Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt van-e valaki...

Terhesség alatt van-e valaki aki jár szoliba?

Figyelt kérdés
2009. ápr. 4. 14:04
 1/7 anonim ***** válasza:
szia, nem nagyon javasolják ( szoliban dolgoztam) mert vetélést is okozhat ésgenetikai problémákat. de ha minimális mennyiségben mész nálunk 3 perc a legkissebb egység, hetente egyszer az jo mert segit a d-vitamin kialakulásában és a csont képzödésben. a szoláriumos szaklapok, és az orvosom is igy javasolja. én holnapra vagyok kiirva egész terhesség alatt nem voltam, majd ha a picim néhány hónapos lesz.
2009. ápr. 4. 14:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Akkor napra sem szabad menni, mert genetikai problémákat okoz? Hülyeség. Ha sokat vagy bent és magas a hőmérséklet, az valóban okozhat vetélést ( lásd: szaunázás tilalma). De azért nem ilyenkor kell 18 percekre menni.

Én mindkét gyermekemmel rendszeresen jártam, 6 percekre, télen 1 héten kétszer és semmi bajom nem volt.

2009. ápr. 4. 17:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Én is úgy tudom, első időkben vetélést okozhat, és a szoli más, hisz mégis csak mesterséges. Én nem megyek, de ezt mindenkinek magának kell eldöntenie. Jön a jó idő, a napon viszont szívesen vagyok, igaz, a tűző napot mindig is kerültem.
2009. ápr. 4. 22:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Genetikai problémát biztos nem okoz. Ahhoz nem sok köze van. Én most 30 hetes vok, eddig heti 1-2-szer szoliztam, elmondhatom, hogy kisebb-nagyobb megszakitásokkal végig szoliztam eddig,meg még valoszinüleg fogok is.

DE:

-otthon szolizok,saját gépben,igy nincs fertözésveszély

-10 percekre megyek,ez idö alatt még nem nagyon melegszik fel (nem turbo)

-fütetlen helyiségben van,nem melegszik fel hamar

-sokszor ruhában fekszek be,hogy legalább az arcomat érje, vagy 5 perc után letakarom a hasam

Tehát ilyen feltételek mellett nem hinném,hogy bajt okozna a szoli,mert akkor az ember az utcára se mehetne ki,ha süt a nap! Söt,a napfényben sokkal több az UVB,ami a bör mélyebb rétegeibe hatol, és a börrákért is felelös. A szoliban nagyrészt UVA van,ami a börnek csak a felsö rétegeire hat.

2009. ápr. 4. 22:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Én mondjuk csak azt nem értem, hogy a gyerek miatt miért nem lehet 9hónapot szoli nélkül kibirni. Ha terhes lennék biztosan nem az érdekelne, hogy szép barna színem legyen, hanem a gyerekem egészsége! De persze nem vagyunk egyformák és ez nem is baj.
2009. ápr. 5. 07:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem mindenkinek, aki erre a kérdésre válaszolt ugyanolyan fontos a babája egészsége. Nem értem miért kell egyeseknek lehúzni azokat, akik pár percre befekszenek a szoliba (feltételezem nem negyed órákra), befestik a hajukat meg ilyesmi... Én csak 5 percre fekszem be a szoliba. Nem gondolom, hogy bármi baja lenne a babának, ha 10 percre feküdnék be, de így tényleg nyugodt vagyok, mert 1000%-osan merem állítani, hogy ettől az égvilágon semmi baja nem lesz a babámnak. Ha akár a leghalványabb módon is azt érezném, hogy árt, nem feküdnék be. De 5 perc alatt még a hideg lábam se melegszik át, nemhogy a magzatvíz.
2009. ápr. 5. 19:06
 7/7 anonim ***** válasza:
54%
Persze hogy van, azok a szörnyetegek akiket jobban érdekel hogy barnák legyenek, mint az hogy a gyerekük ne kapjon káros sugárzást!
2009. okt. 28. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!