Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A sürgősségin voltam, szerinte...

A sürgősségin voltam, szerintem félrebeszélt a doki. Ilyenkor mit lehet tenni? Bíráljam felül a szakértelmét?

Figyelt kérdés

31hetes kismama vagyok. Egyik pillanatról a másikra elviselhetetlen fájdalmat éreztem kb. a szegycsont végénél, gyomortájékon. Azt hittem elmúlik, ehelyett nőtt a fájdalmam, és terjedt mindkét irányba, ekkor már a mellkasomon is erős szúró fájdalom volt. Ömlött rólam a víz, és minden mozdulat kín volt. Azt hittem itt a vég. Ekkor hívta a férjem a mentőket. Balatonon nyaralunk, hamar kiért a mentő, csináltak ekg-t, véroxigént, ezek viszonylag rendben voltak, de a fájdalom még mindig ugyanolyan kínzó volt. Bevittek a Veszprémi kórházba, vettek vért, vizelet, újabb ekg, vérnyomás. A vérvételből kimutatható volt, hogy gyulladás van a szervezetemben, de semmit nem csináltak. A sürgősségis dokinő még azt se tudta, hogy milyen szert adjon, könyveket lapozgatott. Nem kaptam semmit, csak 1 liter infúziót. Nőgyógyászatra át se küldtek, a babát meg se nézték. Mindezt 6 óra várakozás keretében. Elküldtek haza, mondván gyomorégés és szedjek rá savlekötőt. Az előző terhességemnél savas voltam, tudom milyen az, mondtam is a nőnek, hogy ez nem az, de ő erősködött. Kértem, hogy vizsgálják meg valahogy a gyomrom és tájékát, de nem tették. Most is eléggé fáj, de nem tudom, mitévő legyek?!

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikerült

2011. aug. 20. 23:03
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 23:17-essel. Nagy a valószínűsége (saját tapasztalatból kiindulva), hogy epegörcsöd volt.

A nők igen nagy százalékának van epeköve, azonban, mivel nem okoz problémát, fájdalmat, ezért ezt néma epekőnek nevezik. A terhesség alatt viszont sokkalta nagyobb a valószínűsége, hogy elkezd rakoncátlankodni - a növekvő méh ugyebár nyomja.

Nem akarlak ijesztgetni, de írod, hogy kimutatták, hogy gyulladás van a szervezetedben... én a helyedben MOST RÖGTÖN nekiindulnék, és addig mennék, míg nem találok egy kórházat, ahol hajlandóak hasi ultrahangot csinálni. Ugyanis az, hogy máris gyulladásban van, elég komoly dolog, nem szabad vele játszani.

Addig is, a fájdalmad enyhítésére: ha újra begörcsölnél, vegyél be egy NosPa tablettát (ezt nyugodtan beveheted terhesség alatt is, nekem legalábbis kifejezetten engedik) valamint egy Algopyrint. Fontos, hogy ezt a kettőt egyszerre vedd be, egyik a másik nélkül semmit sem ér. Bár jobb lenne, ha újfent azonnal orvoshoz fordulnál, mert hátha csinálnának végre valamit.

A másik, amit tehetsz a görcsök enyhítésére, míg kiér az orvos/mentő: ülj bele egy kád langyos vízbe, vagy félig feküdj el benne - ez segít könnyebben elviselni.

És nagyon figyelj az étkezésre! Kerülj minden zsírosat, olyan dolgokat, melyek puffasztanak, a hüvelyes zöldségeket, és gyakorlatilag mindent, amit kívánsz. A fűszeres kajákra ugyanez vonatkozik. A tejjel, tejtermékekkel is óvatosan.

Én a helyedben tényleg elmennék egy másik dokihoz, mert a nyakamat rá, hogy ez tényleg epekő, az pedig nem játék.

29 hetes, epeköves km

2011. aug. 21. 07:39
 12/14 anonim ***** válasza:
Ha gyulladás van a szervezetedben az nem vicc! Veszélyeztetheti a babádat! Járj utána ennek rendesen.
2011. aug. 21. 09:10
 13/14 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, utána olvastam az epés dolgoknak, egyre jobban azt gondolom, hogy ez tényleg az lesz. Nagyon ijesztő ez az egész. El fogok menni másik orvoshoz.

Az azért elég felháborító, hogy ilyen fájdalommal, terhesen, gyulladással a szervezetemben még csak meg se vizsgáltak. Ez a magyar egészségügy. Kórházba nem megyek, majd a háziorvosomhoz, ő belgyógyász is. Köszi mégegyszer!

2011. aug. 21. 09:50
 14/14 anonim ***** válasza:

Ez FELHÁBORÍTÓ!!!! És az a nő még a kórházban dolgozik? Szakkönyvekből nézi mi lehet a probléma? Folyosón ülve műanyag széken és úgy kapod az infúziót?? Ez döbbenet! Magyarország egészségügy 2011.

Nagyon remélem, hogy nem lesz se a picinek, se neked semmi baj. Majd írd meg, hogy mit mondott egy másik orvos.

2011. aug. 21. 09:58
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!