Nem hiszik el, h az 5. hónapban járok! Semmi hasam, de tényleg alig észrevehető. Hogy lehet ezeket a "beszólásokat" kezelni? Nagyon bosszantó tud lenni.
Nem kell vele foglalkozni. Az 5. hónapig 1 kg-t híztam azt is mellemre és semmi hasam nem volt pedig én szerettem volna.
Engem is piszkáltak miatta, de aztán a 6. ban el kezdett növekedni a kicsike és szép 3,34 kg os babát hoztam a világra.
Egyszerü: tagadj le 2-3 hónapot. Aztán majd jól meglepődnek ha meg szülöd "jó előre". Amikor azt mondod hogy 5 hónapos vagy, és hüledeznek, akkor mondd hogy csak vicceltél, igazából a 2. vagy 3. hónapban vagy.
Bár lehet hogy ez csak nekem tűnik viccesnek, mármint ezt mondani, de én tuti ezt csinálnám :)
Vagy, második lehetőség: Ha valaki nem hiszi el hogy az 5. hónapban jársz, vigyorogva döntsd félre a fejed, nézd a másik hasát és mondd neki hogy "Rólad viszont elhiszem hogy az 5. hónapban jársz". Vagy ha vékony az illető, akkor mondd hogy "Te is megérsz már másfél hónapot" miküzben nézed a hasát.
Szerintem ez is vicces megoldás :)
Szia!
Örülj neki, hogy nincs hatalmas hasad (ez alkati dolog). Én is így voltam, 20 hetesen volt az esküvőnk, senki nem hitte el, hogy babát várok. Sőt nst-n sokszor kérdezték, hogy nekem miért kell már nst-re járnom (akkor már 40 hetes+1 napos voltam, és kisebb hasam volt mindt másnak 36 hetesen), 28 hetesnek néztek :).
A babám teljesen normális méretekkel született (3200 g, 55 cm).
Én nem vettem fel ezeket a beszólásokat, sőt örültem, hogy nem azt mondják, hogy úristen mikor szülsz?
Én sokszor mondtam az ilyen beszólásokra, hogy: - köszi, már mások is mondták, hogy milyen csinos kismama vagyok :D
A 6 hetes kontrollon azt mondta az orvosom, hogy ha nem ő lett volna ott, nem hinné el, hogy gyereket szültem :) mert addigra teljesen lement a hasam.
Szóval sztm örülj neki, hogy nem vagy akkora mint egy viziló, utána is hamar vissza fogod nyerni az alakod!
Boldog babavárást!
5 hós kislány anyukája
Jajj,de aranyosak vagytok!!
Köszönöm nektek.
Csak az az igazság,h olyan szívesen mutatnám az egész világnak,h babát várok...És olyankor jönnek a bunkó beszólások.Eléggé le tud húzni.
Bár a férjem mindig megjegyzi,h ők csak irigykednek és ne is foglalkozzak vele,de nagyon zavaró tud lenni..
Mindenesetre köszönöm a válaszokat,minden jót nektek!!
Nekem is mondták, hogy nem látszik hátulról, hogy babás vagyok! 24. héten. Nekem jól esett! :) Bár szedtem fel eddig 7-8 kilót, ami igazából pocira ment. Szép nagy pocim van már!
Nem sértődtem meg azon sem, amikor a sógornőm megjegyezte, hogy neki szülés előtt volt ekkora pocakja! Nem vagyunk egyformák, így a pocink sem nő egyformán! Emiatt ne érezd magad kellemetlenül! Hidd el, a nagy poci sem a legjobb! Már most úgy érzem néha, hogy húz lefele. Mi lesz később!
És ne foglalkozz a beszólásokkal! Van aki rosszindulatból szól be! Ha azt mondják, hogy nem látni, csak mond azt, hogy meglátja 4 hónap múlva!
25 hetes kismami
Próbálj meg nem foglalkozni velük!
Én dec elején szültem, és mindenki azt kérdezgette szülés előtt pár nappal, hogy újévi baba lesz, meg karácsonyi meg ilyesmi "jópofaságok".
Nem volt nagy pocakom, de 3,5kg-val született a babám.
Szeretnéd megmutatni a világnak, hogy babát vársz, ezt elhiszem, de sokkal-sokkal kényelmesebb egy pici pocak, mind öltözködés, mind mozgás, mind alvás szempontjából!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!