Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Altatásnál mire kell figyelni?

Altatásnál mire kell figyelni?

Figyelt kérdés
Most lesz egy kissebb műtétem,és altatni fognak.Mire kell előtte figyelnem? Például azt hallottam,hogy akinek festve van a körme,lemosatják...ezt elég nagy ,,hülyeségnek tartom"" de ki tudja... Ez igaz lehet?
2011. aug. 23. 11:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Igen, igaz!

Nekem 9 térdműtétem volt. Nem csak azt a lábamat borotválták le teljesen, amelyiket műtötték, hanem a másikat is.

Nem mellesleg az a lábam, amelyik egészséges, azt műtét közben le is kötözték. 7 érzéstelenítés és 9 altatásom volt, mindegyiknél megcsinálták ezt.

Ujjaidra raknak majd érzékelőket. Ezek különböző funkciókat látnak el. pl. szívhang

Én pl. kaptam ilyen tappancsokat a mellkasomra is, hogy a légzésemet figyeljék.

2011. aug. 23. 12:05
 2/12 A kérdező kommentje:
Nekem műkörmöm van! Azt is el kell távolítani? És a testékszerek?
2011. aug. 23. 12:07
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem hülyeség, mert a körmök színéből-állapotából is lehet következtetéseket levonni, pl. lila lesz, így tényleg le kell mosni. Műkörmöm sose volt, de ha a körömlakk nem oké, akkor gondolom, hogy a műköröm se... Az ujjakra tesznek érzékelő kis műszereket, így a műköröm ha hosszú, szerintem fel se fér.
2011. aug. 23. 13:27
 4/12 anonim ***** válasza:
Se ékszer, se műköröm ne legyen rajtad! Milyen műtéted lesz?
2011. aug. 23. 14:23
 5/12 A kérdező kommentje:
Anyumat,amikor műtötték,neki csak sima színtelen körömlakkal volt,és azt is le kellett,úgyhogy nem hiszem,hogy a szín,stb miatt kellett lemosnia,hisz a köröm színét így is simán meg lehetett volna állapítani.Lehet,hogy az acetonhoz van köze.A műköröm nem tartalmaz effélét.Egyébként nem hosszú.Rövidke.Elég nehéz leszedni,mert nagyon erős.
2011. aug. 23. 14:33
 6/12 anonim ***** válasza:
De akkor is le kell szedni, lehet akármilyen kicsi a műköröm, nem ez számít! egy műszert fognak rátenni a mutatóujjadra! Higgyél nekem, már 6szor altattak!
2011. aug. 23. 15:20
 7/12 A kérdező kommentje:
Ez minden műtétre vonatkozik?
2011. aug. 23. 15:26
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen leszedetik,az ékszereket is ki kell venni ,a színtelen lakkot is mert ha elszíneződik a körmöd honnan tudják hogy nem a laktól van,ha nincs rajta semmi tudják mitől van!

Milyen műtéted lesz terhesen?

2011. aug. 23. 15:27
 9/12 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok nem műtéttől altatástól függ!
2011. aug. 23. 15:28
 10/12 anonim ***** válasza:

még mindig utolsó vagyok!(szerintem kérdez rá az anesztesnél náluk,hogy szokás az a tuti)

ezt találtam:

"A fentiek mellett a következőket kérjük betegeinktől:

Bővebben

A rendszeresen szedett gyógyszereiket mutassák meg az altatóorvosnak is, aki el fogja mondani, hogy mely gyógyszereket hagyja ki, és melyeket és milyen adagban szedje még a műtét napjának reggelén is.

Műtétig lehetőleg ne dohányozzanak, vagy jelentősen csökkentsék annak mértékét!

A műtéte előtti napon este kevés könnyű ételt, főleg folyadékot fogyasszanak, és ha az orvos másként nem rendelkezik, a műtét előtt 6 órával már folyadékot se.

Értéktárgyakat ne viseljenek, azokat hagyják otthon, vagy helyezzék biztonságba.

A körömlakkot szíveskedjenek a műtét előtt lemosni. A színes műköröm nagymértékben zavarja a műtét alatti oxigén ellátottság monitorizálását, de a színtelen műköröm nem feltétlen zavaró.

Az esetleges kivehető műfogsort, szemüveget kérjük a műtőbe szállítás előtt ki- illetve levenni, és az éjjeli szekrény fiókjába zárni, vagy másképp biztonságba helyezni. Ha betegünknek van hallókészüléke, azt viszont hozza magával a műtőbe.

A műtőbe szállítás előtt rendszeresen használt szemcseppjét cseppentse be, asztma spray-jét hozza magával."

2011. aug. 23. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!