Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A védőnőhöz mennyi időnként...

A védőnőhöz mennyi időnként kell járni?

Figyelt kérdés
30. hétben vagyok, eddig csk 1xtalalkoztunk, a 8. héten, amikor kitöltöttük a könyvet. Se vizeletre se szívhang nézésre nem hív, mint ahogy többektől tudom, h ők járnak. Ez normális így vagy hogy van ez?
2008. márc. 5. 07:53
 1/9 A kérdező kommentje:
Többiek= nem azok akik még hozzájárunk, hanem más anyukák más városokba más védőnéninknél. :O)
2008. márc. 5. 07:54
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Attól,hogy magánrendelésre jársz a dokihoz,a védőnőhöz is járni kell.Nálunk Ő adja a beutalót laborba,súlymérés stb....

2008. márc. 5. 07:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Minden hónapba 1x elkellett volna menned! Ki adta a beutalót vérvétel...? Mert ez a védönö dolga. Vizeletet, vérnyomást , szivhangot... ezeket is ö nézi. Én 32 hetes vagyok már most 3 hetenként kell hozzá mennem! Szerintem sürgösen keresd fel!
2008. márc. 5. 08:00
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

szia!Bár én még csak a 14. hétben vagyok jövőhéten megyek hozzá 2.-szorra.De ő adott időpontot, de úgy hallottam hogy mások is rendszeresen járnak.Főleg mert 4 pecsétnek kell meglennie tőle hogy jogosult legyél az egyszeri anyasági segélyre ami a szülés után jár kb. 60e ft.szóval gyorsan kérj tőle időpontot, mindegy mire, akár csak sima felvilágosításra..

sok sikert

2008. márc. 5. 08:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sem a vedono adta a laborba a beutalot,hanem az orvosom akihez maganrendelesre jarok,de el kellett mennem hozza a korhazi rendelesere es ugy kaptam beutalot.

En sem havonta jarok,es tolem is ugy kerdezte,h akarok e menni,En mondtam,h mivel kotelezo ezert igen,de masfel havonta megyek.

Viszont ha jol tudom 4x minimum el kell menni a vedonohoz,es kell,h bepecsetelje a kismamakonyvedbe,h megjelentel nala.

Szerintem azert hivd fel,es kerdezd meg,h h is van ez,mert ilyenrol meg tenyleg nem hallottam.

Legtobbszor tenyleg havonta mennek a kismamak,de EN orulok,h csak ritkabban,mert az enyem igazabol semmi hasznos dolgot nem mond.

Ha nem jol tudnam kerlek javitsatok ki,nehogy hulyeseget mondjak a kerdezo kismamanak.

Boldog babavarast kivanok

2008. márc. 5. 08:08
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg legalább havonta el kellett volna menni a védőnőhöz. Persze nem a te hibád, hogy nem voltál, az első találkozáskor neki kellett volna mondani, hogy mikor menj legközelebb. Neki kell mérni a súlyod, vérnyomásod, vizeletet kell néznie. Nem valami lelkiismeretes. Szerintem keresd fel mostmár, ha 30 hetes vagy, akkor nagyjából már hetente kellene menni. De ki sem ment hozzátok meg semmi? Mert nálunk ezzel kezdte, hogy megírta a kiskönyvet, következő héten megnézte, hol lakunk. Menj el hozzá, és mondd meg neki, hogy te nem tudtad, hogy kéne menned, de nem is neked kell tudni, hanem neki. Mondjuk érdemes jóba lenni a védőnővel, mert később is hozzá kell járni, nem választhatsz másikat. De azért ne hagyd magad.
2008. márc. 5. 08:11
 7/9 anonim válasza:
100%
36.hétben járok.Nekem két hetente kellett járnom védőnőhöz,és így minden második héten ellenőrizhette a vizeletemet,a súlyomat, vérnyomásomat,és a szívhangot.És ha valami problémám volt,vele nyugottan megtudtam beszélni.Nekem megnyugtató volt,hogy folyamatossan ellenőrizték azt,hogy mind a ketten jól vagyunk.Szerintem keresd fel a védőnődet.
2008. márc. 5. 08:44
 8/9 anonim ***** válasza:

Fura egy védőnő, én lehet, jelenteném a körzetileg illetékes szervnek...

Igen, havonta, 4 hetente kellett volna menni, ő mér vérnyomást, súlyt, néz vizeletet, és ellenőrzi az egyéb dolgokat-rosszullét, tünetek, babamozgás és kéne hogy ellásson hasznos infókkal.

És igen, neki kéne mondania, hogy mikor menj legközelebb, nem neked kéne könyörögni, hogy mehess.

És igen, 4 pecsétnk kell lenni tőle, hogy kapj támogatást.

És nálunk Győrben a védőnő ad minden beutalót, de TApolcán, ahova költöztem már a háziorvos vagy a nődoki, de visszarendelt a védőnő is!! Ellenőrzi a leleteim, eredményeim.

Menj el hozzá, és légy határozott a saját érdekedben!!A babát is hozzá kéne hordani, úgyhogy még fogtok találkozni..

2008. márc. 5. 09:30
 9/9 anonim ***** válasza:

Hát tényleg érdekes védőnő. Felteszem a kérdést, hogy akkor ő minek van, ha nem végzi a munkáját?

Hát minnél hamarabb menjél el hozzá és kérdezd meg, hogy hogy van ez,miért nem hívott be ellenőrzésre. Eleinte 3-4 hetente kell menni, aztán ahogy telik az idő, a vége felé már gyakrabban én úgy tudom.

Másrészt ha nincs meg a kötelező jelenlét a védőnőnél nem kaphatsz támogatást sem: "Anyasági támogatásban az a nő részesülhet, aki legalább négy alkalommal, koraszülés esetén egy alkalommal részt vett terhesgondozáson." ezt egy cikkben olvastam, a kismamáknak járó támogatásokról.

Tényleg és akkor ki írt beutalót vérvételre stb, ki mondta, hogy mikor hová menjél? Mindent a doki "intézett"?

Elég felelőtlen védőnő!

20 hetes kismama

2008. márc. 5. 13:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!