Kinek nem örült az anyja, amikor megtudta, hogy nagymama lesz?
Szerintem senki nem döngölt a földbe, véleményt kértél, elmondtuk, hogy a leírtak alapján mit gondolunk a szituról, ennyi.
Persze a kommentjeid után ezerszer megbántam, hogy egyáltalán merészeltem válaszolni.
Azt nem értem, hogy miért írod, hogy nem tudtok elköltözni, logikusan arra gondolunk, hogy a párodnak nem valami fényes a keresete, hiszen akkor elmehetnétek, erre ugrasz. Vagy hogy a párod nem akart 40 évesen apa lenni...és? ennek mi köze anyádhoz? ha ő nem akart "idős" apuka lenni, teremtse meg a feltételeket. Hidd el, a szüleink idejében sem volt kolbászból a kerítés, mi is 6 éves koromig albiban éltünk, mire sajátba költözhettünk. És igen, 22 évesen még nem feltétlenül abból kellene kiindulni, hogy úgyse lesz jobb, úgysem lesz soha saját lakás/ház, akkor miért ne babázhatnál most. Nekem vannak ilyen ismerőseim, a csaj 25 évesen most szülte a 3. gyereket az anyósa házába, egy szobában élnek ő, a férje és a három gyerek...szerinted?
Azt még hozzátenném, hogy a baba születése után meg azon fogsz sírni itt, hogy anyád beleszól mindenbe a baba körül. És tudod, persze hogy bele fog szólni, ha otthon laktok!
Még egyszer gratulálok, talán a 3. vagy 4. válaszoló voltam.
Szia!
Az előző válaszokat nem olvastam végig, kaptál szerintem sok értelmes tanácsot, amíg jutottam, ha nem is mindig kedveset.
Ilyenkor én azt szoktam mondani, hogy "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter"
(Kizárólag saját magamra)
Az első tanács
Költözzetek el otthonról, szülőkkel lakni más, mint csak ketten...tapasztalat
Ha nem engedhetitek meg anyagilag, akkor érdemes lenne várni, legalább addig, amíg munkahelyed lesz.
Szerintem az anyukádat sokkolta a felvetés, hogy nagymama legyen, ráadásul Te ilyen fiatalon anya (nem a kor, hanem a körülmények mondják meg ki milyen érett vagy "fiatal" az anyasághoz, szerintem)
Lehet azért akadt ki pontosan, mert Ti is 3 évig a nagyszülőknél laktatok, Ő tudja milyen.
AZ én édesanyám gyakran emlegeti, mi is így laktunk anno 1 évig.Erre mondta, hogy ő nem vállalná, ha nem muszáj, mert nem rosszindulatból, de nem bírná,maximum, ha különbejárat készülne a házukra, és akkor teljesen külön, másképp nem megy, ritka, hogy a 3 generáció jól megfér egymás mellett.
Ne felhúzd az orrod, hanem kérdezd meg miért is gondolja ezt így! Ha elkezd "vagdalózni", akkor hagyd ott, hogy érvekre véleményekre voltál kíváncsi, nem vádaskodásra, lehet ha sikerül átbeszélni, az ő véleménye is megváltozik.
Sok boldogságot, remélem rendbejön a kapcsolatotok az anyukáddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!