Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kirughatnak egy kismamát?

Kirughatnak egy kismamát?

Figyelt kérdés
7 hetes kismama vagyok,én ugy tudom hogy nem lehet kirugni kismamákat, de viszont ma mondta az egyik ismerősöm hogy ez nem igy van, mert megváltoztatták a törvényt. Ti mit tudtok róla?
2008. febr. 28. 13:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A doki hülye szerintem, már ne is haragudj, mi az, hogy csak akkor ad kiskönyvet, ha egészséges a baba. Azt a védőnő állítja ki, azzal a papírral, amit a doki ad, hogy x hetes a terhesség. Ne vicceljen már. A nyakiredő vizsgálatig még lehet, hogy máshová is menned kell, pl. vérvétel, háziorovs, védőnő, oda pedig kell a kiskönyv.

A másik, hogy hiába van kiskönyved, ha akar, kitalál egy olyan okot, amivel azonnali hatállyal rendkívüli felmondással elküldhet.

2008. febr. 28. 15:32
 12/15 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Ez azért nem teljesen így van ahogy irtátok. A mai világba minden lehetséges. Elméletileg nem rúghatnak ki. Gyakorlatilag meg bármikor találhat olyan kifogást a munkádba, "mégha nincs is" ami miatt kirúg. És mit tudzsz tenni ellene? Semmit. Max pereskedsz, munkaügyi bíróság, stb. Rengeteg stressz ami nem tesz jót nektek. És vagy lessz belőle valami vagy nem. Én azt mondom hogy minimum a 3. hónapig várj, és emberi módón ülj vele le és mond el neki. Nekem ez vállt be, de én 2 hete hagytam abba a melót,és most vagyok a 32.hétbe. De a 3. hónapba jelentettem be a munkáltatómnál. Sok szerencsét én szoritok.
2008. febr. 28. 16:36
 13/15 anonim ***** válasza:

Nem rúghatnak ki nyugi!!!!Felmondási tilalom véd, ami egészen a picúr 3 éve koráig, tehát a gyes alatt végig, és utána még 30 napig véd.

13 hetes kismami

2008. febr. 29. 06:39
 14/15 A kérdező kommentje:
kösönöm szépen a válaszokat,bár vannak eltérő vélemények. megpróbálok én is még utánna járni. amugy a munkaszerződésem határozatlan időre szol.nincs próbaidő,. épp most olvasom hogy akkor mondhat föl nekem ha igazolaltlan hiányzás van,vagy alkohol vagy kár. más nem szerepel. amugy sajna még nincs meg a 180 napom,ugyhogy még dolgozni fogok 1 hónapot,bár elég rosszul vagyok,én buta nem szoltam a dokinak hogy írjon ki, legközelebb meg ugye 1 hónap mulva megyek.
2008. febr. 29. 12:10
 15/15 A kérdező kommentje:
ja és a doki babonából nem írt papírt amivel elmehetek a védőnőhöz,de mondta hogy ha akarok akkor elmehetek az ultrahangos papírral. még nem kell vérvételre mennem,legalább is nem mondta.
2008. febr. 29. 12:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!