Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Csak én vagyok ilyen balfék?

Csak én vagyok ilyen balfék?

Figyelt kérdés

Az első terhességemnél húsz kilót híztam. 15 rajtam is maradt. A szoptatás nem ment jól, azalatt is inkább híztam. A második baba előtt sem sikerült lefogynom, igaz volt más betegségem is. 19 hetes vagyok, 5 kilót híztam, már alig férek az amúgy is hatalmas gatyámba. Nem zabálok reggeltől estig, nincs nasi, semmi félre kaja, mégis csak dagadok. Az arcbőröm zsírosabb mint valaha, a hajam sehogy sem akar normális formát ölteni. Mindezek következtében nulla az önbizalmam, legszívesebben elbujdosnék. Semmi nem megy jól:(

Ezzel szemben mindenfelé azt látm, hogy a kismamák csinosak, kivirultak. Itt is azt olvasom naponta több válaszban, hogy 20 hétig semmit sem híztam, hogy 33 hetesen az eredeti gatyáimat hordom stb...

Sehol nem látok még egy ilyet mint én. Nincs is ilyen, vagy csak "Ők" is elbujdosnak?

Mozgok is eleget szerintem, mégis megállíthatatlanul növök. Még dolgozom, és mindenhová igyekszem gyalog járni. Terhes tornázom, és már minden finom ételről lemondtam.

2011. szept. 3. 13:48
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez van, ilyen alkat vagy! Én heti 1 kilót híztam a 8. Héttől, kitudod számolni mennyit szedtem fel:) vettem csinos divatos kismama rucikat, fodrász, és már volt önbizalmam mikor letargiás lettem mint most te:)
2011. szept. 3. 13:52
 2/11 anonim ***** válasza:
72%
És mit szóljak én, 16 évesen 112 kg vagyok egy betegség miatt...
2011. szept. 3. 13:58
 3/11 anonim ***** válasza:
70%
azért nem a levegőtől hízik az ember. terhesség alatt is figyelni kell mit mikor és mennyit eszünk. persze ilyenkor van hormonváltozás az is közrejátszhat de főként azon múlik mennyi kalóriát viszel be és mennyit mozogsz mellette. de nyugi nem vagy egyedül környezetemben a legtöbb kismama elhízott és terhesség után is szedett fel kilókat.
2011. szept. 3. 14:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Hidd el, az esetek nagyobb százalékában sokat szednek fel a kismamák a terhesség alatt, és többségük a terhesség után sem tud megválni a fölös kilóktól.

Én az első terhességemnél az 5. hónapig semmit, utána viszont a szülésig közel 30!!! kilót szedtem fel, amiből sajnos nem ment vissza mind a szülés után. 50 kilóval kezdtem, 80-nal mentem szülni.

Most vagyok 18. hetes a második babával, eddig összesen fél kiló jött fel, igaz, hogy semmit nem eszem szinte, vagyis elég keveset, de nem is kívánok többet. Félek, hogy jelen esetben is úgy fogok járni, mint az előzőnél, de nem tudok mit tenni ellene.

Azt tudnám tanácsolni, hogy figyelj oda magadra, kényeztesd magad szép ruhákkal, barátnőzz többet, ezek sok önbizalmat adnak!

2011. szept. 3. 14:28
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs véletlenül pajzsmirigy alul működésed? Néha egy egy betegség állhat az "ok nélküli" hízás hátterében!

Ami az önbizalmat illeti... biztos van ami tetszik magadon! PL a fogsorod,szemöldököd íve... valami? Amikor tükörbe nézel,azt nézd először,és azt nézd utoljára! Ha valakit "csinosat" látsz az utcán,akkor jusson eszedbe,hogy milyen szép amit szépnek találsz magadon!

Én bebeszéltem magamnak,hogy nálam szebb a földön nincs!- az első terhesség után fityegő bőr maradt a hasamon,a füleim minden fele állnak,tele vagyok anyajeggyel,egy akó mitesszer van a fejemen, tiszta bőrkeményedés a talpam,hatalmas táskák vannak a szemem alatt- ezt egy smink eltünteti. Soroljam még a "hátrányaimat"?

Jusson eszedbe mindig,hogy nálad sokkal de sokkal csúnyább emberek is szaladgálnak az utcákon! pl milyen "szépek" az agyon plasztikázott személyek,vagy azok,akik nálad sokkal súlyosabbak és felveszik a haspólót,a miniszoknyával (van ilyen,láttam nem egyszer). Egy dolog nagyobb testsúllyal rendelkezni,és egy másik dolog úgy is csinosnak lenni!

Van egy csaj- boltos. Amikor bementem az üzletbe,nem azt láttam,hogy "hű,ez mekkora egy csaj!" (tényleg NAAAGY!!! darab), hanem hogy milyen jól áll neki a smink,amit feltett,és milyen csinos az a felső ami rajta van.

Ha "fapofával" nézel a tükörbe,persze,hogy nem tetszik,amit látsz! Próbálj meg egyszer mosolyogva tükörbe nézni,és hidd el,meglátod a szépet! :-D

Ne legyél elkenődve!! Biztos vagyok benne,hogy Nálad szebb nőci nincs a Világon!!

ÜDv:2gyerkőcös,38hetes

2011. szept. 3. 14:50
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi kedves válaszokat!

Valóban pajzsmirigy alul működésem van, de kezelve van, tökéletesek az eredményeim. Szóval ez nem indokolja a gyarapodásom. A két baba között viszont nagyban gátolt a fogyásban, hogy akkor még nem volt rendben a hormon szintem.

2011. szept. 3. 14:58
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

19 hetesen 5kg még nem számít soknak! Figyelembe véve,hogy pajzsmirigyes vagy,ami miatt anno annyit hízhattál és nem tudtál elfogyni, nem kell drasztikus súlytöbblettel számolni a terhesség végére!

Egy átlagos nő,ennyi idősen 1-4 kg-ot szokott felszedni. Én 4-et szedtem magamra. Helyzetedet tekintve, Neked ez a +5kg a normális,és Neked átlagos.

Most +14 kg-nál tartok,úgy,hogy a baba nagyon kicsi,átlagon aluli méretű,súlyú.

További boldog babavárást és egészséges kisbabát!!

2011. szept. 3. 15:34
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyél elkenődve,bár néha én is az tudok lenni.

sose voltam vékony alkat,de amolyan átlagosnak viszont monthatom magam.Nos az első terhességemet 57 kg-val kezdtem és 72-vel mentem szülni.A kórházból 57 kg-val jöttem haza,de már a 2. terhességemet 62-vel kezdtem és már olyan 75-nél tartok.Ezt a súlyt már nem fogom olyan könnyen otthagyni a kórházban.Ráadásul a lányomnál igen szépen kijöttek a striák a hasamon,amit a drága fiam most még tovább gyarapított.A hasam teljesen és csúnyán csíkos és 2 napja vettem észre,hogy a 2 oldalamon 2-2 csík jelent meg.És mivel császáros voltam és leszek,így a hasam sem ment vissza teljesen (kötényhas) és szerintem most sem fog változni.Sajnos hiába figyelek oda ezekre,nem megy.Ilyen alkat vagyok.

És gondolhatod,hogy nem esett jól,mikor a védőnő azt mondta pár hete,mikor még csak 10 kg + volt rajtam,hogy más ilyenkor még alig szed fel valamit.Hát kössz szépen.

A bőrőm és a hajam sincs toppon mostanában,de remélem szülés után ez is rendbe jön.Azt már tudom,hogy olyan soha nem leszek mint az első terhességem előtt,de szerintem ha a második utáni énem jönne vissza már örülnék.Nem mindenki olyan szerencsés,hogy szebb lesz,mint annak előtte...

Tulajdonképpen én nem bujdosok,csak nem járok el sűrűn itthonról,hisz annyira keményedek,hogy képtelen vagyok menni.Pedig tudnék menni a 20 hónaposommal.És talán nem tartanék itt a hízásban.

2011. szept. 3. 20:20
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én letettem a cigit és azt hittem attól kezdtem el rohamosan hízni. és azt hitték mások is. aztán kiderült 30 hétre hogy a plusz az tulajdonképpen víz. 32 hétig húztam, akkor sos császárom lett. addigra 25 kilót (litert) híztam.A császár után egy héttel lement 12 kiló. majd 8 kiló 3 hónap múlva és idén tavasszal 5 kiló. Beleférek a terhesség előtti ruhákba. (75 kilóval kezdtem).én is bálnának éreztem magamat, ráadásul én puffadtam, az arcom a nyakam. irigyeltem a tip top kismamákat és én sem zabáltam, ettem mint addig.

Nem vagy nádszálvékony, viszont van/lesz egy gyönyörű szép babád és ez a fontos...a többi meg jöhet utána.

boldog babavárást mindenkinek/babázást.

1 éves kislány mamája

2011. szept. 3. 22:31
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

üdv a klubban :( nem csak te. enis. :(

85el indult az elso baba, 100al mentem szulni, 105 (!!!)el jottem haza a korhazbol (erted, gyerek meg minden ki, kilók fel, 3 nap alatt), egy ev mulva 114 lettem

na itt mondtam, hogy allj

amit ezutan csinaltam az _nem_ kovetendo (heti 2x2 ora mozgas az igaz, a napi 600-800 kaloria nem), vitaminok es taplalekkiegeszitok, es mocsok sok folyadek, es 84 lettem masfel ev alatt (ja, pco, es magas tsh itt is)

szoval 84 kilosan ujra teherbe estem,ugyhogy fogyokura papa, hello dieta

88 vagyok 14 hetesen :(

hat ez van

majd szules/szoptatas utan megint bedurvulok, ketszer mar lefogytam (35 ill 30 kilot), megint sikerulni fog

(es az elsot evekig tartottam (120rol 85re 2 ev alatt, es 2 evig tartottam, jol ereztem magam a boromben))

nincsenek illuzioim, ez van.

akaraterot gyujtogetem, es addigis kerulom a tukrot :)

2011. szept. 4. 00:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!