Milyen beszólásokat kapták eddig terhesen? Ismerőstől, vagy ismeretlentől jöttek a kritikák?
Szemembe egy embertől kaptam, az anyámtól. Ne egyek annyi gyümölcsöt, mert drága. Ne vegyek annyi ruhát. (Három kmamaruhám volt, egy nadrágom. )A klassz kismamapulcsi, ami rögtön megtetszett, "gusztustalan" volt, mert testhez álló.
Idegenekkel jó tapasztalatom volt, általában átadták az ülőhelyet. Nem hallottam kritikát, de lehet, hogy csak nem jutott a fülembe.
A külsőmmel kapcsolatban nem mondtak semmit. Viszont az orvosi rendelőben rendszeresen kiakasztottak azzal, hogy minek mennék én be soron kívül, csak azért mert terhes vagyok?! Hát, igen, csak azért!
Ja, a szomszéd bácsi mondta egyszer, hogy:
-Már ne sértődjön meg kedvesem, de magának marha nagy hasa van.
Hát, erre mit mondjak? Tényleg! 4,3 kg lett a gyerek, mekkora hasam legyen?
Vetessem el a gyereket. Ha már elvetetni nem vagyok hajlandó, akkor szüljem meg és adjam örökbe, mert a gyerek csak nyűg az ember nyakán. <<< saját apám mondta, miután elmondtam neki, hogy növekszik a pocakban az unokája.
22 éves, 12hkm
Mikor a második babám vártam egy anyuka beszólt a tanácsadóban akinek a gyereke egyidős a nagyobbikkal
-Hogy már megint terhes vagy??!!
Ez nagyon rosszul esett hisz nem halomra szülöm a gyerekeket és normális körülmények között élünk.
21 hónap van a fiaim között
Anyám őrít meg velük:
- Miért nem fejeztétek be először a házat?
- Biztosan csak én erőltettem a kistesót a páromra, mert ő nem akarhatta ilyen hamar(23 hónap lesz a különbség)
- Minek akarok terhesen utazni (inkább gubózzak be és üljek ithon - ezt nem mondta, de biztosan gondolta)?
- Nem foglalkozok eleget a gyermekemmel (ezt egy alkalmazottja mondta a férjemnek - biztosan zavarta, hogy ott ültem mellette az irodában, mintha ellenőrizném, ahelyett, hogy babáznék. Megjegyzem: rettenetesen lusta és popsibuksi a csávó)
- látom, jó húsban van - ez a nődokim volt. 5 kg-mal vagyok több, mint az előző terhességemnél.
Ennyi jut most eszembe
Lombikos vagyok. A nagymamám készítette ilyenekkel ki a férjemet:
ez a kislány teljesen össze fog törni, ha nem sikerül (miközben vártuk, hogy végre jöjjön a vérvétel napja)
télen lefagy az út és el fog esni
még csak ET+27. napon vagyok...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!