Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kinek nem örült az anyja,...

Kinek nem örült az anyja, amikor megtudta, hogy nagymama lesz?

Figyelt kérdés
Sosem volt jó a viszonyunk,a páromat(10évvel idősebb tőlem) még így 5 év után se fogadta el, nekem még van 2 év a főiskolából, de már szerettünk volna babát(én 22, párom 32),anyám amikor megtudta szabályosan azt mondta,hogy nem örül,hogy semmi pénzt nem fogok a baba után kapni,hogy felelőtlen vagyok,meg hogy ezzel is csak neki lesz majd a baja...nagyon kiakasztott,már azon gondolkodom, hogy inkább elköltözünk itthonról,csak nem igazán tudunk,de így nagyon rossz.hogy lehet ilyen egy anya?!
2011. júl. 12. 16:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem akarom a kérdezőt bántani sértegetni,a kérdése nem arra irányult,hogy az legyen a vége hogy mindenki a sárga földig lehordja.Én a kérdésére válaszolnék!13 éves házasok vagyunk én 32 párom 43 éves,a kezdetek óta szerettünk volna gyermeket de nem sikerült.Az utóbbi 2 évben már egyáltalán nem is foglalkoztunk vele mert rengeteg gondunk volt,cukorbeteg lett nagyon sokáig nem kapott táppénzt az addig normálissan fizetett részleteink elcsúsztak és a végén elkellett adni a házunkat az árverezés előtt,hogy a tartozást is kitudjuk fizetni és egy kisebb házat is tudjunk venni.Sikerült eladni és még annyi pénzünk maradt hogy vettünk egy kis házat amin még volt 600ezer ft tartozás amit mi még utánna 15ezrével törlesztettünk.A történethez tartozik,hogy apám a párom miatt kitagadott még anno 13 éve,azóta semmibe vesz,és közben 1,5 anyutól is elvált.Anyunak a 30 év házasságból nem maradt annyi,hogy saját lakást vegyen így hogy mindenki jól járjon kifizette a még hátra lévő részletünket cserébe megkapta a haszonélvezetett a házra.Tavaly decemberben 4 nap késedelmes menszesz és 3 pozitív terhességi teszt után megtudtam hogy gyermeket várunk.Annak ellenére,hogy nem valami rózsás a helyzetünk felsem merült,hogy nem tartjuk meg/még 4 hét és megszületik a drága Bencénk/..Édesanyám a vállás után összekavarodott egy régi családi ismerőssel és oda is költözött hozzá.Idén januárban nagyon csúnyán összevesztek így hozzánk pakolt.Na itt kezdődtek az érdekességek..Havi 28ezer forintból amit kap adott nekünk 10ezer forintott a rezsibe és a kajába összesen mindent használt bármit ehetett aztán mikor elfogyott a maradék pénze/amit cigire Nyugtatókra meg mogyoróra költött/akkor még elvárta hogy a luxus dolgait is mi finanszírozzuk.Na egy idő után közöltük vele hogy a haszon élvezet nem azt jelenti hogy nekünk elkell tartanunk erre szó szót követett és az lett a vége hogy azt mondta:Dögöljön meg bennem a gyerek....Azóta kibékültek a párjával és remélem tartós lesz és ő persze szánja bánja amit mondott és csak a nagyon durvát írtam le,de akkor se tudom ezt neki soha megbocsájtani.....
2011. júl. 12. 20:29
 22/25 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém nem örült. A másodikat várom, önálló, 30-on felüli nő vagyok. Nem ő tart el minket és nem vagyunk túl szaporák sem ugyebár. Mégse örül. Nincs magyarázat, ennyi.
2011. júl. 13. 10:58
 23/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a nem letaposó válaszokat,a dologhoz hozzátartozik,hogy 1,5 éve próbálkoztunk,kiderültek nekem is betegségeim, de arra senki nem gondol,hogy ma semmi nem biztos,csak ami elmúlt.anyumék idejében mindenki tudott lagzi után házat építeni,most ez nem így van.akkor arra kéne várni,hogy mikor lesz minden meg? sosem...
2011. júl. 13. 12:00
 24/25 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem senki nem döngölt a földbe, véleményt kértél, elmondtuk, hogy a leírtak alapján mit gondolunk a szituról, ennyi.

Persze a kommentjeid után ezerszer megbántam, hogy egyáltalán merészeltem válaszolni.

Azt nem értem, hogy miért írod, hogy nem tudtok elköltözni, logikusan arra gondolunk, hogy a párodnak nem valami fényes a keresete, hiszen akkor elmehetnétek, erre ugrasz. Vagy hogy a párod nem akart 40 évesen apa lenni...és? ennek mi köze anyádhoz? ha ő nem akart "idős" apuka lenni, teremtse meg a feltételeket. Hidd el, a szüleink idejében sem volt kolbászból a kerítés, mi is 6 éves koromig albiban éltünk, mire sajátba költözhettünk. És igen, 22 évesen még nem feltétlenül abból kellene kiindulni, hogy úgyse lesz jobb, úgysem lesz soha saját lakás/ház, akkor miért ne babázhatnál most. Nekem vannak ilyen ismerőseim, a csaj 25 évesen most szülte a 3. gyereket az anyósa házába, egy szobában élnek ő, a férje és a három gyerek...szerinted?

Azt még hozzátenném, hogy a baba születése után meg azon fogsz sírni itt, hogy anyád beleszól mindenbe a baba körül. És tudod, persze hogy bele fog szólni, ha otthon laktok!

Még egyszer gratulálok, talán a 3. vagy 4. válaszoló voltam.

2011. júl. 13. 15:18
 25/25 anonim ***** válasza:

Szia!

Az előző válaszokat nem olvastam végig, kaptál szerintem sok értelmes tanácsot, amíg jutottam, ha nem is mindig kedveset.

Ilyenkor én azt szoktam mondani, hogy "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter"

(Kizárólag saját magamra)

Az első tanács

Költözzetek el otthonról, szülőkkel lakni más, mint csak ketten...tapasztalat

Ha nem engedhetitek meg anyagilag, akkor érdemes lenne várni, legalább addig, amíg munkahelyed lesz.

Szerintem az anyukádat sokkolta a felvetés, hogy nagymama legyen, ráadásul Te ilyen fiatalon anya (nem a kor, hanem a körülmények mondják meg ki milyen érett vagy "fiatal" az anyasághoz, szerintem)

Lehet azért akadt ki pontosan, mert Ti is 3 évig a nagyszülőknél laktatok, Ő tudja milyen.

AZ én édesanyám gyakran emlegeti, mi is így laktunk anno 1 évig.Erre mondta, hogy ő nem vállalná, ha nem muszáj, mert nem rosszindulatból, de nem bírná,maximum, ha különbejárat készülne a házukra, és akkor teljesen külön, másképp nem megy, ritka, hogy a 3 generáció jól megfér egymás mellett.

Ne felhúzd az orrod, hanem kérdezd meg miért is gondolja ezt így! Ha elkezd "vagdalózni", akkor hagyd ott, hogy érvekre véleményekre voltál kíváncsi, nem vádaskodásra, lehet ha sikerül átbeszélni, az ő véleménye is megváltozik.

Sok boldogságot, remélem rendbejön a kapcsolatotok az anyukáddal.

2011. júl. 15. 10:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!