Terhességi diabéteszem van. Hogyan kell a vércukrot otthon mérni? Segítséget kérek! Bővebben lent.
Figyelt kérdés
A 24. heti terheléses cukorvizsgálaton kiderült, hogy terhességi diabéteszem van. Azóta beállítottak 180 g szénhidrát diétára. A kérdésem az lenne, illetve segítséget kérnék otthoni vércukorméréssel kapcsolatban. Az ok, hogy étkezés előtt megmérem a cukromat. A diabétesz tanácsadáson azt mondták, hogy 1,5 órával az étkezés után is mérjem meg. Akkorra már vissza kell állnia étkezés előttinek a vércukrom. Van aki azt mondja, hogy akkor tetőzik, és 2 óra múlva áll vissza. Van aki azt mondja, hogy étkezés után 1 órával mérjem. Most akkor, hogy kell mérni? És mik a normál értékek! Előre is köszönöm a segítséget! 29 hetes kismama2010. jan. 17. 09:50
1/4 anonim válasza:
Mérd úgy ahogy a gondozóban mondták, egyébként 1,5-2 óra étkezés után az jó.
Normál értékeket is az orvosodtól kérdezd meg.
2/4 anonim válasza:
Szia! Nekem is terhességi diabeteszem van. Nekem azt mondták, hogy étkezés után egy órával kell mérni, és az nem lehet magasabb 7-nél. Egyébként nem írták elő, csak a saját megnyugtatásomra szoktam mérni. Én étkezés előtt nem szoktam, illetve csak nagyon ritkán, mert az nekem alacsony. Csak azt figyelem, hogy kajálások után ne menjen fel 7 felé. Ha egy órával étkezés után 6-7 között van, akkor általában megmérem két óra múlva is, de addigra mindig lejjebb megy. A tanácsadáson nálam különösebben nem foglalkoznak azzal, amit én mérek, őket csak a labor érdekli, meg hogy betartom-e a ditétát, úgy ahogy mondják.
3/4 anonim válasza:
Szia! Én már másodszor vagyok terhességi cukorbeteg... Nekem reggel éhgyomrit kell mérnem, ennek 5 alatt kell lennie, aztán reggelizem és miután megettem 1 óra múlva kell mérnem, akkor ha 7 alatt van, akkor jó. Aztán ebéd és vacsora után is meg kell mérni, ugyanúgy 7 alatt kell legyen. A 180gramm elég kevés, nekem amellett 2,8 volt az éhgyomri és 3,5-4,5 körül volt a többi. Összesen 7kg-t híztam anno. Most minimum 200g-ra álltam be és kibírhatóbb, picit többet híztam is és még mindig jók az értékeim és a legfontosabb, hogy a közérzetem is. A lényeg, hogy kb 6 étkezésre oszd el a 180 grammot és ha sokáig vagy fenn, akkor egyél még este is utóvacsit, a reggeliig max 10 óra teljen el, mert nagyon le fog esni a cukrod. Mérd meg pár étel után és tudod, hogy mit szabad és mit nem. Nekem pl anyukám krémesétől nem lett magasabb, pedig nem diabetikusat csinál... Legalább ehetem lelkifurdalás nélkül.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. jan. 19. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!