Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tornazhatok ha terhes vagyok?

Tornazhatok ha terhes vagyok?

Figyelt kérdés
...mert mi nagyon szeretnenk babat,es bele adunk apait anyait...es remelem h sikerult :) .Viszont szeretnek 1 kicsit mozogni,es nem tudom h melyek azok a gyakorlatok amivel nem artok a babanak.Jarhatok kocogni?vagy 1 kis enyhe hasizmot csinalhatok
2008. márc. 1. 11:45
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha sikerült, és már ott van a pocakban, ne hasazz és ne is járj futni. Viszont tornázhatsz otthon. Eleinte ne csinálj semmi olyan gyakorlatot viszont, ami rázkódással járhat. Az első trimeszter után már lehet, de nyilván mértékkel. Hasizmozást felejtsd el 9 hónapra, nem szabad megfeszítgetned a hasad. A karjaidra, fenekedre, lábaidra rádolgozhatsz, csak ügyelj arra, hogy ne feszüljön soha a hasad.
2008. márc. 1. 11:49
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan mozoghatsz, és folytathatod akkor is, ha babás leszel. Futni is sokan futnak, akkor nem javasolják már, ha a has akkora, hogy "rázkódik". Az aerobicot nem javasolják, ami kimondottan ugrálással jár. De egy fitnessterem, nem erős gyakorlatok, nyugodtan mehetnek. Sokkal jobban viseled a terhességet, szülést, ha már most, és terhesség alatt is mozogsz.-)
2008. márc. 1. 12:10
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Egyetértek az előttem szólóval, és felejtsd el az első válaszolót! Nagyon fontos a jó kondíció a "teher" elviseléséhez, és a könnyebb szülés érdekében is!! Az egyik barátnőm most szült (első baba) és az elején folytatta a hipp-hopp tánc edzéseit (!!) 3 hónapos koráig, majd kondizni járt, jógára, és úszni az utolsó trimeszterben. Emiatt egy makk egészséges babának adott életet, mesterséges vitaminok nélkül, összesen 8kg hízott, és kb 2óra alatt szülte az első babáját, 30évesen!! Most a szülés után 1hónappal, már teljesen visszanyerte régi alakját, és fitt kismamaként ugrál a babája körül, hogy lesse minden kívánságát! Én is így szeretném majd csinálni! :-)) Egyébként eddig minden ismerősöm mozgott legalább fél időig és intenzíven, hasizmot is erősítve! Nem is éretem az első válaszolót...az első hónapokban csak pár milliméter a baba, hogy eshetne bármi baja egy kis hasizomtól...? Boldog babavárást!!
2008. márc. 1. 12:25
 4/5 anonim ***** válasza:
Én nem értek egyet azzal, hogy lehet hasizom gyakorlatokat végezni. Az első pár hét különösen veszélyes, mert lehet nem tapad meg rendesen a magzat. Nem véletlenül nem szabad emelgetni is. Tornázni mindenképpen kell, vannak kismamatorna dvd-k! Azt persze nem vitatom, hogy van olyan kismama aki hasizom gyakorlatokat végez mégis egészséges gyereket szül, de miért kockáztatnánk? Nem vagyunk egyforma testfelépítésűek!! A helyedben az orvos véleményét is kikérném, mielőtt felüléseket csinálnál!
2008. márc. 1. 12:48
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
2008. márc. 2. 20:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!