Kismamiként ihatok energiaitalt?
Én nem innék, de ha nagyon kívánod, talán mértékkel, nagyon-nagyon ritkán (1-2 * a terhesség alatt), talán ihatsz.
Én nagyon nem szeretem ezeket a szereket, mert nincs bizalmam hozzájuk, és szerencsém is van, mert nem is kívánom.
Én ittam kólát és energiaitalt is terhességem előtt, na nem olyan sűrűn, de ittam. Majd ahogy terhes lettem, leálltam. Azért néha "csalok"! Előfordul, hogy ha a párom iszik kólát, akkor "belenyalok". És hát az energiaitalába is, de abba csak nagyon ritkán. Nem kortyolgatom, csak az íze miatt pár csepp! És hát annyi elég is! :)
32 hetes kismami
Ha csak egy kortyot iszol bele abból nem lesz gond. Én 14 hetes vagyok eddig 2szer ittam a moziban kólát, de az is vizezett, így ha iszol, akkor inkább ilyesmit, abban kevesebb kóla van, mert a fele víz :)
De amúgy nem iszom kólát. Néha megkívánom de nem szabad rendszert csinálni belőle.
1 kortytól nem lesz baj. :)
No, akkor én leszek az ellenpélda. Én terhesség előtt napi 2 energiaitalt ittam (viszont nem kávézom). Amióta terhes vagyok, ritka az olyan nap, hogy nem iszom meg egyet. És kólát is... Én utánajártam, hogy az energiaitalban lévő koffein és egy átlagos csésze kávé között mennyi a különbség. Nos: egy energiaitalban (200ml) 64 mg koffein van, és ráadásul tisztított formában, kivonják belőle a káros anyagokat (csersav pl). Egy átlagos presszókávé pedig (fajtától függően)70-160 mg koffeint tartalmaz/adag. Nos, mindenki döntse el...nekem a dokim azt mondta, hogy ha terhesség előtt ittam energiaitalt, akkor ihatok nyugodtan alatta is, csak ne vigyem túlzásba. Aki kávézik, az sem szokta letenni a kávét, mert babát vár..
Üdv,
22 hetes
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!