Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor és mit vettetek meg...

Mikor és mit vettetek meg először a babának?

Figyelt kérdés

13 hetes vagyok, de szívem szerint már megvettem volna mindent, csak nem tudom, hol kezdjem és mivel:) Babaágyból milyet vegyek? Milyen matraca legyen? Babakocsit ajánlanátok(újszülöttnek)? Esetleg küldenétek linket?:)

Köszönöm mindenkinek!!:)

2011. júl. 20. 09:06
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én 12 hetesen tudtam meg, hogy terhes vagyok. Az első amit megvettem a babámnak 2 rövidujjú micimackós body volt. Nézett is rám az eladó hülyén december közepén:) Aztán nagyon sokáig csak ruhákat vettem a babámnak, majd márciusban babakocsit, kiskádat. A babakocsink Retrus márkájú volt, egyszerűen imádtuk mert nagyon kényelmes volt hatalmas kerekekkel. Egyetlen hátránya a súlya volt. Ezért most hogy elmúlt 1 éves a kisfiam lecseréltük. A matracunk bababoltban vásárolt szivacsmatrac, tökéletes nincs vele semmi probléma. Ha újra kezdeném, akkor biztos ifjúsági ággyá alakítható kiságyat vennék.

Sok boldogságot és boldog babavárást.

2011. júl. 20. 09:12
 2/16 anonim ***** válasza:
Én, kb. 5-6 honapos lehettem amikor elkezdtünk vásárolni babaholmikat. Először a kiságyat vettük meg, sima rácsos nem kombi, nagy, sima szivaccsal, egy helyi bababoltban. Nem vagyok a kokuszmatrac híve. Babakocsit internetről rendeltük meg, sajnos az a weboldal/cég megszünt. Ez volt az első 2 dolog amit megvettünk. Utána mellszívó, cumisüveg...stb. Legvégén a ruha, de azt sokat kaptunk, örökölt.
2011. júl. 20. 09:15
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2011. júl. 20. 09:20
 4/16 anonim ***** válasza:

Szerintem már most elmehetsz egy nagy baba boltba és nézegess.

Nézd meg milyen járgányok vannak, ágyak, pelenkázók.

Beszélj a családdal, lehet lesznek felajánlások.

Aztán találd ki, mit is szeretnél.

Nekem szeptemberi babám volt kb májusig nem is kellett rövid újju body, de kaptu nk 2-t amit soha nem adtam rá.

Mi megnéztünk jó pár járgányt és egy Teutonia Lambda kocsit vettünk. Szuper, de nem tökéletes, nincs tökéletes babakocsi. Vannak nagyon jók, mint amienk is, de tökéletes nincsen.

Gondolod végig mira kell a kocsi. Mennyit akarsz majd vele sétálni, milyen körülmények között.

Pl négy nagykerék rosszútra tökéletes, városba üzletekbe nyüg. Apró kerekek rossz úton nagyon rossz.

Hátul nagykerekest nehéz búszra feltenni. Nehéz kocsit, nehéz az autóba, emeletre cipelni, könnyü olcsó kocsi lehet szétesik az elsö sarkon.

baba ágyat is meg kelle nézni mint meddig akarjátok használni mekkora fér be stb...

föleg ha külön szoba is lesz, ajánlom hogy egy bölcsöt vagy apró gurulós ágyat szerezzetek be, megkönnyítit az elsö 3 hónapot.

2011. júl. 20. 09:22
 5/16 anonim ***** válasza:
16 hetes voltam mikor megvettük a babakocsit, amit kinéztem pont akciós volt, ezért gyorsan megvettük. Majd 27. hét körül vásároltuk meg a többi dolgot.
2011. júl. 20. 09:25
 6/16 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem novemberi volt, októberben kezdtem el vásárolni neki.
2011. júl. 20. 09:25
 7/16 anonim ***** válasza:
Kiságy,babakocsi és olyan 25 hetes lehettem.
2011. júl. 20. 09:51
 8/16 anonim ***** válasza:

Én kb. 20 hetes lehettem amikor megmondták, hogy kislány lesz. Utána vettem Neki egy édes kis rózsaszín ruhácskát, amin nyuszik vannak. Még nem született meg de a mai napig az a kedvenc kis ruhám mind közül. :-)

35 hetes kismama

2011. júl. 20. 10:41
 9/16 anonim ***** válasza:

szia

9 hetes lehettem mikor a férjem egy macis csörgőt vett Valentin napra a babának :)

no és komolyan: 18 hetes genetikai uh. után vettem neki egy aranyos rövidújjú bodyt. Igazából kb. hat hónaposan kezdtünk volna vásárolni, de már jóval előtte kaptunk dolgokat a barátnőmtől. aztán 7 hónapra megszületett a lányom és onnan rohamtempóval ment minden.

2011. júl. 20. 10:56
 10/16 anonim ***** válasza:
Kb 5 hónapos voltam, mikor elkezdem vásárolgatni. Először csak ruhákat vettem, de azokat sem szisztematikusan, csak ha valami megtetszett, "gyűjtögettem". Mikor elmúltam 7 hónapos, akkor kezdtem komolyabban vásárolni, összeírtam egy listát, hogy mire lesz szüksége a babának az első két hóanpban, mert úgy gondoltam, hogy 4 hetes babával nem igazán fogok vásárolni rohangálni. Összírtam, h kb hány ruha, body, stb kell, megvettem az ápolási dolgokat, mellszívót, stb. Megrendeltem a bútort is, 8 hónapos voltam, mikor megérkezett. Mivel nálunk van saját szobája a babámnak, mi egy komplett bútorcsaládot vettünk, nemcsak kiságyat. Nálam szempont volt, hogy a bútor először is legyen jó minőségű, másrészt sokáig tudja használni, tehát attól, hogy bababútor, ne legyen a mérete is "baba", pl. a szekrénynek, illetve hogy a design is olyan legyen, ami hosszú távú. Fontos volt az is, hogy a bútprcsaládhoz legyenek még más elemek is, amit később megvehetünk (pl. felnőtt méretű ágy, íróasztal, stb), így nem kell lecserélni az összes bútort. Ebből a megfontolásból a Faktum Mókus bútor mellett döntöttünk, mert ez fehér, jól variálható, és 14 évesen sem ciki. Sarokszekrényt vettünk, mert ezt lehet a legjobban kihasználni. Jelenleg van egy kiságy, ez a szekrény, meg a pelekázó, ami később fiókos komóddá alakítható. Ha nagyobb lsz, akkor majd veszünk egy felnőtt méretű egyszemélyes ágyat, meg egy íróasztalt, esetleg könyvespolcot. Mellszívóból ajánlom a MEDELA electric mini-t, szerintem ez a legeslegjobb, leggyorsabb. Boldog babavárást!
2011. júl. 20. 12:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!