Hogyan működik a terhes gondozás? Itt az első alkalomra gondolok, oda megyek és "viccesen közlöm, hogy hello itt vagyok" Mit csinálnak először?
Így igaz ahogy az elöttem író mondja!Én az első védőnői találkozás elött felhívtam és megbeszéltem a védőnővel egy időpontot!Nálunk szerencsére időpont van,így nem kell ott ülni órákat!
A védőnő felveszi az adataidat+a párodét.Lezajlott betegségedet kérdezi,megméri a súlyod a vérnyomásod meg ilyenek.Ha szerencséd van akkor rendes védőnőt fogsz ki,mert azt nem lehet választani!
Szia!
Nálunk, amikor a doki megállapítja a terhességet, ad egy ún. terhes beutalót EKG-ra, fogászatra és háziorvosi vizsgálatra. Ezen rajta van, hogy "a leletek birtokában a terhességi kiskönyvet a területileg illetékes védőnő állítja ki".
Mindenképpen hívd fel a védőnőt, egyrészt, hogy megtudd mikor van terhességi tanácsadás, másrészt, hogy megkérdezd, hogy milyen leletet vigyél magaddal és mikor menj. Itt olvastam már olyat, hogy egy védőnő a 11-12. hét előtt ki sem állítja a kiskönyvet.
Magán az első randin felveszi az adatokat: személyeseket (anya, apa neve címe, stb.), eü. adatokat: súlyt, vérnyomást mér, megkérdezi, hogy milyen betegségek fordultak elő az anya és az apa családjában, mikor, milyen műtéted volt, volt-e korábban terhességed, mi volt a vége (mind a szülés, mind a vetélés adatai) és egyéb dolgokról beszélgettek pl. van-e háziállatod, milyen körülmények között élsz, ezt majd mielőtt megszületik a pici személyesen is ellenőrizni fogja. Ha valami kérdésed van, bátran tedd fel, azt sem árt megkérdezni, hogy telefonon mikor zavarhatod.
Most ennyi jutott eszembe, jó babavárást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!