Sajnos benőtt a nagylábujjam körme a húsa és be is gennyesedett, duzzadt és piros. Betadine-t nem használhatok a jód miatt de így mégis mit kezdjek vele?
Legjobb rá a spange, főleg, ha most lesz az esküvőd, és járni is akarsz. http://www.youtube.com/watch?v=8aebvmtjaL4
És addig, amíg nincs a köröm alatt gyulladás, csak a szélén, és ici-pici. (szóval nem láng vörös a lábad, vagy ha kézzel megnyomod, folyík a genny). Aloe vera First spry, ha van otthon, akkor sokat segít, vagy Bioptron lámpa.
Nekem is be van/volt nőve, gennyes is volt. Már régebben kb. 4-szer kellett kivágni, egyszer le is vették, így az első utam nem a sebészetre vezetett.
A neten találtam egy megoldást, és nekem úgy néz ki, bevált: egy kis darab vattát be kell tuszkolni úgy a köröm alá, hogy megemelje picit azt a részt, ami be van nőve. Így ki tud nőni a sebből. Nem mondom, hogy nem fájt, mert de. Szar volt. De 2-3 napig csináltam, most már nem gennyes, és feleannyira sem fáj.
Ami tuti, hogy ne piszkáld! Ne akard kivágni, hidd el, csak rosszabb lesz.
Amúgy én a gyulladást Aloe Vera spray-vel fújtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!