Terhesség és leégés? Mi okozhat gondot?
Az unokatesómék itt voltak ma nálunk, ő 24 hetes terhes. Van egy pici, felfújható medencénk (1,5x0,33 méteres), és ebben pancsolt szinte egész nap a kislányommal. Bár délelőtt még árnyék volt ott, viszont estére elég csúnyán leégett szegénynek a háta és a válla, hiába próbált vigyázni, viszont valahányszor a medencében volt, mindig "hason feküdt" benne, és a víz is kellemesen hűvös hőmérsékletű volt - tehát elméletileg nem nagyon melegedhetett fel a magzatvíz. Lehet valami baja a babájának? Ha igen, pontosan mi?
(A leégést úgy értem, hogy megkapta a Nap a hátát/vállát, piros, de nem fáj neki - elég fehér bőrű alapból.)
Szia!
Nem lesz semmi baja a babájának. Neki is max lehámlik a bőre, tehát a szokásos leégés és lehetséges következményei. Pont ma reggel beszélt egy nőgyógyász a terhesen napozásról, szolizásról. Azt mondta, hogy a másokra is érvényes szabályokat kell betartani, tehát 1-től 3-ig ne legyünk tűző napon, használjunk fényvédőt, és ha kellemetlen hőérzetünk van a napozástól akkor menjünk hűsebb helyre.A D-vitamin képzés szempontjából is előnyös a napozás, és szerinte a szoli is. Az más kérdés, hogy egy nyúló, feszülő hasbőrre milyen hatással lesz a szoli....
Első vagyok...
A TV-ben mondta ezeket egy nőgyógyász:)
Még az előző munkahelyemen a volt kolleganőm égett le nagyon nagy pocakkal. Ő a Balcsin volt, és kétrészesben napozott, és a pocakja is vérvörös volt. Nem győztünk hüledezni, hogy "normális"???
A kicsinek semmi baja nem lett, makk egészséges 3 éves lurkó már.
Ezzel nem azt akartam mondani, hogy ő a követendő példa, de ha náluk nem volt semmi gond, akkor nem gondolom, hogy egy kis piros vállból baj lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!