Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van, aki végigstresszelte az...

Babetta87 kérdése:

Van, aki végigstresszelte az első kritikus 12 hetet? Segítség! Paranoiás 6 hetes vagyok

Figyelt kérdés

Sziasztok!

6 hetes kismama vagyok, kedden közölte a doki a nagy hírt, amit sejtettem egy ideje, a cicifeszülés és a hányinger miatt. Igen ám, de azóta teljesen be vagyok parázva, bár a dikim szerint 4 mm a picúr, és élénk szívhanga is van. Pénteken annyira bestresszeltem (összakapam apával, mert az a különös és lehetetlen képzetem támadt, hogy ő nem szereti a picikémet) hogy a sürgősségin kötöttem ki kisebb hüvelyvérzéssel. A doki megnézte a picit, minden ok. De azóa is folyton feszül a hasam (mintha izomlázam lenne) és a jobb oldalamon a csípőcsontom alatt nyilalásokat érzek. És rózsaszínes folyás is van néha ha pisilek, de tudni kell, méhszájsebem + candydám is van, a candydára hüvelykúpot szedek. Folyton ideges agyok, hogy vajon nem-e a babával vn valami. Ti hogy éltétek túl az első 12 ritikus hetet ép ésszel?

2011. júl. 17. 21:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
:) ismerős a helyzet!Ne stresszelj!Gondolj arra,hogy van szívhangja,az már jót jelent.Jelenleg én is terhes vagyok,ma csinálltam tesztet,de alíg várom,hogy 6 hetes legyek,hogy halljam van szívhang minden oké.Nekem is fájdogál a hasam,de ez természetes,az első babámnál is ugyanígy fájt és minden rendben volt,most 22 hónapos!Nyugalom!!!!Mondogasd magadnak nincs semmi baj,egészséges a babád!!!
2011. júl. 17. 21:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

a hasfeszülés, mintha menstruációs görcseid lennének, illetve a kicsi nyilalások normálisak.. a mehed tagul, a hasizmaid epp pislognak nagyokat, hogy ez meg itt mi ez?

valoszinuleg a méhszálysebed az oka a rozsaszínes folyásnak..

a candida nagyon sokak esetében kialakul a terhesség elso heteiben, nekem is volt a hatodik hét körül ennél a terhességemnél..

de szerintem ezeket a dokid is elmondta mar.. (kiveve persze, hogy nekem is volt candidam :D )

minél jobban rakoncentralsz a dologra, annal jobban felnagyítod magadnak a tuneteidet..

probald magad lefoglalni valami massal.. jarj tarsasagba, ne tolts sok idot egyedul, akkor csak tul sok idod lesz gondolkodni minden fele butasagon..

2011. júl. 17. 22:04
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
nyugodj meg az a legfontosabb mert ezzel ártasz a babádnak a legtöbbet és gondolom ezt nem akarod..természetes hogy aggodsz de ne vidd tulzásba, én 13hetes vagyok és inzulinos lettem tehát én is parás vagyok de probálom nyugtatni magam mert az idegesség sokkal többet árt!!!
2011. júl. 17. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagy butaságot csinálsz, ráadásul ahelyett, hogy védenéd a babádat, csak ártasz neki a folyamatos ideges szorongással. A gyerekvárás szép, és boldog időszak, minden nehézsége ellenére. Ezt élvezni kell, és örülni neki, a pároddal együtt. Ne foszd meg magadat ettől az örömtől, mert ugyanezt, ugyanezzel a babával, még egyszer nem fogod tudni átélni.
2011. júl. 17. 22:17
 5/12 A kérdező kommentje:
Az igazat megvallva párom külföldön dolgozik csak 7végeken van itthon, barátok meg dolgoznak...én mnélkülli vagyok sajna egy ideje, de mindegy is, mert ha nem lennék is kiírt volna a doki táppénzre. A bajom, hogy első baba, + aug. tavaly volt egy vetélésem, ami nem biztos hogy az volt, a doki sem tudta. Talán emiatt a nagy félelem. És még sajna nem hallattak velem szívhangot, nem tudom, miért. Csak 3 hét múlvára hívott vissza a doki, ez normális? Bár holnap megyek az első vérvételre, gondoltam a feszülés meg a folyás miatt benézek hozzá is...
2011. júl. 17. 22:25
 6/12 anonim ***** válasza:
egyedül lenni tényleg nem jo...azt irtad az elején hogy élénk szivhang van mostmeg hogy nem hallottad még, most van vagy nincs?:S
2011. júl. 17. 22:30
 7/12 A kérdező kommentje:
a saját dokim kedden és a sürgősségis is pénteken UH-n az mondták meg az van a leletben, hogy 4mm-es embryo, élénk szívműködéssel. DE nekem nem mutatták meg, vagyis én nem hallottam semmit :( az első hüvely UH, második hasi UH volt
2011. júl. 17. 22:49
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is folyamatosan parázok, mondjuk én főleg azért mert az első terhességem vége missed ab lett 9 hetesen. Én is pont ma lettem 6 hetes, szerdán megyek a dokihoz, de engem a szívhang sem fog megnyugtatni, mert az volt a multkor is 7 hetesen, aztán 9 hetesen már nem.

Valahogy túl kell élni ezt az időszakot, elfoglalni magad valami mással, különben becsavarodsz. Ja és ne figyelj a tünetekre, ha pl hirtelen elmúlik valamelyik tüneted, ne parázz be, nem jelent semmit. Nekem az összes tünet végig megvolt, még akkor is, amikor már nem élt a baba. Sajnos amíg ott a petezsák, addig a szervezet azt "hiszi", hogy terhes, tehát ugyanúgy lehet érezni a tüneteket. Türelem, majd csak eljön a 13. hét.

2011. júl. 18. 03:04
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Én is végig izgultam az első 12 hetet, de utána is megmaradt az aggódás, hogy ne történjen semmi rossz.

25 hetes kismama

2011. júl. 18. 06:13
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az első terhességem missed ab-vel végződött, így mikor pozitív lett a esz másodszorra, teljesen be voltam parázva..Ugyanazt éreztem amit te, de tudtam, hogy azzal, ha ideges vagyok, a lehető legtöbbet ártok a picinek. Én próbáltam nagyon sokat imádkoznim, és csak pozitívan gondolkodni (persze ez nem ment végig a 12.hétben), de muszáj volt kapaszkodni valamibe. Végig görcsölt a hasam, arra kaptam gyógyszereket, de 2 dokihoz jártam, egyik héten egyikhez másik héten a másikhoz, hogy magam is megnyugodjak, hogy minden rendben. A Titok könyvet ajánlanám neked!!! Most van időd, az meg kicsit átrendezi a gondolataid, ami most igen jól jönne!! Bevonzod amit kimondassz, úgyhogy csak mondogasd, hogy minden rendben lesz, és próbáld is elhinni!! Remélem minden rendben lesz veletek, és a párod is majd jól viseli ezt az egészet!!! 34 hetes kismama :-)
2011. júl. 18. 06:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!