Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A cukorterhelésről valaki...

A cukorterhelésről valaki valamit írna? Hogy zajlik? Tényleg két órát ott kell majd kint ülnöm? Haza tudok addig menni?

Figyelt kérdés
2011. aug. 9. 09:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Bemész a laborba vesznek vért, meg megitatnak veled cukros szirupot, aztán 2 óra múlva (pontosan kettő) vissza kell menned (soron kívül) és megint vért vesznek. Ha 8 felett lesz az eredményed akkor terhességi diabéteszed van, és diétáznod kell a terhesség végéig. Van olyan doki, aki már 7-től annak nyilvánít. Attól függ a hazameneteled, hogy milyen messze laksz a kórháztól.
2011. aug. 9. 09:18
 2/20 anonim ***** válasza:
100%

Éhgyomorra mész időpontra. Ott megitatnak veled kb. 2 decinyi vízben feloldott zacskónyi (kb. 8-10 szem) szőlőcukrot. Citromot vigyél, azzal beízesítheted a szirupot, és utána sima vizet ihatsz.

Két órán át ott maradsz - haza sztem nem mehetsz, max. kórházon belül mászkálhatsz, de ezt ott megmondják -, aztán ismét vc. mérés.

2011. aug. 9. 09:19
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt ilyen vizsgálatom. Jobb, ha az ember ott marad, mert elég sok az a csapolás. Több fajta verzió is létezik, nekem félóránként történt a vérvétel. Egy a cukor megivása előtt, majd sorban fél óránként utána jött a többi. Én nem vittem könyvet, pedig jobb lett volna, csak feküdtem, mert a nővér nem engedte, h felkeljek. Annyiból rendes volt, h egy pillangóstűt szúrt be, ami vékony. Amiről még nem tudtam az az, h lehet vinni frissen facsart citromlevet, h ne legyen olyan tömény a cukor, amit megiszol. Valamint jól keverd fel, mert az enyém nem volt és a torkomra tapadt a cukor. Brráááááá.
2011. aug. 9. 09:23
 4/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk haza lehetett menni annó 2009-ben a 4. kerületi sztk-ból..

Most a 16. kerületi sztk-ba járok,még nem voltam terhelésesen,de biztos,hogy nem fogok ott ülni 2 órát...

Annó venni kellett a patikában egy zacsi glükózt és azt kellett vinni magunkkal a vérvételre..nálunk is lehetett ízesíteni a cukros vizet egy kis citromlével.. :)-annyit lehetett beletenni,amennyit jónak látsz. Szerintem nem volt így gáz..olyan volt,mint egy jó cukros limonádé. :)

Mondjuk az ismerősömnek kicsit hányingere volt tőle,de mondom én pl. meg sem éreztem...

2011. aug. 9. 09:25
 5/20 anonim ***** válasza:
Nagy felelőtlenség hazamenni, mert mi van, ha valaki cukorbeteg, nem tud róla, felmegy hirtelen cukra és pont ez miatt rosszul lesz.
2011. aug. 9. 09:36
 6/20 anonim ***** válasza:

én abban a két órában lementem vásárolgatni, igaz nekem volt kísérőm.

ha van orvosod akkor beszéld meg vele, hogy ilyenkor milyen lehetőségek vannak, mert ahol én voltam ott nem volt kötelező ezt a cukros vizet inni, hanem lehetett enni is.De ezt előre meg kell beszélni.

2011. aug. 9. 09:40
 7/20 anonim ***** válasza:

A vérvétel hasonlóan zajlott,a cukros lötty után pontosan két órával ismét vettek vért.

Viszont a mi kórházunkban kifejezetten kérik,hogy ne mászkálj el sehová.

Én vittem magammal újságot,szépen kiolvastam őket.Amúgy a vége felé már erőteljesen szédültem,jobb,hogy nem indultam el semerre.

2011. aug. 9. 10:02
 8/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Belegondolok, lehet tényleg jobb ha ott megvárom azt a két órát, ott mégis szem előtt van az ember, elkísér párom is, majd csak elmegy valahogy az idő. Amúgy Fehérvárra megyek a korházba, ha esetleg valaki tud konkrét tapasztalatot innen, akkor szívesen várom annak a válaszát is.
2011. aug. 9. 10:10
 9/20 anonim ***** válasza:

Szia!

En azt javaslom hogy maradj bent a korhàzban miutàn megittad a cukros vizet mert én pl olyan rosszul lettem hogy le kellett fektetni a laborba (hànyinger, szédûlés).

Az eredményem tôkéletes lett és mégis!

2011. aug. 9. 10:15
 10/20 A kérdező kommentje:
Oké, amúgy is rosszullétes vagyok!
2011. aug. 9. 10:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!