Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nem taszít titeket, ha terhesn...

Nem taszít titeket, ha terhesnek titulálnak titeket?

Figyelt kérdés

Sokkal jobban szeretem, amikor várandósnak, vagy kismamának neveznek.

Itt a gyiken is teherbeesés, meg terhesség van.

Miért nem lehet kedves szót használni?

2011. aug. 18. 06:53
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

te furcsa egy nő vagy

senkinek nem teher a gyermeke, hanem a velejáró gondok bajok azok, pl. a szülésig meglévő hányás hányinger, ez igen is teher. Van aki a terhességet könnyen éli meg, de sok nő esetében nem egyszerű a gyermeket kihordani. Nekem pl. kéthetente mennem kell orvoshoz és a kórház 70 km-re van, ez is elég megterhelő veszélyeztetett terhesként.

2011. aug. 18. 09:39
 12/25 anonim ***** válasza:
63%
Engem az zavar, amikor egyes nők már úgy elszállnak, hogy azok, akiknek tényleg terhes a terhesség, rendesen elszégyellik magukat, hogy ők milyen emberek, hogy nem képesek emelt fővel viselni az állandó hányást, derékfájást, lábgörcsöket, vizesedést stb. Biztosan sokan érzik úgy, hogy ez a legszebb dolog a világon, számomra is nagyon jó (több év próbálkozás után estem teherbe, igazán megbecsülöm, hogy megtörtént velem), de én próbálom úgy élni az életem, hogy ez teljesen természetes állapot, elvagyok, jövök-megyek, nem akörül forog minden gondolatom. Ha találkozok valakivel, nem vágyom arra, hogy kérdésekkel bombázzon, elmondom, hogy jól vagyunk, esetleg tájékoztatom az akkori helyzetről és ennyi. És amúgy mi jelentősége van a szónak??? Ezer éve ezt használják, anyáink, nagyanyáink is használták már, mit kell ezen kiakadni?
2011. aug. 18. 09:45
 13/25 anonim ***** válasza:
48%
Engem meg az áldott állapot, bebabócásodás, pocaklakósodás stb. szavak zavarnak. Néhány nő teljesen begárgyul a terhességtől és elfelejt rendesen beszélni. A legtöbb nőnek a terhesség igenis terhes, pl. nekem is. Állandó hányinger, fejfájás, aggódás, pedig még csak 10 hetes vagyok. Alig várom, hogy vége legyen. És ez nem jelenti azt, hogy kevésbé fogom szeretni a gyerekemet mint mondjuk te.
2011. aug. 18. 10:21
 14/25 anonim ***** válasza:

Biztos lepontoztok, de szerintem a 16 éves cigánylány terhes, főleg a tisztességes adó, és járulékfizető polgárok számára.

Én 8 évig vártam, hogy kismama legyek. Most, hogy megadatott, egyáltalán nem érzem tehernek, még így a vége felé sem.

2011. aug. 18. 15:01
 15/25 anonim ***** válasza:
66%

Vemhesnek????

Te beteg vagy....

a kettöt ne hasonlítsd már össze....

Èn írtam.Engem nem zavart zavar a terhes megszólítás.....

Ha téged zavar,akkor ha valaki ezt mondja jegyezd meg téged "várandósnak"hívjanak... :)

2011. aug. 18. 17:05
 16/25 anonim ***** válasza:
66%
a kórházban is elég sokszor mondja a doki a terhes szót, vagy tőled soha nem kérdezték, hogy a terhességed hanyadik hetében jársz?!
2011. aug. 18. 17:32
 17/25 anonim ***** válasza:
17%

Nagyon téved az egyik kedves válaszoló!

Ezt a szót régen "Ezer éve..anyáink, nagyanyáink" NEM használták.

Vemhesre való ágálás mutatja, hogy mennyire nem gondoltok bele a kérdésbe.

Amivel illetünk egy fogalmat, az az, ami a leginkább jellemző rá.

Ha tinektek a leginkább a teher jellemzi azt, hogy egy új élet, a saját gyermeketek növekszik bennetek, akkor legyetek terhesek.

Ahogy a fogamzásgátló tabletta NEM gyógyszer, hanem antibébi. (Időleges meddőséget kialakító pirula)

Ébredjetek már fel!

A nagyhatalom kevesebb megszülető embert akar a fejlett országokban! (Ezer eszközt fel is használ ezért)

2011. aug. 19. 07:02
 18/25 anonim ***** válasza:
49%

Hát én a fogamzásgátlót is a nevén hívom....Vagy antibaby...Nincs abban semmi.Nem vagyok én kissebbségi hogy 8-10 gyereket szüljek a világra akit az állam tart el. Meg az adófizetök.....

Kedvesem.Nekem van két gyermekem akivel terhes voltam,nem állapotos,meg más állapotú....

Ès igen fogamzásgátlót szedek,hogy NE legyen több gyermekem ........

2011. aug. 19. 07:13
 19/25 anonim ***** válasza:
48%

OFF

Uh, de hülye vagy utolsó....

Ezek szerint a húgom 12 évesen azért szedett fogamzásgátlót, mert az nem gyógyszer és csak arra való, hogy időleges meddőséget okozzon? Érdekes... A barátnőmnek is azért kell szednie, nyilván... Igaz, hogy több éve nincs partnere, de nem baj.

A fogamzásgátló tabletta igenis gyógyszer. Elsősorban arra való, hogy a peteérést megakadályozva védjen a terhességtől, másodsorban meg bizonyos hormonális problémák kezelésére.

2011. aug. 19. 07:16
 20/25 anonim ***** válasza:
Bocs, nem utolsó, közben írtak.
2011. aug. 19. 07:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!