10 hetes terhesen 5 kiló plusszal zártam. Szerintetek ez sok? (156 cm/64 kg )
huye az anyosod
en 84 kiloval kezdtem, 3 kilo jarkal fel e minuszba, attol fuggoen mennyire hanyos napjaim vannak
a hasam mar olyan, mint elso gyerekkel 14 hetesen
10 hetes vagyok
azt olvastam hogy 2-3 kilo elteres siman lehet, meg ugye ruha, meg ettel e elotte, tehat lehet hogy csak abban apillanatban voltal 5 kiloval tobb.
viszont terhesseg alatt osszsuly 20%a az egeszseges
viszont nem szabad koplalni se, meg fogyozni
csak vigyazni kell mit eszel iszol
nyugi, ne stresszelj ilyenen
anyost most allitsd le, mert kesobb rosszabb lesz :))
Jó fej anyósod van mondhatom... Szerintem tök jól nézel ki. Aranyos a pocid. Én 172 centi vagyok és 77 kilóval kezdtem a terhességemet. Összesen 10 kiló jött fel rám, szülés után 77,5 kilóval jöttem haza. Most 13 hónapos a kisfiam és 75 vagyok. Tök változó kinek mennyi ugrik fel. Én mindent ugyanúgy ettem, nem volt semmi terhestünetem, jöttem-mentem, végig dolgoztam. Nekem a te pocakod ebben a korban látványos, mert nekem kb. 23 hetesen látszott ennyire, bár utána rohamos léptekben növekedett :)
Boldog babavárást! És ne foglalkozz semmi mással csak magaddal, a babáddal és a pároddal!
10:54es vagyok
szerintem a kerdezo nem kover, es nem szorul ra dietara
de igazad van, rosszul fogalmaztam: elofordulhat hogy diétazni kell, fogyokurazni viszont sosem szabad? igy jo? :D
(elnezest, tenyleg felreertheto volt.)
Anyósod egy marha, te is kritizáld, hogy ő meg ráncos :)
Na de a lényeg: 160 cm/66 kilóról kezdtem, most a 34-ik héten 70 kg vagyok. Ne érdekeljen, hogy mennyi leszel, szülés után közvetlenül alapból 5 kg-al könnyebb leszel, szoptatás alatt meg csak úgy szaladnak majd le a kilók :) Boldog babavárást :)
Én akkor kivétel leszek, szerintem az 5 kiló nagyon sok 10 hetesen. Persze ilyenkor nem kell a súlyára annyira figyelnie az embernek, de azért a nagyfokú hízás káros a babának és az anyának is. (írnak róla itt is: [link] És még egy csomó helyen a szakemberek. És akkor még nem írnak arról, hogy mennyire megterheli a te szervezetedet a hízás, magasabb lehet a vérnyomásod, toxémia veszélye jobban fenyeget, kitágul a bőröd és striák jellenhetnek meg, könnyebben kialakul az aranyér és esélyesebb a császármetszéses szülés )
Fénykép alapján nem tűnsz kövérnek, de hát ez relatív, sovány lányt is lehet kövérnek fotózni, és fordítva, csak a szögön múlik. Viszont megnéztem a BMI-det 25 felett van (26,3) , az alapján túlsúlyos vagy most. És sokallom is a magasságodhoz, én 168 centisen és 20 hetes terhesen vagyok ennyi. Nem vagyok kövér, de vékony sem, normál testalkat mondjuk.
Szóval azért én a helyedben jobban odafigyelnék, mert ez nem csak arról szól, hogy hogyan nézel ki, a babának is akkor jobb, ha nem hízol nagyon többet 15 kilónál.
Én is azt olvastam és dokim is ezt mondta, hogy átlga hízás 12-14kg- egy terhesség során és ennek a 10%-át azaz max 1.5kg-ot hízzuk általában a terhesség első 12hetében.
Persze ez csak statisztika, de ehhez képest mondjuk sok az 5kg plusz 10 hetesen.
Én most vagyok a harmadik babámmal 13hetes, és nincs ekkora hasam, mint neked most 10hetesen! :) Bár ez alkati kérdés- de az első két gyerekemmel már 12hetesen volt kis pocakom- most nincs. Én eddig -2kg-nál járok.
Egyébként csinos vagy, nem látszik rajtad az 5kg- és inkább kicsit figyelj oda, hogy miket eszel. A felesleges kalóriákat kerüld, és rendben lesz minden. Érezd jól magad, egyél amit megkívánsz, de azért kicsit oda lehet figyelni.
Boldog babavárást kivánok mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!