Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi a véleményetek a kutya-gyer...

Mi a véleményetek a kutya-gyerek dologról? Elítélitek? Vagy odafigyeléssel maradhat a kutya?

Figyelt kérdés
Van egy mopszink 3,5 éves. Lakásban tartott, sokszor fürdetett, tiszta, egészséges. Rendszeresen visszük orvoshoz. Minden séta után láb, popsi törlés nedves törlőkendővel. Lassan szóbajön a babatéma és valaki azt mondja, hogy nyugodtam maradhat, valaki meg, hogy nem egészséges,stb... Én mindenféle képpen azt akarom, hogy maradjon, hiszen imádom. Amíg pici a baba, nem mehet a szobájába. Amikor meg már akkor, hogy mászik, áll, megy, akkor meg nyugodtan lehet vele. Már voltak nálunk egész pici gyerekek és nagyon jól viselkedett velük:)
2009. ápr. 16. 15:52
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Szia!

Nem akarlak megbántani, de ha úgy gondolod, hogy a kutya családtag (gondolom az, ha így beszélsz róla), akkor hogyan fordult meg a fejedben, hogy megváljatok tőle???

2009. ápr. 16. 15:55
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha a kutyusra is tudtok majd kellő időt szakítani, szerintem nyugodtan maradhat. Maximum jobban oda kell figyelned, de szerintem nem lehet gond belőle.
2009. ápr. 16. 16:03
 3/13 anonim ***** válasza:
92%
Nekem keverék kutyusom van, 1,5 hónapos korában találtam az utcán, már majdnem 6 éves, panelban lakunk. A kisfiam 7,5 hós. A kutya ugyanúgy velünk alszik az ágyban a lábunknál, bár már vannak bizonyos esetek és helyek ahova nem mehet, pl. a gyerek játszószőnyegére. De a szobájában bejár, onnan nem sikerült kitiltani. A gyereknek az ágyra egy lepedőt takarunk, azon feküdt kicsi korában, illetve most is, arra sem mehet a kutya. A világon semmi baja nem lesz a gyereknek, ha ti is rendesen fürdetitek, ápoljátok. Mi még a lábát sem szoktuk lemosni séta után. A gyereknek erősödik az immunrendszere, sokkal ellenállóbb lesz a betegségekkel szemben és még van egy csomó dolog, hogy miért jó a kutya a háznál... Szóval ne aggódj! A kutya lelkére kell figyelni, hogy vele is foglalkozni kell, a mienk kicsit féltékeny, ha a gyerekkel foglalkozunk, ő elkezd sírni.
2009. ápr. 16. 16:23
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nálunk két tacsi van, és eszünk ágában sincs megválni tőlük. Én szerintem az, hogy babát várunk, nem kell, hogy teljesen felborítsa az életünket. Persze lesznek új szabályok a kutyusok életében, de arra is figyeltem, hogy ez ne érje őket váratlanul. Most 24 hetesek vagyunk, de már elkezdtük őket hozzászoktatni, hogy nem uralhatják az egész házat. Már nem veszik zokon. :) Tudom annak, aki nem kutyás furcsán hangzik, de ilyenkor a kutyusok lelkivilágára is figyelni kell, hiszen ők is családtagok. Odafigyeléssel minden megoldható! :)
2009. ápr. 16. 16:32
 5/13 anonim ***** válasza:
67%

Azon kell elgondolkodni, hogy tudtok-e majd ugyanannyi időt szentelni a kutyusnak, mint a baba előtt. Ha megvan a napi rutinja a kutyusnak, arra ügyelni kell, hogy mindig legyen valaki, aki a szokásos időben leviszi sétálni, mert babóca mellett nem biztos, hogy akkor tudod levinni, mikor neki kellene menni. Vannak kutyusok, akik féltékenyek lesznek az új jövevényre, hiába találkozott már pici gyerekekkel. Ha a gyerkőc nagyobb, akkor sem szabad kettesben hagyni a kutyulival, mert lehetnek olyan helyzetek, hogy a kutya esetleg támadásnak véli a kicsi közeledését és megkapja. Nekünk az unokaöcsémet 1 évesen kapta meg az orrán a kutyájuk, mert véletlenül rálépett a farkára. Pedig mindig nagyon jól viselkedett vele, a kezéből evett, utána is. A kutyus utána szerencsére egy kertesházba került, mert sógornőm várta a 2. babát, így nem merte bevállalni még a kutyát is, mert nem tudtak volna vele eleget foglalkozni.

Szerintem egyenlőre tartsátok meg, aztán majd meglátod, hogy a kutyusod hogy viseli a pici jelenlétét.

2009. ápr. 16. 16:33
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Persze hogy maradhat,ne viccelj már!!!

Jót is tesz a gyereknek, ha nem patikakörülmények közt nő fel - na persze nem a kutya szájába kell a cumiját adni.

Imádni fogják egymást. :)

2009. ápr. 16. 16:39
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Pedig van egy ilyen mondás is:

Az első gyereknél még sterilizálod a cumit ha leejti.

A második gyereknél bekapod és visszaadod a gyereknek.

A harmadiknál lenyalatod a kutyával. :)

2009. ápr. 16. 16:41
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

16.41 es!Ez nagyon jópofa volt!:DDD

Kedves kérdező:

Ha úgy lesz ahogy leírtad nem lesz gond.Csak babaként kell külön tenni a kutyust!

2009. ápr. 16. 16:57
 9/13 anonim ***** válasza:
89%

A kutya akkor támad, harap, ha MEGTEHETI=nem tekinti a gazdáját mindenható, teljhatalmú falkavezérnek. Gondoljatok arra, hogy a falkában az Alfa engedélye nélkül még balhézni sem lehet, nem, hogy enni, párosodni...

Nevelés kérdése ez, nem pedig a kutya hülyesége, mert ő cseppet sem értelmezi félre a gyereket- legfeljebb a gazdi nem létező hozzáértésére válaszol- teljesen ártatlanul. SOHA nem a kutya felelőssége egyetlen kutyás baleset sem.

Normálisan, átgondoltan nyugodtan lehet gyereket, kutyát-macskát egy családban tartani.

-állatorvos-

2009. ápr. 16. 17:05
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
szia! ne is gondolj arra, hogy megválsz tőle, mindenkinek jót tesz, ha ott van veletek. Mi is babára várunk, decemberben meghalt a nagy dög kutyusunk. Úgy tanította a férjem, hogy még más kutyát sem harapott meg, egyszerűen ráfeküdt, és addig morgott, míg a másik meg nem adta magát. Pedig nagy dög óriásschnauzer volt. Most két nagy dög óriásschnauzert akarunk hazahozni, akiket kezdettől ugyanígy nevelünk. Meg sem fordult a fejünkben, hogy a baba és a kutya kizárják egymást, pedig a két nagy dögöt a házba akarjuk behozni. A legfontosabb majd az lesz, hogy ne tiltsátok a kutyustól a babát. Hagyjátok, hogy megszagolgassa, megismerkedjen vele. Akkor nem fog vele idegenként bánni.
2009. ápr. 16. 17:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!