Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elmagyarázzátok? Miért van...

Elmagyarázzátok? Miért van az, hogy a terhes nők többsége, ha nem szeretne gyereket, inkább elveteti, mint kihordja és örökbeadja?

Figyelt kérdés

Mert tudjátok, ők mindig arra hivatkoznak, hogy hogy jut eszembe örökbeadni a gyerekem, akit megszültem, nem engedni az anyai szeretet.

De hát hogy van az, hogy az anyai szeretet ehelyett inkább azt diktálja, hogy "ha én nem tudom felnevelni, ne is élhessen"?

Segítetek megérteni.

u.i. lehet ilyeneket kiírni, hogy "ki vagy te, hogy ítélkezz mások felett", csak nem fog érdekelni. Én normálisan kérdeztem, senkit sehová nem küldtem el, ezért tőletek ugyanezt várom.

2011. aug. 6. 19:29
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:
Tehát, amit írsz, még mindig nem ok rá, hogy inkább elvetesd, mint örökbe add. Oké, hülye válogatósak, de legalább otthona lenne a gyerekemnek.
2011. aug. 6. 20:23
 22/33 sumergo ***** válasza:
29%

Akinek megfordul a fejében az abortusz, annak csak nyűg ez az egész terhességi hercehurca, és tojik rá magasról, hogy megöl egy élő babát! Nem szeretné élete 9 hónapját rááldozni, az abortusszal hamar megszabadul a "tehertől".

Ez nem az én véleményem, teljesen egyértelműen abortuszellenes vagyok. De valahogy így gondolom, hogy ezek járnak a fejükben. :-(

26+5 hkm

2011. aug. 6. 20:24
 23/33 A kérdező kommentje:
Igen, én is így érzem. Na most mentem. Kösz mindenkinek. Hello.
2011. aug. 6. 20:45
 24/33 anonim ***** válasza:
43%

Kérdező!

Ezt én sem fogom soha megérteni.

2011. aug. 6. 20:50
 25/33 anonim ***** válasza:
az abortusz "titkos", nem derül ki, az örökbefogadás, terhesség meg nem. Szerintem az emberek félnek attól, hogy megítélik őket, hogy odaadják a gyereküket, ahelyett, hogy ők nevelnék. Egyébként meg nem mindenki kötődik a sejtcsomóhoz. Én nem szerettem a gyerekemet mikor megszületett, ahogy megismertem, úgy szerettem meg, hónapok alatt.
2011. aug. 6. 22:03
 26/33 anonim ***** válasza:

Szia.

Vannak sajnos olyan helyzetek ahol muszáj az abortusz. Ahol a leány nem akarja de a szülei "rákényszerítik" az akaratukat. Ahogy előttem is írták az abortuszt csendben fű alatt el lehet intézni de egy terhességet eltitkolni azt nem.(bár valakinek még ez is sikerül).

De sok olyan is van aki felelőtlenül védekezett teherbe esett elment abortuszra, és utána folytatta tovább ugyanazt a felelőtlen életmódot.

Úgyhogy itt először az emberek szemléletét kellene megváltoztatni. Ha nem akarok gyereket akkor lehetőségeimhez képest normálisan védekezek(húzok gumit/veszek be fogamzásgátlót/vagy ha valami hiba csúszott a gépezetbe akkor veszek be eseményutánit vagy ha nincs gumi akkor nincs szex.)Ilyen egyszerű.

De valaki, főleg a mai tizenévesek ezt nem fogják fel. Nekik a szex az szex szinte semmilyen érzelem nélkül. Felelőtlenül durr bele bumm módjára. Ezek ha egyszer megették meg fogják tenni másodszor is, harmadszor is mert némelyiknek olyan az abortusz, mint kidobni egy papírt a szemétbe. Tisztelet a kivételnek.

De mondok egy úgymond példát abortusz pártinak.

Anyám 44éves és volt abortusza, mert nem volt képes elviselni hogy a falu a szájára vegye, hogy szül 40évesen egy 18éves felnőtt mellé. Azóta mindenkinek azt tanácsolja, és aki 40éven felül teherbe esik és nem megy el abortuszra az kur.va és milyen ciki már.

Párom anyukájának van egy 1éves kislánya. Az sem ment el abortuszra, erre csak annyit mond, hogy hülye és felcsináltatta magát.

Szomszédasszony, elvált a férjétől, összejött egy másik pasival, van nekik egy 3hónapos baba, ő hülye kur.va, mert 38éves létére bemerte vállalni a szülést.

Rokonom szintén 38éves, most derült ki neki, hogy terhes mert azt mondták neki az orvosok, hogy természetes úton többet nem eshet teherbe.(első 2gyereke is komoly kúrák után jött össze). Ő is hülye, mert 2felnőtt gyerek mellé minek még egy pici és elölről kezdeni mindent az olyan nehéz. Kényelmesebb az abortusz, pedig ez az utolsó eset maga a csoda.

Ja nekem meg azért kellene abortuszra mennem, mert még nem vagyok férjénél és milyen dolog az, hogy valakinek ne a férjétől van gyerek. Az családban az igazi. Nem egyszerűbb egy 2tanús esküvőt szervezni(együtt vagyunk egy jó ideje), de nem abortusz.

Ezt a szemlélelet kellene először megváltoztatni, mint amilyen anyámnak van. És hogy hogyan lehetne megelőzni, hogy ennyi abortusz legyen?

Csak azokon abortuszt végezni, akiknek beteg a gyerek, akiket megerőszakoltak és úgy jött össze, és akiknek védekezés mellett jött össze. Az összes többinek meg kihordani hátha legközelebb megtanulja mire jó a védekezés.

Bocsi, ha hosszú lett és össze vissza, és nem is a kérdésedre válaszoltam.

23/l

2011. aug. 6. 23:00
 27/33 Anikó1985 ***** válasza:

Kedves Kérdező! Korábban írtad, hogy a 9hónapos terhesség nem szörnyű, hogy az ember ezt igazán megtehetné. Hát elárulom, hogy nagyon sokan (köztük én is) nagyon nehezen viselik! Ha ezt a babát nem szeretném, biztos nem csinálnám végig (Bár soha-soha nem jutott eszembe a pár kapcsolataim kezdetén sem, hogyha egyszer terhes leszek elvetessem, bármi áron megszültem volna.) A lényeg, hogy ha valaki nem szeretne babát, de teherbe esik nagyon hosszú a 9 hónap, és ha rosszul bírja a terhességet hát minden elismerésem, hogy kihordja. És az előttem írok is jó érveket sorakoztattak szerintem az abortusz mellett. Másrészről jogos az is, aki felelőtlenül szexel és terhes lesz az megérdemelné, hogy végig csinálja a kilenc hónapot, ha már egyszer nem gondolkodott.

Nekem sok ismerősöm van aki árvaházban kezdte és aztán családhoz került (nem örökbe fogadó családhoz, Hanem ez a munkájuk, hogy árva gyereket neveljenek ) Nagyon kedves a család, mindent megtett a sok gyerekért akiket neveltek, de egyetlen egy embert sikerült felnevelniük akinek teljes stresszmentes élete lehet és sokáig volt kis gyerekként is totál idegbeteg. És már csecsemő korában a családhoz került. Szóval azt mondom, hogy ha csak tudatában vagy annak hogy az anyádnak nem kellettél az komoly megrázkódtatás, főleg gyerekkorban. Én nem szeretném ha a gyerekem boldogtalan lenne. Igaz, hogy vannak ezek az alapítványok is, ezeket viszont jónak tartom, de mint írtam, ha kiderült, hogy anyádnak nem kellettél, tuti kiborulsz!

2011. aug. 7. 06:49
 28/33 anonim ***** válasza:

Minden elismerésem azoké a nőké, akik kihordják a Picit abortusz helyett. (Egyébként én sem tudnék lemondani róla... amíg nem voltam terhes, úgy gondoltam mint a kérdező... de érzem szinte minden mozdulatát, ahogy csuklik, kinyomja magát stb. és ha még nem is akartam volna a Picit, már akkor is imádnám szerintem, tehát az tuti hogy ha rajtam múlna ez a dolog nem lenne örökbe adás :)

Én nem tudom azokat elítélni, akik védekeztek rendesen, és nem hordja ki a babát!!!! 1. Azért van veszélye a szülésnek 2. A terhesség mindenkit megvisel kivétel nélkül (kit jobban kit kevésbé).

Kedves Kérdező! Te voltál már terhes? Gyanús hogy nem....

2011. aug. 7. 09:40
 29/33 anonim ***** válasza:

Most látom eléggé félre érthető amit írtam... nekem még reggel van :) Szóval ha rajtam múlna a dolog az biztos hogy nem létezne örökbe adás! Én képtelen lennék rá!!!

35 hetes km

2011. aug. 7. 09:46
 30/33 anonim ***** válasza:
57%
Azért, mert ha elveteted (ugye 12. hétig vetetik el), akkor ő még nem sokat érez a világból (persze, szívhang, stb. az van, de akkor sem nevezhetjük őt egy élő gyereknek, az majd akkor lesz, ha már a kezedben tartod miután egészségesen megszülted). Az abortusz is megvisel mindenkit, testileg és lelkileg is, de gondol bele, 9 hónapig növekszik benned egy magzat, akit aztán megszülsz és ránézel. A terhességgel együtt (akármennyire is nem akarta a nő a gyereket) az anyai gondoskodás, ragaszkodás is kialakul, amikor már nagyon nehéz őt odaadni valaki másnak. És minden egyes nap eszedbejut, hogy vajon jó helyen van-e a gyerek, kap-e ételt rendesen, jól bánnak-e vele. Hiába sok család örökbefogadja, ki tudja később a családokkal mi történik. Elválnak, tönkremennek anyagilag, a gyermek elárvulhat akár egy autóbaleset miatt, stb. Ez ha nálad marad a gyerek akkor is megtörténhet, de ha nem tudsz róla, hogy épp mi történik vele, akkor ezen rágódsz egyfolytában. Meg amúgyis mit szólnál, ha 20 évesen beállítana, hogy "Szia, én vagyok a fiad/lányod... Miért kellett odaadnod másnak?". Sokkal jobban megviselne, mint egy abortusz... És ezzel szerintem az emberek 90%-a így van. Te meg vagy a 10% aki minden áron az örökbeadást próbálja ráerőltetni az emberekre. Szurkolok, hogy soha ne kerülj ilyen választás elé, hidd el, akkor már te sem lennél ennyire okos!
2011. aug. 7. 13:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!