36 hetes, első babás vagyok. Lenne pár kérdésem, elolvassátok?
Sziasztok.Ma csomagoltam össze a kórházi csomagomat, ezek vannak benne: bugyik
zokni
köntös
törülköző
papucs
vatta, betét,
fogkrém, fogkefe.
Melltartót milyet kell vinnem, szoptatósat? És bele melltartó betétet? Mi hiányzik még a csomagból?
Baba csomagjába csak azt raktam amibe majd haza hozzuk. Ezen kivül tennem kell be valamit a babának amig bent leszünk? Nem lesz velem a baba külön leszünk.
Péntek óta ki jöttek rajtam apró piros kiütések, amik el szaporodtak a végtagjaimon, plusz a hasamon. Erős viszketéssel jár, és apró hólyagokká válnak. Neugranormonnal kenem, tegnap voltam orvosnál, csináltak vérképet, de mindent rendben találtak. Ki tapasztalta már ezt terhessége alatt, és hogyan kezelte?
Utolsó kérdésem :)
Holnap lesz az első NST vizsgálatom. Hogy zajlik, és meddig tart? Védőnőm ijezget hogy nem fogom végig vinni a 40. hetet. A pocak lejjebb ereszkedett, kétszer már be dagadt a két lábam, de a pöttöm még elég aktiv, igaz nem annyira mint egy héttel ezelőtt, kicsit lassabb lett a mozgása.
Köszönöm a válaszod és hogy elolvastad a regényem :)
36+2 hetes kismama
Szia!
Hálóinget, pizsamát,papucsot is raktál gondolom. Én holnapra vagyok kiírva, tehát tapasztalatom még nincs hogy mi kell. De én raktam 2 db textil pelenkát, büfiztetni meg a baba alá. Tettem nedves törlőkendőt a szülés utánra, hogy zuhanyozáskor majd ne a törölköző legyen "olyanos". Szoptatós melltartót, betéttel, lehet kéne vinni mellszívót, igaz azt még én sem raktam el.A babának nem raktam semmit, majd hozza a férjem ha jövünk haza. De bárcsak már ott tartanánk. :)Sztem én nem raktam mást. Majd kiderül ott és aki jön látogatni hozza. Ja és a babónak pelust.Igaz nem kötelező, de azt mondta a csecsemős, hogy nagyon megköszönnék ha vinnénk napi 5 db-ot.
Boldog babavárást! Kitartás! :)
Ezek a kórházi tartozkodáshoz:
-SZOPTATOS MELLTARTÓ vigyél, de vihetsz simát is, de az macerásabb.
-SZOPTATÓS PÁRNA is vigyél, én az auchanosat szeretem
-nagy méretű TENA LADY (utána pár napig vérezni fogsz, nem elég a menstruációs betét!:)
-TRÉNING RUHA (nekem már a második napon olyan hülye érzés volt hálóingbe lennem, de ez fakultatív.
-TUSFÜRDŐ
-IRATOK
Szülőszoba (legfontosabb):
-víz
-szőlőcukor
-papucs
-köntös
-zokni
-ruha (nedves törlőkendő, vagy ruha)
A baba holmiait szerintem csak készítsd össze, majd a férjed/élettársad utánad viszi, mint mindent, amit otthon hagysz/kérsz. A babának cumisüveg. Amíg nem indul be a tejed cukros vízzel szokták itatni őket, és második naptól kérni szokták, hogy legyen saját.
Az NST változó. Nálam először 5-10 percig tartott, majd a vége fele volt, hogy 20 percet ültem/feküdtem (változó volt) bent, mert nézték már a fájásokat is.
Egyáltalán nem fáj, nem kell tőle megijedni.
Az, hogy a pocakod leereszkedett, nem jelent semmit :))) Ill. annyit, hogy ilyenkor már azt szokták mondani max 1 heted van hátra.
Én 36. héttől zárt voltam (1000 méhszáj) és 37. héttől lent volt a hasam. 40+4 napra császároztak meg, mert fogyóban volt a magzatvíz és a lepény egyik napról a másikra gyorsan érett.
Bent a kórházba vittem 1 db hálóinget és 2 darab pizsit. Nekem teljesen megfelelt. Alapból utálom, ha kint van a seggem :)))
Mivel nálunk bababarát kórház van, így 0-24 nálunk volt a baba. Csak akkor vihettük ki, ha pl. fürdeni szerettünk volna vagy éppenséggel enni.
Ahány nővér volt, annyi képen kellett a gyereket szoptatni. Értsd úgy, hogy egyik nővér másfél óránként keltett és 'baxogatott', hogy egyen a gyerek, ébresszük fel. A másik nővér meg azt mondta, hogy amikor a gyerek fel kell, akkor etessem meg. Én az utóbbit követtem.
Éjszakát átalussza szépen, egyszer kell fel, általában fél3 fele.
Én raktam be kézfertőtlenítőt, de az lesz benne az ajándék csomagba is, amit kapsz majd szülés után a kórházba. Jó kis dolog :))
Plusz, raktam be még egy csomag new born pelust, de nem kellett használnom, mivel rendesen elláttak minket pelussal és minden mással. Raktam még be törlőkendőt is, mert fürdetni nem tudtam a kezem miatt. (Be volt kötözve)
Rucikat is raktam be bőven és a gyerkőc pl. csak a saját ruhájában volt. Ill. vittem be neki takarót is, sajátot!
Raktam be ugyan szoptatós melltartót, de nem használtam csak akkor, ha olyan rokon/vendég jött látogatóba, aki előtt azért "jobb, ha felveszem" szitu volt.
Amúgy nem volt energiám és néha időm se, hogy öltözzek/vetkőzzek minden szoptatás alkalmával. Főleg, mikor elindult a tejbelövés, 2 számot nőtt a mellem úgyhogy még kényelmetlen is volt!
Rakjál be 2 darab törlőruhát. Lehetőleg puha anyagból legyen. Ez akkor jó, ha elindul a tejelválasztás és mind a két melledből folyik a tej, mikor szoptatsz :)))
Így nem lesz mindened csupa anyatej. A melltartóbetét pedig akkor jön jól, ha jöttök haza a kórházból. Hiszen akkor biztosan veszel melltartót :)))
Rakhatsz még be sampont is, ha szeretnél hajat mosni bent.
Ha jönnek hozzád látogatóba, akkor hozzanak magukkal sok vizet. De szigorúan SZÉNSAVMENTESET!!! Arra törekedj, hogy napi 4,5 litert megigyál. A tejserkentő tea se jön rosszul, bár azt általában reggelente szoktak vinni a kismamáknak! Nekem pl. az almalé vált be, az indította el a tejet.
Húúú ... kicsit sok lett, de nekem ezek a tapasztalataim bentről.
Könnyű szülést,
Másfél hetes babó anyuja :)))
Ha a baba úgy érzi, hogy itt az ideje, úgyis ki fog jönni, ha még nincs a 40. hét (3x a 38. héten szültem...)
Nekem csalánkiütésem volt a 3. terhességem alatt (még nem tudtuk, hogy van baba), gyógyszert kaptam + fenistil gélt ... elmúlott, senkinek nem lett semmi baja, hála istennek :D
Ami nekem a listádról első ránézésre kimaradt:
-evőeszköz
-pohár
-wc papír
-papírzsepi
-papírtörlő
-wc ülőke (papír, eldobható 10db-os DM-ből...)
-bugyi (ami jól tarja a betétet; vagy eldobható papírbugyi, amit bababoltban kapsz, hogy ne kelljen foglalkozni, ha átázik, mert az első 1-2 napban elég durva a vérzés - én pl 2 napig TENA bugyipelenkét használtam, olyan mint a tipegőknek való gumirozott derekú pelus, vagy a piacon veszel olcsó pamutbugyit)
-1 csomag újszülöttpelenka (van ahol adnak, van ahol csak max napi 5-öt, de ha a babád 7x is tele teszi, és nem akarod hogy kicsípje...)
-popsitörlő
-textilpelus (büfiztetéshez, szopihoz, esetleg borogatni ha netán begyullad a mell - nem mindenhol adnak szívesen, érdemes a kórházat megkérdezni)
-iratok (kiskönyv, apasági - ha nem férjed az apuka, ha férjed akkor tán a házassági any.kiv. kell???)
Melltartó jó, ha van szoptatós + betét, de amikor igazán beindul, akkor nem biztos, hogy mondjuk 2db melltartó elég, olyankor a legjobb a gyakran cserélt kórházi hálóing (mi naponta kaptunk újat, ha kértünk), mert bizony a melltartóbetét nem fogja fel azt a tejmennyiséget, ami belövelléskor van... de ez valószínű úgysem az első napon történik, úgyhogy nem sokat kell kibírnod a kórházban (szóval én vittem magammal kiszuperált, de kényelmes melltartókat éjjelre aludni, amit másnap haza tudtam küldeni a szennyesbe)
És amit még érdemes végiggondolni törülköző terén, hogy jobb a több kicsi (és színes, nem fehér!!!), mint az 1 nagy, mert ugyebár hamar "elhasználódik".
És hajszárítót is vittem, mert a szülésbe igencsak beleizzad az ember, és olyan jó érzés volt másnap frissen mosott hajjal találkozni a szeretteimmel :-))))
Köszi a válaszokat. wc papir, evőeszköz, direkt hagytam ki :)
Nektek előtej mennyi volt? Nekem semmit nem nőtt a mellem, 75/A mérettel vagyok :( Kicsit néha van előtejem, de szülés után duzzad meg a mell a tej mennyiségétől? Ez miatt aggódom :(
Nekem nagyon megnőtt, de unokatesóm feleségével egyszerre szültünk, és ő ugyanolyan "deszka" (hú, nem bántásként, de tényleg) maradt, mint előtte. Ő a 3. napon, én az 5. napon lövelltem be, és mindketten kizárólagosan szoptattunk több mint 6 hónapig :-))))))
A mellméret szerintem SEMMIT nem jelent!
Aranyosak vagytok. Köszi szépen.
Már nagyon várom, de amennyire várom, annyira félek is. Lehet hogy császározni fognak, nem tudom melyiknek "örüljek".
Két hete mérték a babát 2320 gr volt, én meg alacsony vagyok, és a dokim szerint nem fogom tudni megszülni természetes úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!