Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamiként ihatok energiaitalt?

Kismamiként ihatok energiaitalt?

Figyelt kérdés
13hetes 5napos vagyok
2009. ápr. 8. 14:14
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom mkiért de én is borzasztóan kivánom az energia italt meg a kólát!Kólábol itt ott megiszok egy pohárral szerintem nem árthat ha nem literszámra nyakalod,energia italbol meg pár kortyot ittam egész terhességem alatt ha a párom itta.Szerintem ebből nem lehet gond.
2009. ápr. 8. 15:51
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Én nem innék, de ha nagyon kívánod, talán mértékkel, nagyon-nagyon ritkán (1-2 * a terhesség alatt), talán ihatsz.

Én nagyon nem szeretem ezeket a szereket, mert nincs bizalmam hozzájuk, és szerencsém is van, mert nem is kívánom.

2009. ápr. 8. 16:42
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Én ittam kólát és energiaitalt is terhességem előtt, na nem olyan sűrűn, de ittam. Majd ahogy terhes lettem, leálltam. Azért néha "csalok"! Előfordul, hogy ha a párom iszik kólát, akkor "belenyalok". És hát az energiaitalába is, de abba csak nagyon ritkán. Nem kortyolgatom, csak az íze miatt pár csepp! És hát annyi elég is! :)

32 hetes kismami

2009. ápr. 8. 16:54
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Az energiaital tényleg nem ajánlott terheseknek, akkor inkább már a cola ha nagyon kívánod. Én elég sok light cola-t ittam terhesség előtt, így eléggé kívántam pocakosan is. Így végül az íze miatt minden hónapban megengedtem magamnak 1 üveggel. Betettem a hűtőbe a 2l-es üveget és annak ki kellett tartania 1 hónapig. Semmi baja nem lett a kisfiamnak, egészségesen született meg. Most, hogy újra babát várok, ugyanezt a taktikát alkalmazom.
2009. ápr. 8. 17:47
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak egy kortyot iszol bele abból nem lesz gond. Én 14 hetes vagyok eddig 2szer ittam a moziban kólát, de az is vizezett, így ha iszol, akkor inkább ilyesmit, abban kevesebb kóla van, mert a fele víz :)

De amúgy nem iszom kólát. Néha megkívánom de nem szabad rendszert csinálni belőle.

1 kortytól nem lesz baj. :)

2009. ápr. 8. 18:01
 16/19 A kérdező kommentje:
Tegnap belekortyoltam a férjem energiaitalába, mert tényleg nagyon kívántam, de nem ízlett, majdnem hogy kihánytam! Ugyhogy nem kell!! Kólát eddig sem ittam, ezután sem fogok, csak vannak időszakok, amikor új ízt kívánok, és azt kívánom napokig, de utána nem kell!
2009. ápr. 9. 07:00
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

No, akkor én leszek az ellenpélda. Én terhesség előtt napi 2 energiaitalt ittam (viszont nem kávézom). Amióta terhes vagyok, ritka az olyan nap, hogy nem iszom meg egyet. És kólát is... Én utánajártam, hogy az energiaitalban lévő koffein és egy átlagos csésze kávé között mennyi a különbség. Nos: egy energiaitalban (200ml) 64 mg koffein van, és ráadásul tisztított formában, kivonják belőle a káros anyagokat (csersav pl). Egy átlagos presszókávé pedig (fajtától függően)70-160 mg koffeint tartalmaz/adag. Nos, mindenki döntse el...nekem a dokim azt mondta, hogy ha terhesség előtt ittam energiaitalt, akkor ihatok nyugodtan alatta is, csak ne vigyem túlzásba. Aki kávézik, az sem szokta letenni a kávét, mert babát vár..

Üdv,

22 hetes

2009. ápr. 9. 09:52
 18/19 A kérdező kommentje:
Én amióta terhes vagyok, nem kávézom! Reggelente megiszok egy csésze forró csokit koffein nélkül! Egy párszor fájt a fejem, de elmúlt!
2009. ápr. 9. 12:54
 19/19 anonim ***** válasza:
A dobozra rá van írva, hogy terhesnőnek Nem ajánlott!
2009. ápr. 18. 18:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!