Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tegnap tatárbifszteket ettem?...

Tegnap tatárbifszteket ettem? Mikor derül ki haelkaptam toxoplazmát vagy ez hogy derül ki? Első terhességemnél is egyszer ettem és nem volt gond?

Figyelt kérdés
8+1km
2010. nov. 20. 12:15
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
25%
Miért eszel terhesen nyers szarokat? Menj el vérvételre, kérj hozzá a védőnődtől, illetve orvosodtól toxoplasma vizsgálati űrlapot.
2010. nov. 20. 12:18
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

lappangási idő 2-3 hét

mi a francért ettél?!

2010. nov. 20. 12:21
 3/14 anonim ***** válasza:
elnőttekben, egészséges immunrendszer esetén, a betegség 1 héten belül nyomtalanul gyógyul. Az AIDS-hez társuló esetek végzetesek is lehetnek. A veleszületett toxoplasmosis súlyossága igen változatos. A klasszikus klinikai kép, a Sabin-tetrád megléte esetén a gyermek életének első heteiben meghal. A legenyhébb formák felnőttkori látászavarokban mutatkoznak meg, néha vakságot is eredményeznek. Ez akkor is előfordulhat, ha a gyermek születésekor teljesen egészséges.
2010. nov. 20. 12:21
 4/14 anonim ***** válasza:

Egészséges leánygyermekeknél a megelőzés legjobb módszere, ha minél fiatalabb korban átesnek a betegségen. Ezért nem szabad a gyermeket eltiltani a macskáktól. Nagyon fontos a megfelelően hőkezelt hús fogyasztása. Felnőttkorban a megelőzésnek terhesség alatt van különös jelentősége, ezért a várandósoknak kerülniük kell a nyers vagy félig főzött hús fogyasztását, valamint a macskaürülékkel való kontaktust. A macska ürülékében a parazita 48 óra alatt válik fertőzőképessé, ezért a macskaalmot, ürüléket naponta el kell távolítani.

Az anyától vett vérből az ellenanyagszint pontosan meghatározható, és az is, hogy régi vagy új fertőzésről van szó. Bár a magzat a terhesség 16. hetétől fertőződik, akkortól, amikor a lepény felveszi végleges szerkezetét, a vérvizsgálatot érdemes a tervezett fogamzás előtt megejteni. Friss fertőzés esetén antibiotikumok szedésével (spiramicin, azitromicin, co-trimoxazol, stb.) lehet a babát megvédeni.

Hasznos tudnivalók

Jóllehet a betegség legfontosabb terjesztője a macska, a fertőzés továbbvitelében segítenek a házi- és vadállapotok, madarak. Fertőző forrást jelenthet a fertőzött ember is, aki székletével, vizeletével terjesztheti a betegséget. A nem megfelelően hőkezelt hús, tej, tojás is szerepelhet fertőző forrásként.

A világrahozott toxoplasmosis lehetőségére és a lehetséges tennivalókra a terhesek figyelmét fel kell hívni.

2010. nov. 20. 12:22
 5/14 anonim ***** válasza:

"Ha egy asszony terhessége során fertőződik, a méhlepényen keresztül átadhatja aToxoplasmátmagzatának. Ennek következménye vetélés ill. halvaszületés lehet, vagy a gyermek toxoplazmózissal születik (kongenitális toxoplazmózis ). A terhesség előtt fertőződött anyák nem adják tovább az élősködőt magzatuknak."

[link]

2010. nov. 20. 12:25
 6/14 A kérdező kommentje:
nem lehurrogást kértem.megtörtént,első babámnál is ettem ennyi nem volt gond.csak kiváncsi voltam h van e előjele.aki válaszolt annak köszönöm.
2010. nov. 20. 12:28
 7/14 anonim ***** válasza:

AZ első babánál is ettél? Akkor most miért vagy "megijedve"?

Miből godolod hogy most baj lesz ebből?

2010. nov. 20. 12:32
 8/14 anonim ***** válasza:
Aki itt kérdez annak tudnia kell hogy kaphat itt hideget-meleget is :)
2010. nov. 20. 12:34
 9/14 A kérdező kommentje:
azért "ijedtem" meg mert többet ettem...:()
2010. nov. 20. 12:36
 10/14 anonim ***** válasza:
Szerintem tök mindegy mennyit eszik belőle valaki. A fertőzést egy falat is okozhatja.
2010. nov. 20. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!