők igényeinek megfelelően optimalizálták az összetételét. Ezért nem jó, ha a terhes nő másmilyen multivitamint szed, mert annak más az összetétele (magasabb az A és D vitamin tartalma - emiatt csontosodási zavarokat okozhat a fejlődő babában)

Az már egy másik dolog, hogy ténylegesen mennyi hasznosul ebből a szervezetünkben. Mert ugye a máj egy csomó vegyületet hatástalanít, átalakít és kiválaszt. Tehát anyagcsere függő.

A másik érdekes dolog a természetes úton bevitt vitaminokkal kapcsolatban, hogy a mai világ kemikáliával kezelt zöldségeiben, gyümölcseiben tényleg annyi-e a vitamin és ásványi anyag tartalom, mint amennyit mondjuk 20 évvel ezelőtt mértek...

2009. ápr. 27. 09:54
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok-sok hasznos tanácsot, jöhet még?

Apropó!!!! tervezett terhesség előtt mennyi idővel kell szedni?én 3 hónapról hallottam!

2009. ápr. 27. 09:57
 10/14 anonim ***** válasza:

Szia! Én a tervezett terhesség előtt 2-3 hónappal kezdtem el szedni az Elevitet, napi 1-et. Most a 9. héten járok, de a doki és a védőnő javaslatára már csak kétnaponta szedem.

Bár nem kimondott vitamin, de nekem még bevált a palástfű tea is, ciklus második felétől kell inni, napi 2-3 csészével.

2009. ápr. 27. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!