13hetes vagyok! 2hete lettem insulinos?
ÉS mikor reggeliztél? Mikori a két érték? Csak a reggeli utáni értékkel van baj?
Ne 10-kor egyél, legyen meg a napi 6 étkezés, lehetőleg mindig ugyanakkor. Az inzulint is ugyanakkor add be. De gondolom, ezt is elmondták.
Nem nagyon adsz információt, így nehéz segíteni.
Szia!
Szívesen segítek Neked!
6 éve vagyok diab. beteg és végig vittem a terhességem gond nélkül! Írj privit, ha gondolod!!!
Egyébként váltsd le a reggeli zsemlét 30g szénhidrátnak megfelelő korpovit kekszre!
Én is inzulinos vagyok. Nekem reggel 6-kor kell ennem, előtte be kell adnom az inzulint, ugye 20 perc múlva lehet enni, s étkezés után 1,5 órával kell mérni. Én ált. rozskenyeret szoktam reggelizni, s igy a reggeli utáni vércukor 4,5 és 5,6 között mozog. A zsemlétől nekem is magas volt. Jah, s nekem napi 7X kell ennem, az utolsó 23:30-kor van.
39 hetes km
Nagyon nem jól csinálod!
Egyél rendesen, a 3 étkezés kevés. A gyümölcs is szénhidrát, úgyhogy az is jó, de ha nem eszel, akkor is felmehet a cukrod, ezért van, hogy az éhgyomri érték is lehet rossz. Ezt az orvosom elmagyarázta, miért van, de ne kérd, hogy mondjam el.
A zsömlét meg rozsos dolgokat felejtsd el, teljes kiőrlésűt egyél. Én teljes kiőrlésű toast kenyeret ettem, abból is csak 1 szeletet.
Tejet ne igyál reggel, és ha lehet, ne is egyből reggelivel indíts, hanem amikor felkelsz, egyél valami könnyűt, csak pár falatot. Kell a szervezetnek az ébresztő, nem jó egyből leterhelni. Én mindig egy mandarint vagy narancsot ettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!