3hete abbahagytam a gyógyszert. Szeretnénk babát. Lenne pár kérdésem: 1. Mi az első jele, hogy terhes vagyok ill. mik a jelek,2. mivel megvan az esélye, hogy terhes legyek, tornázhatok e ill. mit,? Bicigli, szobabiciglit, taposógép?
Szia. Először is kezd el valamelyik terhesvitamint szedni. (Gravida, Elevit, stb.) A terhesség egyik első jele lehet a mensi elmaradása, reggeli émelygés, nagyobb étvágy, fáradékonyság. De ez nem mindenkinél jelentkezik. Tornázhatsz nyugodtan, de ha bebizonyosodik a terhesség, javaslom a terhes tornát (pl.Rubint Rékáé nagyon jó), de ha nem tetszik tornázhatsz magadtól is, a futást, a nagy súlyok emelgetését, valamint a hasizom erősítést kell elhagyni.
Az étkezéseidben legyen sok gyümölcs,zöldség, joghurt,
tejtermékek, próbáld kerülni az édességeket. Egyél teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret. De ezek csak tanácsok, nem kötelező őket betartani. Majd meglátod, hogy neked mi a jó.
Remélem tudtam segíteni. Ajánlok még egy jó oldalt, ott is sok hasznos dolgot tanácsolnak:
Üdv, 3 hónapos kislány anyukája
első jel a menzi elmaradás. mell feszülés hányinger, esetleges hányás, fáradtság, fejfájás( vérmennyiség kezd változni), bármelyik lehet, de akár egyik se. ez egyénfüggő. tornázni lehet, óvatosan. kivéve a bicikli és a nagy erőkifejtést igénylő sportok. ha előtte is tornáztál, akkor pláne fojtasd. (segít a szülésben.) én taposógépeztem végig.
amire figyelned kell: kerüld az erős vegyszereket (légyírtó, zsíroldó...) minnél kevesebb színezékes és műanyag dolgot egyél-igyál. változatosan étkezz. minden szerepeljen az étlapon ami egészséges. csak kkor vegyél be gyógyszert, ha nagyon muszály. gyümölcsök! öltözz fel rendesen és amikor vmi gond van azonnal menj dokihoz. vegyszeres hajfestést, szolizást és bizonyos kozmetikai dolgokat kerülni kell. most ennyi jut eszembe. tehát élj egészségesen, és mértékletesen. nekem a dokim mondta ezeket. de azért ne vidd tulzásba a dolgot. ne legyen a két véglet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!