Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen vitamint szedtetek...

Milyen vitamint szedtetek terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Elevit, gravida, vagy külön vitaminokat? Szedett vki schüssler sókat, ezt hogy kell szedni? VAgy esetleg Lenkei vitamint.

Nekem elevittől, gravidától szörnyű székrekedésem van- állítólag a "rosszul" összeállított vitaminkombináció miatt. Harmadik terhességre máshogy szeretnék készülni... ezért érdeklődöm! Köszi a válaszokat.

2011. márc. 24. 21:33
1 2
 1/14 anonim válasza:

Én csak folsavat!Az nagyon fontos,egyébként rengeteg zöldséget,gyümölcsöt ettem.Szerencsére nyáron voltam kismama.

Minden reggel,pari,paprika,ubi,meg zellerzöld és petrezselyemzöld a reggelihez,este pedig nagy tál gyümölcs.

3330grammal született a fiam 53 cm-el.Egészségesen!

Régen sem voltak ilyen jól csengő vitaminok ,meg reklámok!

2011. márc. 24. 21:54
 2/14 anonim ***** válasza:
Elevit
2011. márc. 25. 00:38
 3/14 anonim ***** válasza:

Elevit és Magne B6 a 36. hétig.

Szülés után pedig a maradék Elevitet, azt követően a HIPP Natal gyümölcs-koncentrátumot. Tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Azt is lehet szedni terhesség alatt, és nem lesz tőle székrekedésed!

2011. márc. 25. 07:14
 4/14 anonim ***** válasza:
Femibion és Magne-B6. Az Elevittől nagyon rosszul voltam.
2011. márc. 25. 08:03
 5/14 anonim ***** válasza:
Elevitet, később Magnosolv-ot.
2011. márc. 25. 08:17
 6/14 anonim ***** válasza:
Femibiont. Nem a legolcsóbb, de nagyon jó. A 12. hétig olyat kell szedni, amiben nagyon magas a folsav aránya, aztán a 12. héttől a szülésig (vagy a szoptatás végéig) olyat, amihez már van Omega 3 kapszula is. Persze ebben is van még folsav, csak már nem olyan nagy mennyiségben. Nekem semmi problémám nem volt vele, akkor is be tudtam venni, mikor őrült hányingerem volt, nem tett rá még egy lapáttal. Még most is szedem, a babám már lassan 5 hónapos.
2011. márc. 25. 08:24
 7/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Első kislányomnál végig Femibiont szedtem, de kb. a 7. hónaptól kellett mellé még +ban vas. (+ a 30. héttől a 36. hét végéig én is szedtem Magne B6-ot.)

A szoptatási időben pedig Gravidát.

Most 22 hetes kismami vagyok a második kislányommal.

A 12. hét végéig Femibion 800-at szedtem, aztán most LadeeVit-re váltottam. Igaz a LadeeVitben nincs metafolin (biológiailag aktív folátforma->olyan folsav, ami átalakítás nélkül be tud épülni a szervezetbe... ez azért hasznos, mert sok nő szervezete nem tudja a folsavat teljes mértékben biológiailag aktív formájú foláttá alakítani és megfelelően hasznosítani.), de van benne annyi vas, hogy ne kelljen +ban szednem és fele annyiba kerül csak, mint a Femibion.

A dokim az első 12 hétben mindenképp a Femibiont ajánlotta, utána már nem tartja annyira lényegesnek, hogy melyik vitamint szedem, de azt azért ajánlja, hogy végig szedjem vmelyiket.

Egyik vitamintól sem volt székrekedésem... viszont anno a szoptatási időszakban kipróbáltam az Elevitet is és attól nekem is volt ilyen problémám :-(

Femibion: [link]

LadeeVit: [link]

...a schüssler sókról sajnos nincs tapasztalatom!

2011. márc. 25. 08:47
 8/14 anonim ***** válasza:
Elevitet szedtem az elején, de folyamatosan rosszul voltam tőle és sokat hánytam. Ahogy abbahagytam, abbamaradt a hányás és rosszullét is. Folsavat is szedtem. Most a Gravidát szedem, az nekem nagyon bevált, ha rákeresel a terhes vitaminok összehasonlító táblázatára, a Gravidában van a legtöbb.
2011. márc. 25. 09:14
 9/14 anonim ***** válasza:
Femibiont szedek az elejétől,kb 20.héttől írt a doki vasat is,azt mondta,hogy van elég vérkép szerint,de örülne,ha ez így is maradna,így szedjem.Aztán 32.héten új dokim lett,aki a gravidát javasolta a d vitamin miatt. Így most felváltva szedem ezt a kettőt,plusz vasat.Nekem semmi panaszom nincs a kezdetek óta.(vagyis voltak reggeli rosszulléteim,de ez kb félóra alatt egy kis kajával elmúlt)
2011. márc. 25. 09:58
 10/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

Én is az elevitet szedtem az első terhességnél, másodiknál a gravidát, de sajna mindkétszer nagyon székrekedésem lett tőlük. Pedig soha életemben nem volt előtte székrekedésem- de ez valami szörnyű volt.

Akkor váltottam úgy, hogy csak kétnaponta vettem be egy felet, utána elhagytam őket teljesen, csak külön folsavat és b-vitamint+vasat(vasat csak módjával), kalcium-magnéziumot szedtem. Ez így mondhatni kicsit enyhítette a székrekedést... Tényleg a Hipp natalt is kipróbáltam- de annyira rossz volt az íze- nem bírtam meginni. Azaz legyűrtem, de olyan rosszul esett. :-( (úgy tudom, hogy ami rosszul esik, az nem is jó a szervezetnek. XD) Egyébként mindkétszer a terhességeim végéig a lehető legjobb volt a vérképem, és az összes véreredményem.

Most készülök a haramadik babára, elkezdtema Lenkei vitamint szedni a folsavat - 1000mg-osat, és rengeteg zölség-gyümit eszek.

Van valakinek tapasztalata esetleg a forever-es vagy amway-es vitaminokkal? Most azt hallottam, hogy azok természetes anyagúak nem szintetikusak- mint pl a Lenkei vitaminok-ajánlották, hogy poróbáljam azt.

Köszi mégegyszer!!

Várom a további tapasztalatokat!

2011. márc. 25. 11:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!