Azt hallottam felesleges a mellszívó?
Tegnap olvastam, hogy nem feltétlenül kell a mellszívó, hiszen régen se használtak és mégis le tudták fejni a tejet. Muszáj valamin spórolnom és a mellszívó igen csak drága. Mi a véleményetek? Van olyan aki nem vesz? Vagy inkább ne ezen spóroljak?
27hkm
Ha minden tökéletesen működik, nem kell. Ha gond van (koraszülött baba, mellgyulladás, tejcsatorna elzáródás, túl kevés vagy túl sok tej, beteg baba, szotatást kizáró gyógyszeres kezelés a mamánál, stb.) annál inkább.
Gagyit ne vegyél!
Kórházi mellszívót bérelhetsz is.(www.medela.hu)
Nagyon-nagyon köszönöm a segítséget mindenkinek. Nem gondoltam, hogy ennyi választ kapok.
Igen tél lesz. :) Dec. 27-re vagyok kiírva.
Tényleg nagyon sok mindent összeírtam, de úgy gondolom pl. hideg sterilizáló folyadékra nincs is szükség. Kifőzni is ki tudom a cumikat meg ilyeneket.
Sokat kell még gondolkodni, van még egy kis időm. :)
Nem biztos egyáltalán, hogy kelleni fog. Ha rendben megy a szoptatás és magától szépen beáll a kereslet-kínálat akkor nem is fog kelleni egyáltalán. Nekem sajnos kellett, 9 naposan ajdnem elment a tejem mert nem pihentem és nem ittam eleget. Akkor a fejéssel lehetett visszahozni. Most 4 nap múlvára vagyok kiírva, remélem nem lesz szükség fejésre, mert nagyon utáltam csinálni kézi fejővel, de csináltam, mert kellett.
Szerintem várd ki, hogy kell-e egyáltalán, ha kell, akkor még mindig megveheted. Nekem annyi, hogy van itthon egy 2 decis előre kész újszülött tápszer, hogy ha éjszaka nem lenne egyszer csak elég tejem, akkor is lesz mit adni a babának és akkor másnap meg lehet venni a fejőt még mindig és elkezdeni fejni.
De megpróbálhatod kézzel is, a nővérek biztos el tudják mondani, hogy kell. Csak kézzel azért tényleg időigényesebb.
Most 4 nap múlvára vagyok ki
Amit felesleges még megvenned: cumi és cumisüvegek.
Cumikból úgyis kapsz egy csomó mintát, lehet, hogy a babád nem is fogja kérni. Ha lesz elég tejed és nem vagy rászorulva a cumisüvegből etetésnek, egyelőre arra se költs sokat! Nekem a mellszívóhoz volt üveg, amibe fejtem a tejet, ha kellett (ritkán) abból kapott tejcsit, amíg nem értem haza. Utána meg már pohárból ivott, de ha szopizini fog és nem lesz szükség tápszerre, nem is kell cumisüveg sem.
A sterilizálót én megvettem, nem használtam, inkább mindent kifőztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!