Sajnos benőtt a nagylábujjam körme a húsa és be is gennyesedett, duzzadt és piros. Betadine-t nem használhatok a jód miatt de így mégis mit kezdjek vele?
szia.
én a 2.kisfiunkkal voltam terhes amikor is elszántam magam egy lézeres műtétre , magánorvosnál.
az érzéstelenítő injekciót a nagylábújba szúrták, nagy tűvel, lidokaint és azt hittem meghalok....
majdnem leszálltam az ágyról, hogy jó akkor én megyek, pá-pá.... visszatartottam a sírást..., fogtam a párom kezét.
a műtétből nem éreztem semmit, egyenesbe vágták a körömszélt, elégették a sejteket, hogy többet ne nőjjön be oldalra, majd betamponálták, rá jó nagy kötés és irány haza. napi 2x Cataflam tabletta, és kötözzem. este 10 körül ment ki csak az érzéstelenítő hatása, sírtam nagyon, nekem nagyon fájt. éjfélkor kiszedtem a tamponálást belőle + a beleragadt gézt, stb és egy akkor sáv volt üresen a körmöm mellett, hogy belefért a kisujjam... Mikor láttam azt mondtam, hogy ebből sosem lesz szép lábujjam. szedtem rendesen 11 napig a Cataflamot, hát hol használt hol nem. az első 3 nap aludni sem tudtam. mindegy, a lényeg hogy begyógyult, nem nőtt be azóta. én aláírom hogy jól csinálták, meg hogy így kell ezt, de én többet míg élek nem megyek ilyen helyre.
Annyi hogy lézeresen tutira nem nő többet vissza, mert elégetik a körömtermelő sejteket, míg egy barátnőmnek kb.4x csinálták kórházban és állandóan visszanőtt neki, míg meg nem csinálták lézeresen.
ha nem vészes, ne most csináltasd meg.
jobbulást a lábujjadnak, én is mindent kipróbáltam a paradicsomosat is. kicsit használt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!