Milyen érzés terhesnek lenni?
Tudom, béna kérdés, de annyira érdekel.Itt most nem arra gondolok, hogy mikor van hányingere az embernek és mikor álmos, hanem inkább arra, hogy érzel-e valami "furcsát" a hasadban, mennyire változtatja meg az életet a terhesség és miért.
És milyen vizsgálatokon/milyen időközönként kell túlesni a terhesség alatt?
Szoptatni milyen érzés?
Én a közvetlen környezetem és saját tapasztalatom alapján azt tudom mondani, hogy embere válogatja.
Nálam először a cicifeszülés volt egy kicsit kellemetlen, majd egy kis rosszullét, de nem vészes, majd a 2. trimeszter a legjobb, akkor már kezded érezni a mozgást és teljesen jól érzi magát az ember, majd a 3. trimeszter megint egyedi, van akinek már nagyon feszít a hasa, nyom itt-ott, valaki nagyon bevizesedik, vagy már nem tud úgy aludni. Én személy szerint élveztem minden kellemetlenség ellenére.
A szoptatás szintén egyedi, van akinek mint a karikacsapás úgy megy, van aki megszenved vele. Kevesen beszélnek róla, de az elején a szoptatás bizony fájhat, mert a cici még nincs megedződve. Sajnos én is ebbe a kategóriába estem, akinek nagyon meg kellett szenvednie a szoptatás elejét, de álmomban sem jutott eszembe, hogy másként csináljam, láttam, hogy annyira jó a babámnak és tényleg ez kell neki. Később pedig már elmúltak a problémák és még mindig szoptatok (10 hós a babám), fantasztikus érzés.
A hányingert, fáradtságot meg az ilyen szokásos tüneteket leszámítva nem nagyon lehet érezni olyan nagyon furcsa dolgokat, legalábbis az elején. Én 10 hetes vagyok, néha van egy kis feszülés, izomláz-szerű érzés a méhemnél de amúgy semmi különös.
Én két hetente járok UH-ra, de ez nem mérvadó, mert elég problémás a terhességem.
Amikor először voltam terhes, azt éreztem, hogy föld felett járok :D Szépnek láttam mindent, sok dolog háttérbe szorult, amik miatt rettegtem. Különlegesnek éreztem magam (nem nagyképűnek!), átöleltem volna a világot, tök rózsaszín volt minden.
A másodiknak is nagyon örültem, izgatott voltam, de a "rózsaszínű lebegés" elmaradt, mondjuk a kicsi is lefoglalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!