A védőnőhöz mennyi időnként kell járni?
Szia!
Attól,hogy magánrendelésre jársz a dokihoz,a védőnőhöz is járni kell.Nálunk Ő adja a beutalót laborba,súlymérés stb....
szia!Bár én még csak a 14. hétben vagyok jövőhéten megyek hozzá 2.-szorra.De ő adott időpontot, de úgy hallottam hogy mások is rendszeresen járnak.Főleg mert 4 pecsétnek kell meglennie tőle hogy jogosult legyél az egyszeri anyasági segélyre ami a szülés után jár kb. 60e ft.szóval gyorsan kérj tőle időpontot, mindegy mire, akár csak sima felvilágosításra..
sok sikert
Nekem sem a vedono adta a laborba a beutalot,hanem az orvosom akihez maganrendelesre jarok,de el kellett mennem hozza a korhazi rendelesere es ugy kaptam beutalot.
En sem havonta jarok,es tolem is ugy kerdezte,h akarok e menni,En mondtam,h mivel kotelezo ezert igen,de masfel havonta megyek.
Viszont ha jol tudom 4x minimum el kell menni a vedonohoz,es kell,h bepecsetelje a kismamakonyvedbe,h megjelentel nala.
Szerintem azert hivd fel,es kerdezd meg,h h is van ez,mert ilyenrol meg tenyleg nem hallottam.
Legtobbszor tenyleg havonta mennek a kismamak,de EN orulok,h csak ritkabban,mert az enyem igazabol semmi hasznos dolgot nem mond.
Ha nem jol tudnam kerlek javitsatok ki,nehogy hulyeseget mondjak a kerdezo kismamanak.
Boldog babavarast kivanok
Fura egy védőnő, én lehet, jelenteném a körzetileg illetékes szervnek...
Igen, havonta, 4 hetente kellett volna menni, ő mér vérnyomást, súlyt, néz vizeletet, és ellenőrzi az egyéb dolgokat-rosszullét, tünetek, babamozgás és kéne hogy ellásson hasznos infókkal.
És igen, neki kéne mondania, hogy mikor menj legközelebb, nem neked kéne könyörögni, hogy mehess.
És igen, 4 pecsétnk kell lenni tőle, hogy kapj támogatást.
És nálunk Győrben a védőnő ad minden beutalót, de TApolcán, ahova költöztem már a háziorvos vagy a nődoki, de visszarendelt a védőnő is!! Ellenőrzi a leleteim, eredményeim.
Menj el hozzá, és légy határozott a saját érdekedben!!A babát is hozzá kéne hordani, úgyhogy még fogtok találkozni..
Hát tényleg érdekes védőnő. Felteszem a kérdést, hogy akkor ő minek van, ha nem végzi a munkáját?
Hát minnél hamarabb menjél el hozzá és kérdezd meg, hogy hogy van ez,miért nem hívott be ellenőrzésre. Eleinte 3-4 hetente kell menni, aztán ahogy telik az idő, a vége felé már gyakrabban én úgy tudom.
Másrészt ha nincs meg a kötelező jelenlét a védőnőnél nem kaphatsz támogatást sem: "Anyasági támogatásban az a nő részesülhet, aki legalább négy alkalommal, koraszülés esetén egy alkalommal részt vett terhesgondozáson." ezt egy cikkben olvastam, a kismamáknak járó támogatásokról.
Tényleg és akkor ki írt beutalót vérvételre stb, ki mondta, hogy mikor hová menjél? Mindent a doki "intézett"?
Elég felelőtlen védőnő!
20 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!