A cukorterhelésről valaki valamit írna? Hogy zajlik? Tényleg két órát ott kell majd kint ülnöm? Haza tudok addig menni?
Éhgyomorra mész időpontra. Ott megitatnak veled kb. 2 decinyi vízben feloldott zacskónyi (kb. 8-10 szem) szőlőcukrot. Citromot vigyél, azzal beízesítheted a szirupot, és utána sima vizet ihatsz.
Két órán át ott maradsz - haza sztem nem mehetsz, max. kórházon belül mászkálhatsz, de ezt ott megmondják -, aztán ismét vc. mérés.
Nálunk haza lehetett menni annó 2009-ben a 4. kerületi sztk-ból..
Most a 16. kerületi sztk-ba járok,még nem voltam terhelésesen,de biztos,hogy nem fogok ott ülni 2 órát...
Annó venni kellett a patikában egy zacsi glükózt és azt kellett vinni magunkkal a vérvételre..nálunk is lehetett ízesíteni a cukros vizet egy kis citromlével.. :)-annyit lehetett beletenni,amennyit jónak látsz. Szerintem nem volt így gáz..olyan volt,mint egy jó cukros limonádé. :)
Mondjuk az ismerősömnek kicsit hányingere volt tőle,de mondom én pl. meg sem éreztem...
én abban a két órában lementem vásárolgatni, igaz nekem volt kísérőm.
ha van orvosod akkor beszéld meg vele, hogy ilyenkor milyen lehetőségek vannak, mert ahol én voltam ott nem volt kötelező ezt a cukros vizet inni, hanem lehetett enni is.De ezt előre meg kell beszélni.
A vérvétel hasonlóan zajlott,a cukros lötty után pontosan két órával ismét vettek vért.
Viszont a mi kórházunkban kifejezetten kérik,hogy ne mászkálj el sehová.
Én vittem magammal újságot,szépen kiolvastam őket.Amúgy a vége felé már erőteljesen szédültem,jobb,hogy nem indultam el semerre.
Szia!
En azt javaslom hogy maradj bent a korhàzban miutàn megittad a cukros vizet mert én pl olyan rosszul lettem hogy le kellett fektetni a laborba (hànyinger, szédûlés).
Az eredményem tôkéletes lett és mégis!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!