Táppénz ügyben kérek segítséget-mikor kaptátok az elsőt? Mennyi idő után? Stb.
Én kb 2 hetet vártam rá,majd bementem a munkahelyemre és a munkaügyes leányzó kért nekem hóközi kifizetést,és pár nap múlva meg is kaptam!Utána meg minden hónap elején rendszeresen ott volt a pénz,egészen a gyedem igényléséig!
Igaz,az én munkahelyem Tb kifizitőhely,lehet,hogy ezért volt nekem gyorsabb?
Szia!
Az oep honlapján van fent minden a táppénzzel kapcsolatban. Itt megnézheted a teljes dokumentumot:
A lényegét kimásolva:
"Ha a foglalkoztatónál nem működik kifizetőhely, akkor a munkáltató köteles az igény elbírálásához szükséges okmányokat és igazolásokat 3 munkanapon belül a székhelye szerint illetékes regionális egészségbiztosítási pénztárnak megküldeni. A foglalkoztató az igény beérkezését és az igazolások átvételét (beérkezését) hitelt érdemlő módon köteles igazolni."
"A kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztató által a regionális egészségbiztosítási pénztárhoz megküldött táppénz igényeket az azok beérkezését követő 30 napon belül az illetékes egészségbiztosítási pénztár elbírálja. Ezt a határidőt a regionális egészségbiztosítási pénztár igazgatója indokolt esetben, egy ízben legfeljebb 15 nappal meghosszabbíthatja, azzal, hogy ebben az esetben a meghosszabbításról értesítik az igénylőt. A táppénz igény elbírálásának és folyósításának határideje az igénynek az egészségbiztosítási pénztárhoz beérkezését követő 31. nap, határidő meghosszabbítás esetén 46. nap."
Az benne van, ha az oep esik késedelembe, akkor kötelesek kamatot fizetni, de azt nem találtam, hogy mi van olyankor, ha a munkáltató késedelembe esik.
első vagyok. Nekem a férjem telózott be legutóbb kb 10 napja. Akkor azt igérték, h április 30-ig visszamenőleg is kifizetik. Kiváncsi leszek. Eddig gondolhatod h néztem minden nap...eddig semmi.
A férjem azt mondta h kérik a taj számot, és alapján meg tudják mondani, h a tp-es kérvényt, és az igazolásokat mikor adta le a munkahelyed. És attól kezdve h regisztrálva vagy, elvileg fizetniük kell, minden hónapban...de tudod...gazdasági válság van...(hú nem is tudom milyen hangulatjelet tegyek...legszivesebben felforrna az agyam nekem is.)
Amúgy nálunk szerencsére a férjem jól keres, de azért most a pici érkezésére jó volna ez a kis tp-em...mi van azokkal akik ebből élnek???? Beszarás....felháborító
Igen, ha a munkáltatód tb kifizetőhely, akkor ők gyorsabban fizetik ki.
"A kifizetőhellyel rendelkező munkáltató a bérfizetési napon, de legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap 10. napjáig köteles folyósítani a táppénzt."
Nekem a cég utalja a táppénzt.Az első leadott táppénzés papirom után már kaptam folyamatosan. Minden hó 5-ig mint ahogy a fizut is utalták. Kéthetente adok le papirt úgyhogy szinte mindig egy hónapit ki is fizet.
30 hetes km
Szia!
Nem akarlak elkeseríteni,de én jan.27. óta vagyok táppénzen és annak ellenére,hogy mindent személyesen intéztem,még mindig nem kaptam csak 17800ft úgymond táppénz előleget.
Nem tudom őket elérni telefonon sem,mert a kutya nem veszi fel!
Szomorú,hogy gyermeküket váró anyukákkal mit meg lehet tenni!!!!!!
28 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!