Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az állatokkal csak az első...

Az állatokkal csak az első hónapokban kell vigyázni nehogy elkapjunk tőle vmi, vagy gond ha van egy kiskutyám és szeretgetem?

Figyelt kérdés
2008. máj. 17. 22:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Mindenképpen legyél óvatos a kutyákkal, macskákkal terhességed alatt, és nem csak az első 12 hétben.

Ha még nem estél át az általuk terjesztett betegségeken,(toxoplazma, toxocara) akkor veszélyes lehet a magzatra nézve, ha terhességed alatt kapod meg, mert a kórokozók átjutnak a méhlepényen és károsítják a babát, ill. vetélést is okozhat. Szerintem nézz utána a neten.

Vérvételből meg lehet állapítani, hogy átestél-e már ezeken a fertőzéseken. Úgy tudom, hogy Magyarországon kötelezően szűrik a toxoplazmózis ellenanyagát a vérből. Legalábbis az én terhességeim alatt megnézték.Az én dokim automatikusan elküldött erre a vizsgálatra.

2008. máj. 17. 23:54
 2/6 anonim ***** válasza:
Mióta élsz együtt a kutyival?Ha nem e1-2 hete kaptad,akkor nem lehet belőle baj,mert már úgyis elkaptál tőle mindent,amit el lehet.De amikor mész a következő vérvételre kérd a toxoplazma szűrést,ha nagyon aggódsz.
2008. máj. 18. 06:57
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem kell fokozottabban vigyázni, ez egy baromság! Ha gyerekkorodban voltak állataid, már régesrég túlestél a toxoplazmán, egy rendben tartott kutya pedig nem terjeszt semmi olyan betegséget, ami árthat a babának.
2008. máj. 18. 07:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Egyetértek az előttem szólókkal, nézesd meg, hogy átestél-e már a toxoplazmózison. Ha már igen (ami valószínű, ha régebb óta élsz állatok között), akkor nem lesz semmi baj! Ha nem, akkor sem kell megijedni, csak óvatosabbnak kell lenni a kutyával: kézmosás rögtön kutyázás után, ne puszilgasd és nem tudom, mennyi idős a kutya, de ha még nem szobatiszta, akkor ne Te takarítsd el a "bűnjelet".

[link]

[link]

2008. máj. 18. 07:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Csak a cicák terjesztik a toxoplazma vírust, ők is csak egyszer kapják el egész életük során, a kakijukban van. A kutyáktól szinte semmi baci nem megy át az emberre! negyedévenként féregtelenítés, meg a szokásos évenkénti rutin orvosi ellenőrzés elég a kutyussal. Persze most ne engedd hogy képen nyaljon,meg moss kezet utána, de semmin nem kell változtatni a vele való szokásaidon. Boldog babavárást.
2008. máj. 18. 11:03
 6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszolóknak!
2008. máj. 18. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!