Egyszer kiugrott vérnyomásra szoktak Dopegytet felírni? Tegnap voltam orvosnál, nem a sajátomnál, ő szabin van. A vérnyomásmérés előtt pont nagyon ideges lettem, meg zavarban voltam (dokiválasztásos kérdés miatt), erre mértek is 160/90-et.
Elmondtam, hogy az előző terhességem alatt volt, hogy kicsit magasabbat mértek, de otthon mindig rendeset mértem, és hogy ennél a terhességemnél mindig teljesen jó eredményeim lettek (35+3 vagyok). Azt mondta, hogy ír fel gyógyszert, ha otthon megint ilyen magas lenne, kezdjem szedni. De a végén meg azt mondta, mégiscsak kezdjem el szedni mától. De teljesen jókat mértem itthon már este is. Tudom, ő a doki, csak így, hogy ő is kétfélét mondott, nem tudom, mit csináljak. Arra gondoltam, jövő héten megyek a saját dokimhoz, addig várok és mérek.
Olvastam itt,hogy sokaknak a gyógyszerrel ennyi a vérnyomása, mint nekem a kiugrott, de nekem meg alapból 120/80 körüli szokott lenni. Nem vizesedek és a vizeletem is rendeben volt tegnap is.
Mint ha magamat olvasnám. Én is tegnap voltam dokinál, nem a sajátomnál, mert ő szabin van. Mivel elutazunk megnézettem a méhszájamat. 141/91 vérnyomást mértek. Megnézte vizesedek-e, de nem szoktam, súlyom is oké. Azt mondta napi 3-szor mérjem, és ha akár egyszer is ennyi lesz megint, menjek vissza. Előtte sose volt 120/70 felett, most amióta méregetem 134/73 volt. Jövő héten megyek én is a sajátomhoz, majd megbeszéljük.
Ő az orvos, de egy mérés után egyből gyógyszert szedni? szerintem ha nem mérsz magasat, várd meg a jövő hetet. Nem tudnál rácsörögni az orvosodra, vagy védőnődre mit tegyél?
30h km
Tényleg igencsak hasonlít a történetünk, kedves első!
Dokit nem tudom hívni, védőnő meg elég rutintalan, vele sokra nem szoktam menni.
Amúgy azt mondta tegnap a doki, hogy még egy kontroll mérést csináljunk, amíg ott vagyok, de persze elmaradt, pedig lehet, hogy az már jobb lett volna, dehát késő bánat.
Akkor mérek, aztán majd jövő héten megbeszélem a dokimmal.
Köszi a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!