Lehet napozni? 21h km vagyok és szívesen napoznék. Lehet ilyenkor? Ha igen mire kell nagyon figyelni? Tényleg a strandolás tilos?
Szia, arra kell vigyáznod, hogy ne melegedjen túl a pocakod (és te se), és ki ne száradj, úgyhogy csak módjával! (A túlmelegedés - akár tartós láz, akár hosszantartó forró fürdő, napozás - fejlődési rendellenességhez vezethet, bár ez sztem a korábbi hetekben még veszélyesebb) Árnyékban is lehet napozni, bár nem leszel olyan csokibarna, de ilyenkor fontosabb a baba egészsége.
A strandolást azért nem ajánlják, mert ilyenkor bizony nagyon könnyen össze lehet szedni bármit, egy fertőzésnek pedig koraszülés, vetélés lehet a szövődménye! Ebből a szempontból a természetes vizek kevésbé rizikósak, viszont egyelőre még nagyon HIDEEEG mindegyik. (Én pl simán úsztam minden nap az Adrián 3 hónapos terhesen). Kérd ki a nőgyógyászod véleményét, és fogadj szót neki!!!
Sok terhes kismamának napozás nélkül is tele lesz barna foltokkal az arca. Szülés után elmúlik, de elég sokára :(
Ha ki is mész a napra, kend be magadat százmillió faktorral.
Én nagyon sokat napoztam már idén, mert napelemes vagyok (bele is halnék, ha nem mehetnék napra). Arra vigyázok, ne melegedjen túl a hasam. És sok folyadékot iszom. Szerencsére sem foltos, sem szeplős nem lettem, viszont az annyira vicces, hogy a köldököm belseje barnább, mint a hasam :))))
Persze, ha érzem, hogy sok, akkor bemegyek, de van, amikor csak vízzel hűtöm a hasam, vagy letakarom. Mértékkel mindent lehet. Viszont hiába engedte meg a doki, nem mentem be a vízbe, féltem a fertőzéstől.Tengerbe belemennék, ha nem nagyon hideg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!