Altatásnál mire kell figyelni?
Igen, igaz!
Nekem 9 térdműtétem volt. Nem csak azt a lábamat borotválták le teljesen, amelyiket műtötték, hanem a másikat is.
Nem mellesleg az a lábam, amelyik egészséges, azt műtét közben le is kötözték. 7 érzéstelenítés és 9 altatásom volt, mindegyiknél megcsinálták ezt.
Ujjaidra raknak majd érzékelőket. Ezek különböző funkciókat látnak el. pl. szívhang
Én pl. kaptam ilyen tappancsokat a mellkasomra is, hogy a légzésemet figyeljék.
Igen leszedetik,az ékszereket is ki kell venni ,a színtelen lakkot is mert ha elszíneződik a körmöd honnan tudják hogy nem a laktól van,ha nincs rajta semmi tudják mitől van!
Milyen műtéted lesz terhesen?
még mindig utolsó vagyok!(szerintem kérdez rá az anesztesnél náluk,hogy szokás az a tuti)
ezt találtam:
"A fentiek mellett a következőket kérjük betegeinktől:
Bővebben
A rendszeresen szedett gyógyszereiket mutassák meg az altatóorvosnak is, aki el fogja mondani, hogy mely gyógyszereket hagyja ki, és melyeket és milyen adagban szedje még a műtét napjának reggelén is.
Műtétig lehetőleg ne dohányozzanak, vagy jelentősen csökkentsék annak mértékét!
A műtéte előtti napon este kevés könnyű ételt, főleg folyadékot fogyasszanak, és ha az orvos másként nem rendelkezik, a műtét előtt 6 órával már folyadékot se.
Értéktárgyakat ne viseljenek, azokat hagyják otthon, vagy helyezzék biztonságba.
A körömlakkot szíveskedjenek a műtét előtt lemosni. A színes műköröm nagymértékben zavarja a műtét alatti oxigén ellátottság monitorizálását, de a színtelen műköröm nem feltétlen zavaró.
Az esetleges kivehető műfogsort, szemüveget kérjük a műtőbe szállítás előtt ki- illetve levenni, és az éjjeli szekrény fiókjába zárni, vagy másképp biztonságba helyezni. Ha betegünknek van hallókészüléke, azt viszont hozza magával a műtőbe.
A műtőbe szállítás előtt rendszeresen használt szemcseppjét cseppentse be, asztma spray-jét hozza magával."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!