Kismamák, mi ez a cirkusz az állatok és a terhesség körül?
Sziasztok, megválaszolnátok ezt a kérdést mert nagyon fúrja az oldalam! Egy csomó helyen látok- pl expressz olyan hirdetéseket h valaki kidobja az állatát- kutya, macska, nyúl- mert terhes :O
Ez engem megdöbbent és bevallom fel is háborít, mert az eü kockázat rendkívül alacsony, és csak néhány maradi orvos állítja az ellenkezőjét, DE: tegyük fel, h egy kismama nagyon fél h valami baja lesz neki v a gyereknek.
Akkor miért vállalt egy állatot? A kutyák/macskák köztudottan 10-20 évet élnek, nekem felfoghatatlan h aki ennyire félős, minek vállal akkor állatot, hiszen tudnia kell h majd egyszer talán lesz gyereke az elkövetkezendő 20 évben.
Nekem két macskám van és mindennél jobban szeretem őket SOHA nem ajándéoznám el őket, akkor sem, ha a megléávő kockázat 1000000% ekkora lenne, de így, h szinte semmi meg főleg.
Rengeteg nő szül gyereket kutya, macska, menyét, nyúl, vadászgörény stb mellé (pl anyám, nagynéném, barátnőm és még kb sok millióan), és a világon semmi bajuk nincs, elmagyaráznátok ezt a pánikot mert egyszerűen nem értem.
Kedves előző,én nem tenném amit te, de azzal amit te tettél nincs semmi gond.Jobb mintha a kutya el lett volna hanyagolva, neked folyamatosan lelkiismeretfurdalásod van. Nem ez a gond.
Sokszor találkozunk olyanokkal akiknek pl volt egy macskájuk,gyerekként babusgatták, de amikor terhesek lesznek egy - számomra teljesen érthetetlen - változáson mennek átz és többénem hajlandóak mégcsak megérinteni sem azt a macskát akit előzőnap babusgattak.
Teljesen értelmetlen,hiszen előzőnap is terhesek voltak már, De most ők KISMAMÁK, csak ez létezik.
Amikor állatorvosnál kisegítettem hozott be több férfi macskát azzal,hogy mit csináljon vele,az asszony azonnal bepakolta a macskát és elzavarta vele,hog adja le valahol.
Ez az amivel gond van. az ilen 180fokos fordulatookal.
És előre sajnálom a gyereket,amikor majd az ANya VAGyOK szakaszt felváltja a DOLGOZÓ NŐ.
Én 35 hetes vagyok, és van 4 tengerimalacom, egy egerem és egy hörcsögöm is. Eleinte féltem, hogy hogyan fogom őket ellátni, takarítani a terhesség alatt, de egész jól megy. Bevallom meg is fordult a fejemben, hogy elajándékozom őket, mert azt hittem nagyon nem fogom bírni, de szerencsére nem így lett. Nagyon szeretem őket és nem azért vállaltam el a gondozásukat, hogy megszabaduljak tőlük. Nekik is szükségük van rám, ezt a környezetet szokták meg, nem lenne fair elajándékozni őket.
Igaz, mostanában pedig attól félek, hogy lesz az állatokra is időm a baba mellett, de hát csak megoldom valahogy.
Nekem 7 hónapos kislányom van, és egy 3,5 éves cicám. Egy percig sem gondolkodtam rajta, hogy elajándékozzam, vagy valami még rosszabbat tegyek vele a terhesség alatt. Sokan furán néztek rám emiatt.
A férjem takarította a macska almot, (addig ezt felváltva csináltuk) de egyéb más nem változott. A kislányom pedig egyre jobban élvezi a cicánk társaságát :)
És igazatok van, a toxoplazmózist nagyon sok mindentől el lehet kapni. Igen, benne van a macska ürüléke is, de még nagyon sok más is. Attól hogy valaki kismama, még nem kell burokban élnie.
Manapság nagyon eltúloznak dolgokat az emberek!
Szerintem is egy nagy hülyeség nekem is van egy benti cicám 5 éves kiskora óta velünk van én etettem cumisüvegből most 10+2 hetes terhes vagyok és eszembe se jutott tőle megválni imádom :).
Annyi,hogy nem emelgetem mert 8 kiló :) meg nem ölelgetem a dolgát meg kiskora óta kint végzi.
Lehet tartani állatot csak kezet kell mosni mint minden után.
Szia! Én sem válnék meg egyik állattól sem van 2 kutyánk, nyulaink és 1 hörink. Nyáron még csirkéink is voltak! Most váljak meg mindtől? Ez egy nagy tévhit csak arra jó hogy beijesszenek.
A nagyon félős kismamák nagy részébe pedig a védőnő és az a sok cikk ülteti bele a hülyeséget! Tapasztaltam a barátnőm révén!
Én sem értem ezt az egész cirkuszt. Én 25 éve élek együtt macskákkal, kutyákkal, egerekkel, tengeri malacokkal, halakkal, teknősökkel, meg még éppen azzal ami hazajön, szóval általában kész állatkert vagyunk :)
Most hogy terhes lettem, velem együtt alszik egy 12 éves cica, akit eszembe sem jutott elzavarni, nem hogy kitenni a szűrét! És megjegyezném, hogy én mindezek ellenére sem estem át a toxoplazmózison.
Ezek mellett most van egy kutyusunk is, aki bár kinti, de természetesen sétáltatom, takarítom, játszom vele. És ugyanígy a tengeri malacokkal is.
Én a dokimmal azt beszéltem meg, hogy folyamatosan ha vérvétel van, akkor megnézik a toxoplazmát is, és ha elkapom közben, akkor kapok rá ellenanyagot, hogy a babának ne legyen baja.
A védőnőmnek is csak annyi volt a kérdése, hogy ugye kóbor állatokat hoztunk haza, és a cica nem szokott kimászkálni egerészni, mert leginkább akkor van jelentősége a toxoplazmának. De mivel nem, ezért nem aggódom.
Az állatainktól amúgy a gyerek születése után sem vagyunk hajlandóak megválni. Nekünk ugyanolyan emberszámba mennek, mint majd a gyerekünk lesz, és így is fogjuk nevelni.
Ő legalább nem fogja azt hinni, hogy a tehén lila, meg a cica macskatápon kívül semmit sem eszik, és majd talán nem lepődik meg ha állatkertbe megyünk, hogy a háziállatok hogy is néznek ki.
Tőlünk is sokan megkérdezték, hogy mi lesz az állatokkal, de mindig csak azt válaszoljuk, hogy Mi lenne? Természetesen maradnak.
Köszönöm a válaszokat!
8.19
Te csak egy hibát vétettél a legalapabbat: gyereknek nem veszünk állatot, akárhogy könyörög is, csak ha mi magunk is akarjuk legalább annyira. És látod, milyen igaz! A gyerekek felnőnek, elköltöznek a kutya meg még mindig él és virul, nem véletlenül mondják ezt a szakemberek, h gyereknek állatot nem, de legalább jó helye van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!