Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 23 hetes vagyok. A babam feje...

23 hetes vagyok. A babam feje mar most beekelödött, teljesen lecsuszott. Megirna valaki, szakszeruen, hogy ez most mit is jelent? Vagy hol tudnek pontosan utanaolvasni? Minden erdekel, szeretnem vilagosan, es targyilagosan latni/ tudni.

Figyelt kérdés
Tegnap allapitotta meg a doki, miutan mar egy jo ideje erösebb görcseim, illetve szuro erzesem volt a szemeremcsontomban. Azt mondta a mehtarto szallagok elernyedtek, valamint a korabbi terhessegem soran kilazultak a medenceben levö porcok, es ezek sem tartanak, ezert lejjebb csuszott a mehem, ezaltal ugye a babam is szinte beekelödött, es ebböl adodik a feszito erzes a csontomban. Nagyon szigoru pihenest kert tölem, nem emelhetek, nem setalhatok, mindentöl el vagyok tiltva. Volt mar mas is ebben a helyzetben? Mikor született meg a babaja? Mert ugye nekem most ez a legfontosabb, hogy minel tovabb maradjon a babam a biztonsagban... Ijratok kerlek!
2009. ápr. 1. 09:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnos okosat nem tudok neked írni,de én is ebben a helyzetben vagyok..

Tegnap mondta uh-on a doki,h befordúlt és lent van eléggé.Sokszor a szeméremcsontnál érzem h emelgeti a fejét.

Nekem is ágynyugalomra van szükségem és 30cm-re emeltük meg az ágyat.

Teljesen kivagyok én is,megértem a helyzeted.

Sajnos mást nem tudunk csinálni,mint betartani az orvosi utasítást és beszélni a bébinek,h még nagyon kicsi és még maradnia kell:))

Kitartást kívánok neked és próbálj ne nagyon idegeskedni!

Egyébként uh-on látta vagy kézzel vizsgált téged?

2009. ápr. 1. 10:11
 2/15 A kérdező kommentje:

Szia, te hany hetes vagy? Irjad meg ezt is kerlek!

Elöször kezzel vizsgalt, mert en attol is aggodtam, hogy mi van ha mar a mehszajam is kinyilt, de hala az Egnek, azzal minden rendben van. De en is teljesen erzem, hogy a buksija hol van. A doki is a szemeremcsontomhoz közvetlen szinte ra tette azt a "kütyüt" amivel az uh.-t csinalja, es teljesen ott van a fejecskeje. Olyan jo hogy van egy sorstarsam. Egy aprocska vigasz, es igy talan könnyebb, hogy probaljuk egymast optimizmussal feltölteni. Mekkora a babad? Nekem 330 gramm, es 21 centi.

2009. ápr. 1. 10:20
 3/15 anonim ***** válasza:

Én 26hetes vagyok.930gr a becsűlt súlya.

A kezével nem érezte a babát?

Hogy érzed h lent van?Pontosan mit érzel?

És ha mozog a bébi,érzel valami furcsát?

Mivel nyugtatott a dokid?

Megemelted az ágyad?

Bocsi a sok kérdésért,de én is teljesen kivagyok.

2009. ápr. 1. 10:42
 4/15 A kérdező kommentje:

Szia,

igen, erezte a kezevel, aztan nezte uh-val is. Azt mondta a dokim, hogy ha betartom a "szabalyokat", akkor nem lesz semmi baj, hiszen tulajdonkeppen "csak" anatomialig van gond, tehat a babanak az most teljesen mindegy, hogy kb. 5 cm-el lejjebb van... hiszen ö a kis vedett burkaban teljesen jol elvan. Ez megnyugtato, hogy neki ebbol nem szarmazik baja. A szuro, fajo, feszülö erzessel nekem kell megbirkoznom. Az agyat en nem emelgettem, nem is teljesen ertem, hogy ti mit csinaltatok vele? Nekünk mondjuk nincs rajta mas magassagi lehetöseg... :)

Az elsö babad? Neked mit mondott a doki? Erezte a kezevel ö is? Nekem kislanyom lesz. Illetve VAN !!!! :) Neked?

2009. ápr. 1. 11:46
 5/15 anonim válasza:

Szia

Szerintem ne izgulj ha rendesen betartod az orvos utasítását nem lesz semmi baj.Nekem 19 hetesen ugyan ez volt kinyíltam szigorúan feküdnöm kellett nem csinálhattam semmit.Azért fontos feküdni hogy a baba ne nehezedjen a méhszájra én így tudom.Most 36 hetes vagyok.Nyugi feküdj és minden rendben lesz.

2009. ápr. 1. 12:55
 6/15 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Nekem a kezével nem érzett semmit,még meg is nyugodtam,h minden rendben.

Aztán másnap mentem uh-ra -egy másik dokihoz,és ő mondta,h befordúlt a baba,az arcát már nem is láttuk.

Még meg is jegyezte,h ha ilyenkor befordúl,már kicsi a valószínűsége h "átfordúlna"farosba.

Aztán nézegette uh-on és mondta,h eléggé lent van,jó lenne ha mégtöbbet pihennék. Megjegyzem: 18.héten voltam egy hetet kórházban,mert begörcsőltem-és mióta kiengedtek naponta max.5 órát vagyok fent,de akkor se csinálok semmit.A nap többi részét ágyban töltöm,tehát ennél többet pihenni...na mindegy,hát gondoltam megpróbálom.

Aztán még azt is mondta,h az ágy vége alá rakjunk téglát vagy valamit-15-20 cm.re emeljük meg,h a medencém feljebb legyen.

Ezt azért kell,h a baba a súlyánál fogva ne terhelje a méhszájat,nehogy kinyíljak.

Úgyh most lógok a levegőbe,borzalmas rossz így feküdni.

Le tudnád írni,h milyen érzés h érzed a babaát???

Kíváncsi lennék.

Mert ha én nem megyek önszántamból uh-ra,ki se derűl h annyira lent van.Ezért is vagyok mérges.

2009. ápr. 1. 13:30
 7/15 anonim ***** válasza:

Még első vagyok: Szóval első baba és kislányt várunk:))

Mikorra vagy kiírva?

Első bébinél nem volt semmi gondod?

2009. ápr. 1. 13:32
 8/15 A kérdező kommentje:

Szia!

Nehez leirni az erzest, meg gondolkodom rajta, hogy hogyan tudnam normalisan megfogalmazni, mert hiaba irom, hogy szuros, meg olyan valoban tagulos, meg teljesen kisugarzik a fenekemhez is, kicsit talan szekelesi inger, de durvabb valtozatban, olyan, mintha elakadt volna valami ... es persze kemeny, es ezaltal feszit...

Az elso gyermekemnel teljesen mas jellegu nyügjeim voltak. Pl. a 7. honaptol egy nagyon nagyon ritka viszketös betegseg jött elö, a mai orvostudomany alapjan (mondta a doki meg anno) csak annyit tudnak, hogy a hormonok "kraljak", tehat a terhesseggel van összefüggesben, es csak a szüles utan fog elmulni. Viszont a következö babanal nem fog elöjönni... Oly annyira viszketett akkor a kezem es a labam, hogy körömkefevel vakaroztam mar kinomban... Gondolhatod, milyen "szep" börrel mentem szülni. Raadasul a kisfiam a 42. hetig huzta az idöt, es egy röpke 24 oras vajudasban volt reszem. Nem irom tovabb, mert elsö babas vagy. :)

Mit is kerdeztel meg? Elolvasom ujra. Ja, igen, irtad a labadat, hogy felpocolod, szoktam en is igy feküdni, de nem sokaig birom.

2009. ápr. 1. 16:23
 9/15 A kérdező kommentje:

Julius 30-ra vagyok kiirva. Te?

Rosszul irtam az elöbb : a hormonok KREALTAK azt a nyavajat, azt a viszketest... Az egesz napos fekvest en nem tudom kivitelezni, merthat van ugye az ovis gyermekem, meg hat a haztartas, meg minden, de szepen lassan teszek-veszek, aztan pihenek, aztan megint... A baba szobatok nektek teljesen "fogado" kepes mar? Persze meg ne jöjjön, csak azert kerdezem, hogy azzal nincs gond mar? Vagyis az nem igenyel takaritast, ramolast, elökeszületeket? Mert nalunk a nagyteso butorai (kisagy, pelenkazo, szekreny) ugyan meg vannak, dehat a szoba meg nincs berendezve, szeretnek "lanyositani", szoval böven lenne meg azzal is feladat...

2009. ápr. 1. 16:32
 10/15 anonim ***** válasza:

húúú,te szegény!!

Neked aztán kijutott..

Nem semmi mennyi mindenen mentél keresztűl első terhesség alatt.

Egyébként mit mondott a doki,h nem tudod non-stop kivitelezni a fekvést a nagylegény miatt?

Elegendő ha visszaveszel a tempóból?

Hát,én tegnap óta lelki beteg vagyok..

Nagyon nem szeretném,ha idő előtt ki akarna jönni.

Én júli 5-re vagyok kiirva,ráadásúl májusba még költözünk is.

Tehát se babaszoba,se semmi bútor,babakocsi.Ezek még mind visszavannak.

Aztán szobafestés és a többi.. :))

Nagyon vigyázz magadra,inkább ússzon a lakás és lassabban csinálj mindent.Bár könnyen beszélek,hisz neked van már egy gyerkőc.

Nagyon drukkolok,h ne legyen semmi bajotok:)

Hol fogsz szülni?

Nevetek már megvan?

Mi most engedtük lejebb az ágyat-vagyis tégla csere volt:)

24cm-es téglát 14-re cseréltük.

Én az első 3 hónapot végig feküdtem-ágy-wc-ágy- utvonalam volt,4 kg-ot fogytam mert minden kijött.

Úgyh lassan ott tartok,h a 9 hónapot végigfekszem,de lényegében SOHA egyik orvos se mondta,h erre szükség lenne.

Nem vagyok veszélyeztetett,csak óvatos vagyok.Már-már betegesen óvatos:)

Bár ezzel a "lent van a baba és befordúlt" kijelentéssel végképp bepánikoltatott.-nah ezt szépen megfogalmaztam:)

Mennyi idős a nagyfiad?

2009. ápr. 1. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!