Annyira megijedtem, most akkor ártottam a babának?
Ne haragudj, de nem értem a kérdést:S
Az Elevitben lévő vas raktározódik , ráadásul vaspótló infúziót is kaptál....akkora adag vas nem kell egy babának, amennyit a szervezeted nem tud előállítani neki, így nagy valószínűséggel idegrendszeri baja nem lesz. Ráadásul magzati korban az idegsejtek még tudnak "szakosodni", jóval több is van belőlük, mint amennyi marad pl. felnőttkorra. (normális életvitel esetén is)
Nem vagyok orvos, nincs tapasztalatom, de "egyszerű" ésszel így gondolom!:)
Az orvosod gondolom folyamatosan nezte a vasszintedet, es ha kulon nem irt fel vasat, akkor valoszinuleg nem volt indokolt.
Nekem alacsony volt a vasszintem vegig a terhesseg alatt, szedtem a vasat, de szinte ugy jott ki, ahogy bement, a vasszint nem emelkedett semmit, megis egeszseges, okos es szep babam van.
A baba "onzo", elvesz mindent, ami neki kell a fejlodeshez, es tudja mire van szuksege. Ne stresszelj ezen.
A babák ügyesek,elvonják az anyától, ami kell nekik, max. neked lesz hiánybetegséged. De mivel szedted az Elevitet és most már Maltofert is, így nem lesz veled sem gond.
Dokid mit mond? Beszélj vele! De ha gond lenne, csak szólt volna.
Az ájulást inkább egy vérnyomásleesés okozhatta, ami a terhesség elején sokaknál előfordul (filmekben ez is épp olyan klisé, mint mondjuk a hányás, ha terhes a szereplő).
Hacsak nem voltál súlyosan vérszegény, akkor nem ártottál a babának, nyugi. Én anno kaptam vastablettákat, mert kissé vérszegény voltam... sajnos iszonyatos szorulást okozott, így elhagytam... Így volt mindhárom nagy gyerekemnél..(azaz a két kisebbnél már nem kísérleteztem vele). Odafigyeltem, mit eszem (vörös húsok!) és magától rendeződött a probléma. A gyerekeim egészségesen születtek és máig azok (tizenévesek már).
Megoszlott a vélemény. Amikor bekerültem a kórházba az egyik orvos azt mondta, hogy lehet, hogy vérátömlesztésre lesz szükségem a másik pedig már azt, hogy nem olyan szörnyű ez a vérkép. Leírom a legutóbbi vérvétel eredményeit, hátha ez segít! :-)
Vörösvértest: 3,5 Referenciaértékek: 4,0 - 5,2
Haemoglobin: 103,0 Referenciaértékek: 120,0-155,0
Haematokrit: 30,0 Referenciaértékek: 37,0-45,0
Nem, volt még egy vérvételem 27 hetesen:
Vörösvértest szám: 3,36
Hemoglobin: 96
Haematokrit: 27,4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!