Van, aki végigstresszelte az első kritikus 12 hetet? Segítség! Paranoiás 6 hetes vagyok
Sziasztok!
6 hetes kismama vagyok, kedden közölte a doki a nagy hírt, amit sejtettem egy ideje, a cicifeszülés és a hányinger miatt. Igen ám, de azóta teljesen be vagyok parázva, bár a dikim szerint 4 mm a picúr, és élénk szívhanga is van. Pénteken annyira bestresszeltem (összakapam apával, mert az a különös és lehetetlen képzetem támadt, hogy ő nem szereti a picikémet) hogy a sürgősségin kötöttem ki kisebb hüvelyvérzéssel. A doki megnézte a picit, minden ok. De azóa is folyton feszül a hasam (mintha izomlázam lenne) és a jobb oldalamon a csípőcsontom alatt nyilalásokat érzek. És rózsaszínes folyás is van néha ha pisilek, de tudni kell, méhszájsebem + candydám is van, a candydára hüvelykúpot szedek. Folyton ideges agyok, hogy vajon nem-e a babával vn valami. Ti hogy éltétek túl az első 12 ritikus hetet ép ésszel?
a hasfeszülés, mintha menstruációs görcseid lennének, illetve a kicsi nyilalások normálisak.. a mehed tagul, a hasizmaid epp pislognak nagyokat, hogy ez meg itt mi ez?
valoszinuleg a méhszálysebed az oka a rozsaszínes folyásnak..
a candida nagyon sokak esetében kialakul a terhesség elso heteiben, nekem is volt a hatodik hét körül ennél a terhességemnél..
de szerintem ezeket a dokid is elmondta mar.. (kiveve persze, hogy nekem is volt candidam :D )
minél jobban rakoncentralsz a dologra, annal jobban felnagyítod magadnak a tuneteidet..
probald magad lefoglalni valami massal.. jarj tarsasagba, ne tolts sok idot egyedul, akkor csak tul sok idod lesz gondolkodni minden fele butasagon..
Én is folyamatosan parázok, mondjuk én főleg azért mert az első terhességem vége missed ab lett 9 hetesen. Én is pont ma lettem 6 hetes, szerdán megyek a dokihoz, de engem a szívhang sem fog megnyugtatni, mert az volt a multkor is 7 hetesen, aztán 9 hetesen már nem.
Valahogy túl kell élni ezt az időszakot, elfoglalni magad valami mással, különben becsavarodsz. Ja és ne figyelj a tünetekre, ha pl hirtelen elmúlik valamelyik tüneted, ne parázz be, nem jelent semmit. Nekem az összes tünet végig megvolt, még akkor is, amikor már nem élt a baba. Sajnos amíg ott a petezsák, addig a szervezet azt "hiszi", hogy terhes, tehát ugyanúgy lehet érezni a tüneteket. Türelem, majd csak eljön a 13. hét.
Én is végig izgultam az első 12 hetet, de utána is megmaradt az aggódás, hogy ne történjen semmi rossz.
25 hetes kismama
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!