Kirughatnak egy kismamát?
Ha nem vagy próbaidős és van kiskönyved nem rughatnak ki, szerintem. Legalábbis januárban még így volt...
Kérdezz rá egy munkaügyis ügyvédnél-jogásznál
hát igen, ezért rossz maszeknál /vállalkozónál dolgozni. biztos vagyok benne, hogy nem érdekli, hogy terhes vagy, simán kirúg, pl. visszadátumozza az elbocsátó papírt!
ebből a szempontból (is) sokkal jobban járnak, akik állami intézménynél dolgoznak, közalkalmazottak, köztisztviselők stb., velük biztos nem fordulhat elő semmi törvénytelenség.
még nincs kiskönyvem,mert mondta a doki hogy ő addig nem szokott adni papírt hogy elmenjek védönöhöz,amig ki nem derül hogy egészséges a baba,vagyis 4 hét mulva megyek hozzá,nyakiredő vizsgálatra. De mondta hogy ha akarok akkor elmehetek megcsináltatni a kiskönyvet.
Sajnos vállalkozó akinél dolgozok, szoval akkor simán kirughat,azért hihetetlen hogy mik vannak. És akkor hogy fogok kapni gyedet meg ilyesmit ha megszünik a munkahelyem? ami remélem nem igy lesz,de tényleg soha nem lehet tudni.
Szia!
Szerintem nem rúghatnak ki kismamát semmilyen cégtől. Ha nem próba idő alatt vagy és kirúg azt csak indoklással teheti. amúgy meg nem vagy köteles aláírni pláne ha nincs aznapi dátum az alján. Ha meg mégis megteszi irány a munkaügyi bíróság, és ott biztosan téged védenek meg és egyességre nem kis pénzt kaszálhatsz.
De ha úgy érzed biztos kirúg gyorsan menj el táppénzre. (Ha a dokid megkéred biztosan ír neked papírt.)
Egyszóval ne idegeskedj ezen Én sem tettem.
Boldog babavárást. 1 20hetes kismami :))
Szia!
Milyen munkaszerződésed van?
Mert,ha nem véd téged,simán kirúghat.Sajnos a törvény nem véd meg:(Én közalkalmazott voltam,határozott idejű munkaszerződéssel,és simán megszüntették mikor megtudták,hogy terhes vagyok.Joga volt hozzá,már nem védi a törvény a becsületes dolgozókat:((
Ebben az országban csak az ingyenélő munkakerülő embernek megy jól,mert azt eltartják,az sorbaállhat segélyekért.Aki becsületesen munkából próbál megélni,azt csak kihasználják.
Ha nem elég a munkaviszonyod a t-gyás-hoz,ami ha jól emlékszem 2éven belül 280munkanapot kell hogy meghaladjon,akkor csak azt a 24500ft-ot kérheted,amit mindenki,aki életében nem dogozott még 1 órát sem.Hát itt tartunk,ez nagy szégyen.
Ja,és táppénz alatt is simán kirúghat,én is táppénzre mentem:(Sőt,ha kevés a munkaviszonyod,akkor a felmondás után csak időarányosan vehetsz igénybe passzív táppénzt.Tehát,ez sem biztos,hogy megoldás.Nekem az volt a szerencsém,hogy már szülés előtt voltam 4héttel,mikor ez lejárt.
Ha nálad is ez a helyzet,akkor addig nem tudasd a terhességed,amíg nem muszáj,vagy tudsz dolgozni.
Érdeklődj a helyi tb-nél,mert nem mindegy,hogy 2évig mennyi pénzt kapsz.
Egyébként gratulálok a babádhoz,boldog babavárást.
Az előző hozzászóló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!