Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP-t hányadik héten...

Bettty kérdése:

Az AFP-t hányadik héten csinálják? És mikor van eredmény?

Figyelt kérdés
2008. febr. 28. 15:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
a 16. héten és nekem 3 hét múlva volt eredmény.
2008. febr. 28. 15:54
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

16. héten, és nekem azt mondták 3 nap múlva és volt is. De sok helyen három hét. Az okát nem tudom.. esetleg felhívhatod a labort 3 nap múlva és rákérdezhetsz, mert úgy tudom a hepatitissel együtt csinálják, vagyis nekem úgy volt, és arra tényleg 3 hét van. :)

24 hetes kismama

2008. febr. 28. 15:54
 3/10 A kérdező kommentje:

akkor még idegeskedhetek egy darabig az eredmény miatt!

Köszi a válaszokat

2008. febr. 28. 15:59
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
nem úgy van, hogy a véreredmény birtokában kell a 18. heti uh-ra menni? ha a 16. héten kell afp-re menni, és 3 hét múlva jön az eredmény, akkor csak 19. héten lehet uh-ra menni?
2008. febr. 28. 16:13
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Az Uh a 19. héten is jó. de általában 10 nap alatt tuti megvan az afp.Sztem ezen ne idegeskedj (utolsó hozzászoló)

,meglesz az.

2008. febr. 28. 16:18
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Senkit sem akarok elkeseríteni, csak leírom az én esetem. Novenberben megírták a beutalót a Baross utcában az AFP-re, amit én Veresegyházán vettte le mert az jóval közelebb van (mert ott lakom), az eredmény papíron meg sem érkezett(valószínű ez a furcsa csavar ebben az országban már bonyodalomhoz vezet...), fogalmam sincs hol akadt el. Ok, a védőnőm lekérte az eredményt (ez a lényeg), de könyörgöm a 21. században elveszhetnek ilyen papírok? A védőnőm azt mondta, hogy megesik az ilyen...

Szóval rá kell kérdezni folyamatosan a dolgokra, doiknál és a védőnőnél is, ,mert az a tapasztalatom , de úgy az egész életben, hogy semmit sem lehet természetesen elvárni, nekünk fontos a a gyerekünk, és sajnos ilyen a világ. Kéredzz csak rá mindenre amire szertnél,mindenkinél, nekik az a feladatuk, hogy segítsenek, hogy információval lássanak el, őket (dokik, védőnők, labor...)ezért fizetik.

Jó babavárást!

2008. febr. 28. 16:33
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
nekem az afp idöpontyát egy egész hétre irték tehát volt egy egész hetem hogy eldöntsem mejk nap megyek vérvételre persze a betöltöt 16-ik héten és a következö uh-ra is megkaptam ami a 20-ik hétre esik gondolom már tapasztalatból tudják hogy kell anyi idö amig megérkezik minden eredmény az afp-ért a korházba kell mennem a hepatitisz eredmény kiküldik a védönöhöz nem értem hogy ez milyért enyire változó még nincs is külöm biztositási rendszer mégis szét van esve az egézségügy akkor mi lesz ezután ?az a lényeg ne gyere el soha a rendelőből mig nem kérdezed meg mikor menyél újra mikor van meg a z eredmény mert csak az ottani illetékesek tudják megmondani az itt olvasottak alapján minden korház máskép csinálja jó baba várást
2008. febr. 28. 17:25
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Pesten, ahová tartozom, már aznap délután megvolt az eredmény. El nem tudom képzelni, mi tart másfelé 3 hétig, ezt még tenyészteni sem kell, könyörgöm.

Amúgy tök hülyeség önmagában afp-t nézni, de ha egyszer itt leragadt ez az ország (európában majdnem egyedüliként) akkor odafigyelhetnének, hogy legalább idejében meglegyen az eredmény, főleg mert ha rossz, akkor ugye tovább kell/lehet menni...

2008. febr. 28. 18:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem alacsony Afp miatt kell mennem genetikára, de úgy hogy a 16. hetit is elrontották,mert nem írták oda a testsúlyom,és így volt afp,meg nem is.Most hogy megvan meg 2 hét múlvára van időpont.Utána meg kapkodás ide-oda?Engem csak ez háborít fel, ez a sok idő ami elmegy feleslegesen,arról nem beszélve,hogy közben az ember kikészül.Tehát afp miatt 4 hét minimum dilire kell számítani,ha nem jó az eredmény,és ahogy látom ,minden 2 . kismamának nem jó.És szerencsére nem azért mert beteg a baba.Csak akkor ha ennire pontos ez a vizsgálat,minek?

Erre mondta édesanyám, de jó hogy az ő idejükben nem volt.Bocs mindenkitől,de ez az afp kérdés már kiborít.

2008. febr. 28. 19:44
 10/10 A kérdező kommentje:
egyetértek! Az egészségügy egy nagy káosz! Remélem az én papírom nem veszett el! régen bezzeg nem volt ennyi felesleges dolog! és nem is idegeskedtek ennyit mint most mi!
2008. febr. 29. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!