Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cukorterhelésről valaki...

A cukorterhelésről valaki valamit írna? Hogy zajlik? Tényleg két órát ott kell majd kint ülnöm? Haza tudok addig menni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 09:14
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Én anyummal mentem el erre a vizsgálatra. Amikor megcsinálták a vérvételt 8kor kiültünk utána a kocsiba. Én majdnem elhánytam magam bent a rendelőben mert olya levegőtlen volt a hely.Bp.10.ker... De kiültünk a kocsiba zenét hallgatni a rádióból:) Elhülyéskedtünk és beszélgettünk.. Utána visszamentünk s utána kivitt az apukához:) (akkor utána nem sokkal költöztünk össze.)
2011. aug. 9. 11:54
 12/20 anonim ***** válasza:
Nálunk ugy van,hogy éhgyomorra vesznek vért,majd 40perc múlva meg kell inni a cukros szirupot,és 2 óra mulva van a következő vérvétel,addig nem szabad enni,inni,dohányozni,rágózni!
2011. aug. 9. 12:02
 13/20 anonim ***** válasza:
Mászkálni tényleg nem tanácsos, a rosszullét esélye mellett ott van az is, amit a diabetológus főorvos mondott nekem, vagyis hogy a mászkálás megváltoztatja a terhelt cukorértéket, azaz jobb lesz az eredmény, mint egyébként lenne, és ha közben cukros lenne a kismama, az a babát is veszélyezteti... Saját magunkat meg butaság becsapni.
2011. aug. 9. 12:06
 14/20 anonim ***** válasza:

Szerintem kibírod azt a két órát, az sztk-ban meg nagyobb biztonságban vagy mint kint az utcán, vagy otthon, ha esetleg baj lenne.

Amúgy 2 óra elmegy nagyon gyorsan, vannak más, hasonló vizsgálatok, például laktóz érzékenység vizsgálat, ahol hasonló módon tömény cuccot itatnak veled, azt nem lehet ízesíteni, és ott 4 órát kell ülni, fél óránként vérvétel, és szonda.

Ezt csak azért írtam, hogy fogd fel úgy, hogy ez a két óra, mondjuk ahhoz a négyhez képest,csak a fele :) és azt is ki lehet bírni.(pedig aztán én elég türelmetlen tudok lenni)

Vegyél újságot,vagy vigyél valakit, úgy gyorsabban megy az idő!

2011. aug. 9. 14:00
 15/20 A kérdező kommentje:
Igen, igen, már eldöntöttem, hogy megvárom ott a két órát, a párom is elkísér, majd csak elbeszélgetjük az időt! Amúgy 2 óra elteltével leveszik ugye a vért! Azonnal megtudom az eredményt vagy arra is kell majd várni vagy esetleg visszamenni érte másnap?
2011. aug. 9. 14:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekem másnap volt készen, minden labor más...
2011. aug. 9. 15:49
 17/20 anonim ***** válasza:
A vért pontosan 120 perc múlva veszik le, nekem be kellett kopogni soron kívül, és annak ellenére, hogy nem ihattam, még egy vizeletmintát kértek a 120 perc elteltével. Elvileg ez is a protokoll része.
2011. aug. 9. 15:51
 18/20 anonim ***** válasza:

2 éve még nem így volt,de most nekem úgy csinálták,hogyha nem volt 1 hónapnál nem régebbi vérvételről papírom,akkor csak simán vettek vért és hazaküldtek,hogy másnap vehessék le a terhelésest.

Másnap megint éhgyomorral mentem be soron kívül és ott levették a vért,majd megitattak velem egy pohár cukros vizet(amit előtte a patikában kellett kiváltanom) és mehettem oda ahova akarok. 2 órával később kellett visszamennem és újra vettek vért.

2 éve hazamentem,most meg csavarogtunk a férjemmel és a lányommal addig."Mindentől rosszul vagyok" típus vagyok én,de ettől a cukros víztől nem voltam az egyszer sem.

2011. aug. 9. 15:59
 19/20 anonim ***** válasza:
még annyit tudnék hozzáfüzni, hogy nekem a 2 óra alatt nem szabadott wcre mennem sem.
2011. aug. 9. 17:13
 20/20 anonim ***** válasza:
11/54es vagyok. Mondjuk tényleg van rosszabb vizsgálat is. Nem rég a lányomnak volt H2 kilégtzési tesztje. ugyanilyen löttyöt kellett meginnia(15hósan!) s utána 4szer negyed óránént,majd 3szer 30percenként kellett kilélegeznie. De ő elötte nem ehettt 5 órán keresztül.S ő ugye szopivsl kezdi a napot... S közben nem is szopizhatott és vizet is csak alig ihatott:( Nap végére már sirtunk:(
2011. aug. 9. 18:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!