Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van egy kiskutyam mit tegyek?

Van egy kiskutyam mit tegyek?

Figyelt kérdés

mar lassan 1 eve megvan a kiskutyam egesz idaig nem volt problema csak hat most felmerultek bennem a kerdesek mi lessz ha megszuletik a kisbabam ?hogy fogom tavoltartani a babatol a kutyat?volt mar valaki hasonlo helyzetben???s.o.s

??

2011. aug. 1. 14:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ, hogy szobai- vagy kinti kutya?! Nekünk is van egy melák németjuhászunk, aki ráadásul szeret úgy játszani, hogy képes feldönteni az embert, igaz, ő kinti kutya, és ráadásul nemsokára jön a baba, csütörtökre voltam kiírva, de még semmi... :-))) Ha benti, maximum annyit tudsz tenni, hogy ahol a gyerek lesz, pl a szobája, illetve a cuccai vannak/lesznek, oda nem engeded, de ha szófogadó, nevelt kutya, egy pár tiltás, "nem szabad" után lehet megérti, hogy tényleg nem szabad... :-) csak tippelek

Ne aggódj! :-)

2011. aug. 1. 14:41
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem németjuhász kutyám és egy palotapincsim volt amikor a fiam megszületett.Semmi gond nem volt a kutyákkal.Az első nap amikor haza mentünk a fiammal a kórházból a férjem a babát megfogta és megengedte a kutyáknak,hogy szagmintát vegyenek.Ugyanis onnantól kezdve ő is a család rész lett.A kutyák megszagolták,és soha nem bántották.SŐT.A németjuhász például ha a fiam aludt akkor az ágy elé feküdt,és vigyázott rá.Ha mi nem voltunk a szobában,és nem hallottuk hogy ,ébredezik a kutya jött és jelezte.Amikor elkezdett a fiam tipegni a nagykutya mindig ment mellette,és vigyázott rá.Ha úgy érezte nem jó felé megy egyszerűen elállta sz útját,és így más felé ment a fiam..a kis kutya is mindig mellette volt.A fiam a kutyákkal együtt nőtt fel..
2011. aug. 1. 14:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is volt német juhász (pontosabban nagynénéméknél, ahol laktunk kiskoromban). Mikor hazahoztak a kórházból, két napig folyamatosan vonyított, ugatott. Anya megunta, és az "orra alá dugott". Marci megszaglászott, onnantól kezdve a mi ablakunk alatt aludt, és ha kinn voltam a babakocsiban, mindig mellettem feküdt.

Mikor nagyobb lettem, simán lovagoltam rajta, nem bántott egyszer sem, mindig vigyázott rám.

Viszont ez kutyafajtától is függ, mert vannak, akik kimondottan nem gyerekbarátok. :)

2011. aug. 1. 14:50
 4/9 anonim ***** válasza:
Nekünk mopszunk van. Mióta megszületett a baba,nem jöhet fel az ágyra,ha majd elkezd mászni valószínűleg a gyerekes szobából is ki lesz tiltva egy időre,míg a kicsi stabilan nem jár. Amúgy mikor hazahoztuk,megszagolta,tudomásul vette,hogy velünk lakik,egyelőre nem különösebben foglalkozik vele.(3 hónapos a baba)
2011. aug. 1. 15:24
 5/9 anonim ***** válasza:
Nekünk is mopszunk van. Ő ugye szobakutya, ráadásul most csak 1 szobánk van. Amikor hazaértünk megszagoltattuk vele a babánkat, de ennyi volt. Ha sír, már nem is néz, hogy ugyan mi ez. Szóval nem érdekli. Nemsokára költözünk egy nagyobb lakásba. Lesz saját szobája a babának is, meg nekünk is. Akkor már egyik szobába sem fogjuk beengedni, csak a köves nappali-konyhában lehet. Szerintem ha kicsit megnő a lánykám akkor is jól meglesznek egymás mellett, jól tűri a nyúzást a kutya :) Szerintem te se aggódj emiatt. A kutya nem olyan, mint egy macska. Annak sokkal több veszélye lehet.
2011. aug. 1. 16:08
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
nekünk 2 Bischon van a 2 lányomnak.most jön a pici én szeretném elajándékozni őket mert néha bepisilnek a kőre és aggaszt nagyon.minden nap 5* minimum le vannak víve.Mégis néha éjjel bepisilnek.a férjem nem engedi elajándékozni őket,minden napi vita tárgya már.
2011. aug. 1. 16:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet le fogtok hurrogni, de szerintem nagyon nagy hülyeség emiatt megválni bármiféle háziállattól. Az első sok hónapban a kisbaba úgyis vagy valakinek az ölében lesz, vagy kiságyban, vagy ágyon, heverőn... Csak onnan kell "letiltani" az állatokat, ha eddig felmehettek rá.

OFF: Valamelyik nap olvastam végig anyukám naplóját, amit születésem óta vezetett. Rengeteg macskánk volt abban az időben, ő is próbált mindenféle állattól védeni. De ahogy leírta, kifejezetten imádtam macskák közt játszani, volt, hogy embert nem engedtem a közelembe (elkezdtem üvölteni), de a macskák azok jöhettek. Hiába karmoltak meg néha.

2011. aug. 1. 16:59
 8/9 A kérdező kommentje:
nagyon szepen koszonom a valaszaitokat mi kertes hazban lakunk kint van egy nemetjuhasz bent meg egy yorki hat eddig viszonylag szot fogadott teljesen szobatiszta csak hat amiatt agodom nem e lessz feltekeny a babara mert hogy most egesz nap a kutyus velem van mig a ferjem dolgozik:)meg egyszer koszi a valaszokat
2011. aug. 2. 11:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is yorkim van, szobakutya. 4 hónapos a kislányom, nem is foglalkoznak egymással. Kutya részéről annyi, hogyha sír a kislányom, és én kint vagyok a konyhában, akkor jön a kutya és addig vakkangat, amíg be nem megyek a kislányhoz. Remélem, ez azért van, mert aggódik érte, és nem azért mert idegesíti a sírás. Nem kell távol tartanod a gyerektől, mert akkor féltékeny lesz. Szeretgesd a kutyát ugyanúgy, mint szülés előtt, és akkor nem lesz gond. Soha nem hagyom kettesben őket, jobb félni, mint megijedni. Ja, még annyi, hogy naponta többször használok BradoLife kézfertőtlenítő gélt, nem csak simán kezet mosok!
2011. aug. 14. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!