Kíváncsiságból szeretnélek titeket megkérdezni, hogy terhesség alatt lehet-e alkalomadtán 1-2 dl száraz minőségi vörösbort fogyasztani?
Szerintem kifejezetten hasznos a vérképzés miatt. Én pl. soha nem szoktam alkoholt inni (nem szeretem az ízét), még társaságban, vagy bulikban sem, de a terhességem alatt kifejezetten kívántam azt az egy-kétnaponkénti kis pohár vörösbort.
A fiam 3 és fél éves, egészséges, mint a makk. :)
Első terhességem alatt kifejezetten kívántam a vörösbort, és a vörös gyümölcsöket. Bár azt a testes vörösbort, ami a képzeletemben, kívánalmamban élt, nem sikerült megtalálni.
Én a napi 2 dl-t kicsit soknak gondolom, de az orvosok biztosan tudják a választ.
Ja, és csak minőségit, ami szőlőből készült.
Borász családban élek, és szeretem is a bort, most meg hogy szüret van, gondolhatod, jó hogy belekóstolok abba ami majd elkészül!
Szerintem 1-2 deci bortól alkalomadtán, függetlenül attól, hogy mekkora az alkohol tartalma, nem lesz baja a babának.
A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 11:28
A májban lévő enzimek 8-9 gramm alkoholt tudnak lebontani óránként.
2 dl vörösbor, mondjuk 12%-os alkoholtartalommal tartalmaz 2,4 ml alkoholt. Ennek tömege 2,4*0,79=1,896g (az alkohol sűrűsége 0,79 g/cm3)
Szóval a szervezetbe bejut kb 2 gramm alkohol, amit a máj azonnal lebont, gyakorlatilag ezért nem érzi az ember, hogy megivott egy pohár bort.
Szóval elvileg többet is lehetne inni, de az már tényleg nem javasolt, maradni kell az 1-2 decinél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!