Miért szidjátok azokat a nőket, akik nem szeretnének sokat hízni és odafigyelnek a sportra, táplálkozásra terhesség alatt is?
Nem hiszem, hogy az a követendő példa, hogy valaki 30 kilókat hízik és össze-vissza zabál süteményt, hamburgert, amit csak megkíván. Ez szerintetek jó a kisbabának és a saját egészségeteknek? Meg az, hogy 9 hónapon keresztül meg sem mozdultok, csak ültök a tv előtt?
Nekem senki ne mondja, hogy azzal bárkinek is árt, ha nem eszik fehér kenyeret, cukros ételeket, helyette viszont rengeteg zöldséget, gyümölcsöt és sovány tejterméket.
Aztán meg sírtok a fogyókúra topicban, hogy 100 kilósak vagytok szülés után és sehogy sem akar lemenni. Hát az aztán nagyon egészséges. Komolyan úgy felhúz ez a hozzáállás.
erre gondolsz?
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhes..
nem az a baj hogy vki odafigyel az alakjára terhesen is, csak szerintem ne ez legyen az elsődleges szempont egy terhességben!
Valószínűleg azért hurrogták le, mert nem az egészsége miatt aggódik,hanem a külseje miatt.
Nem, nem kell 30 kg-ot hízni, de nekem speciel eszembe sem jutott,hogy jaj mi lesz az alakommal. Tudom,hogy változni fog,ha nem is hízok sokat. Ez vállaltam,amikor úgy döntöttem,hogy szülök!
Akinek nagyon fontos az alakja, az döntse el,hogy kell-e igazán a gyerek!
Na, egy újabb Rubint Réka-fan... Mint már írták előttem is, meg kell találni az arany középutat. Ő ebből él, de egy átlag magyar nő sajnos nem engedheti meg magának az update sütit, személyi edzőt terhesség alatt, stb. Én a facebook oldalán saját szememmel láttam az ő fotói alapján, mennyit és mit evett egy nap a várandóssága alatt. Napközben a nagy meleg miatt semmit sem kívánt, így nem is evett, csak hideg vizet szopogatott... Hidd el, egy doki bácsi sem veregette volna meg a vállát.
Rendben van, hogy visszafogjuk a fehér kenyeret, szénhidrátot, cukrot, helyette sok zöldség-gyümölcs,de könyörgöm, ne csináljunk szimbólumot ebből a nőből!!! Ha vele akarnánk összehasonlítani magunkat, mindenki lemaradna, mert nem tornázik császár után már 2 héttel, stb... Kinek kell a frusztráció??? Nekem ők amúgy is hiteltelenek, ne állítsák be magukat mintacsaládnak, mert már kiderült, hogy a 3. gyerek előtt nem volt fenékig tejfel az élet náluk, bár a médiában mintacsalád voltak... Na, eltértem a tárgytól. Hidd el, akinek számít az egészsége, az Rékától függetlenül odafigyel az egészséges életmódra, de ÉSSZEL, a baba érdekeit tartva szem előtt. Lásd meg az arany középutat! Ha babát vársz majd te is, bizonyára úgy lesz. De nem kell Rubint Réka után menni ahhoz, hogy ne hízz el.
Tudom nehéz lesz elhinni, de nem csak ez a két út van.
Ha hagyod a természetet a maga formájában, nem fogsz hízni egy dekát sem, a mérleg pont annyival fog többet mutatni, amekora csomagot (magzat, lepény,magzatvíz...) magadra vettél. Puszta matematika.
Persze tudom, akinél már az agy is sorvad a szénhidrát hiányában, mert az agynak erre nagy szüksége van, nehéz elhinni, de ez így van. Ha becsomagolsz egy hátizsákba 10 kilót, és a hátadra veszed ráhúzod a pólót, pont úgy kidudorodik, mint a hasadban a baba és képzeld ha ráállsz a mérlegre, 10 kilóval többet mutat, de ha leveszed a hátizsákot (megszülöd babát) a mérleg ugyanannyit fog mutatni, mint előtte- ergo nem híztál egy dekát sem.
Se zabálásra se diétára nincs szükség, mert a terhesség nem jár hízással. Vannak betegségek, amik igen és figyelni kell, de a terhesség mégcsak nem is betegség.
Ja és egyébként, ha az a kislány Rubintéknál egészséges, akkor én nem tudom mi az egészséges fogalma.
Mert láttam tévében, 3 gombóc fagyit kellett beleraknia valamibe, azt mondja a Réka, Lara nagyon ügyes, 7 éves iskolás és el tud számolni 3-ig, már itt nyeltem nagyot és aztán figyeltem,kettőig tudott. Azt is segítséggel. És aztán Lara megkóstolod, amit csináltunk és anyuka úgy etette, mint egy 6 hónapos gyereket. Nem egészséges, kinézetre sem, de 7 évesen úgy kell vele beszélni, mint egy csecsemővel és nem tud 3-ig számolni, tuti agyilag zokni a kislány.
Hogy aztán az anyja éhezése, a kis születési súly vagy genetika, de nem egészséges.
Nem szidom az ilyeneket. Nekem és a babámnak nem lesz baja attól, hogy más sanyargatja a babáját, és saját magát.
Ez a kérdéskör kicsit összetettebb annál, hogy feketén, vagy fehéren lássuk. Tudod én sem terhesség előtt, sem utána, sem alatt nem sanyargatom magam. Azért, hogy tökéletes legyen az alakom? Valamint nem hagyom, hogy az általatok kitalált szépségideál miatt rosszul érezzem magam. Szerettem sportolni, és szülés után is biztosan fogok, de nem azért, hogy a ti ideálotoknak megfeleljek, hanem azért, hogy jól érezzem magam (ehhez nem kell etiópnak kinézni), attól függően, mennyi időm marad rá. Tudod, aki családi házban lakik, és egyedül kell rendet tartani maga körül, vagy akinek szaladgálósabb, fizikai aktivitást igénylő munkahelye van, annak se energiája, se ideje nincs arra, hogy naponta 2-3 órát edzéssel töltsön (és ehhez nem is elég 2 tányér salátát megenni naponta). De az biztos, hogy a szíve és tüdeje elég erős, és ezért egészséges is az élethez, lehet sokkal inkább mint a tiétek. Megnézném, hogy a kispórolt kalóriátokkal hogyan tudnátok elvégezni ezeket a mindennapos feladatokat.
Csak sanyargasd magad nyugodtan, én megeszem ami jól esik, akkor is, ha épp van rajtam 10 kg felesleg, mert én jól akarom érezni magam!!! Ha mindenkinek annyi lenne a dolga, hogy jól nézzen ki, akkor megoldható lenne a mindennapos sport, lásd a R. Rékát. Tengernyi ideje van, hisz ez a foglalkozása, de valakinek dolgozni is kell!!!
Ja, az én "siránkozásomat tuti nem fogod olvasni sehol, mint említettem, nekem nem az a 20 kg-os nő a szépségideál, akinek inas-eres a karja, de természetesen az sem, aki nem tud lehajolni a hájtól!!
28+2 hkm
Hm. A kérdező azt akarja tudni, hogy miért szidják az ilyen nőket, nem azt, hogy miért nem csinálja mindenki azt, mint Rubint Réka.
Különben én is átéltem ezt, sportoltam végig a terhességem alatt és odafigyeltem az étkezésre. Szülés után annyi voltam, mint 9 hónappal előtte, egy hét múlva lapos volt a hasam stb. Engem is sokan támadtak, pedig teljesen egészséges volt a babám, simán szültem és gond nélkül szoptattam. (És szoptatás alatt is sportoltam, ez sem okozott gondot.)
Persze az engem megszólok között sokan voltak, akik egyértelműen irigységből mondtak ezt-azt, de a legtöbb szerintem nem ezért. Nagyon beleivódott a köztudatba, hogy egy terhes nőnek kímélni kell magát, nem mozogjon, egye, amit megkíván, az a természetes, hogy hízik stb. Szóval teljesen jóindulatú emberek is elszörnyedtek az életmódomon, mert egész egyszerűen mindenhol azt hallottak hogy ennek az ellenkezőjét kell csinálnia egy kismamának.
De elismerést jóval többet kaptam, mint szörnyűlködő megjegyzéseket. Mondjuk azokat javarészt férfiaktól. Ha nem a GYK "gyerekvállalás" témájába hozná fel valaki ezt, hanem a ckm.hu-n (vagy valami hasonlón), akkor gondolom mindenki istenítené azokat a nőket akik "jó nők" maradnak szülés után is.
A belinkelt kérdésre adott válaszok nagyon tanulságosak. Akik fröcsögnek, alpári módon szapulják Rubint Réka külsejét ezerrel fel vannak pontozva. Talán az illetők belinkelhetnének magukról fotókat, biztos tanulságos lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!