Terhességi cukros, inzulinos kismamák segítségét kérném? Nálatok ez hogy lesz/volt?
Szia!
Én napi 6 felé osztott 51 egység Humulin R-rel fejeztem be a terhességet, és 4 héttel a szülés után már nem kellett inzulin.
De már a szülés utáni napon drasztikusan csökkenteni kellett az adagomat, hogy ne hipózzak.
Arra azért készülj fel, hogy a terhességi cukor, főleg magas inzulinigénnyel előrejelezheti a későbbi 2-es típusú diabéteszt, tehát érdemes figyelned a táplálkozásodra és a súlyodra szülés után is.
A következő terhességemnél is hasonló volt az adagolás. Most 4 hetes a babám, és még 6-4-3 egységet kell adnom.
Pedig a szülés alatti cukorkontroll nagyon fontos. ha leesik a cukrod, te fogsz hipózni, ha nagyon felmegy, születése után a baba. Nem véletlenül kell annyi cukros anyukától született babának azonnal cukorpótlást adni. Ugyanis ha az anya vércukorszintje megugrik, a baba plusz inzulint termel, amire születése utáni pillanattól nincs szüksége, és többletté válik. Ettől pedig neki esik le a cukra, akár be is kómálhat.
Nálunk nagyon odafigyelnek erre, így az én babáimnak még cukorpótlásra sem volt szükségük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!