Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Második/"többedik" babádat...

Második/"többedik" babádat várod? Emelgeted a kicsit attól függetlenül, hogy elvileg csak 5 kg-ot lehetne?

Figyelt kérdés

Kislányom 13 kg. Még nincs 2 éves,így nehéz lenne elmagyaráznom neki,hogy most miért ne vehetném őt fel...,így azért elég gyakran muszáj őt felvennem.

Mennyire veszélyes ilyenkor,ha nem tartja be ezt a korlátozást az ember? Bármikor elmehet tőle a baba?

(8 hetes és 3 napos vagyok) Vagy később lehet ebből bajunk?

2011. júl. 12. 15:24
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha probléma mentes a terhességed akkor nyugodtan emelgesd. Én is emelgettem, 21 hónap van közöttük. Semmi bajunk sem lett. Hozzászokik a szervezeted a súly emeléséhez.
2011. júl. 12. 15:30
 2/10 anonim ***** válasza:

A lányom 2 éves a védőnő szerint 11,5 kg. Most 13 hetes terhes vagyok. Amikor emeltem akkor leguggoltam és csak úgy emeltem fől. Nekem is mondta a dokim, hogy lehetőleg ne emelgessek, így csak indokolt esetben emeltem föl. Szerintem nem lehet baja a kicsinek a nagy tesó emelgetésétől. Szerintem ha elmegy egy baba akkor beteg és vagy nem tapadt meg rendesen. Ugyanez a helyzet az emelgetéssel is. A napokban olvastam itt egy kérdést egy várandós hölgytől, aki kb 46 kg-os zsákokat emelget naponta többször is. Ha emeled guggolásból emeld! Ez a lényeg! Boldog babavárást!

Egy gyönyörű 2 éves és egy 13 hetes magzat anyukája

2011. júl. 12. 15:30
 3/10 anonim ***** válasza:
nálam is így volt. azt mondta a doki,hogy a gyerek súlyához már hozzászoktam, emelhetem, de mást ne. ha érzem,hogy fáj, nem esik jól,akkor guggoljak le hozzá. nem voltam veszélyeztetett terhes, minden rendben volt, végig emelgettem a kisfiamat, sőt 8-9 hetes terhesen egyszer babakocsistól is - így egy hete túlhordtam
2011. júl. 12. 15:34
 4/10 anonim ***** válasza:

:)

No próbáld meg nem fölemelni. Lesz nemulass. :)

Ugyan. Én a harmadikat várom és erős kiképzésben vagyok.

Van hogy kettőt veszek fel (11 és 15 kg-osak). Persze csak rövid időre.

A lényeg ne hirtelen emeled és ne dobáld és ne vidd fel a 3. emeletre. Bár a sógornőm ezt is megtette mégis egészségesek a gyerekek.

2011. júl. 12. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:

folyamatosan ezt tetted eddig is, így tapadt meg a petesejt is.

ha nem ez lett volna eddig, az úgy más.

37 hkm, 11 kilós kislány anyukája. (már a hasméretem miatt elég nehéz, mert szinte nyújtva van már a karom, ha dajkálom)

2011. júl. 12. 16:03
 6/10 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a megnyugtató válaszaitokat!

Dobálni nem szoktam,meg a 3-ikra felvinni,bár előtte megtettem,mert még nincs korlát csinálva a lépcsőházunkba..és a tetőtéren lakunk :( De most már úgy megyünk a lépcsőn,hogy ezerrel fogom a kezét és így is jó neki..Olykor olykor bepróbálkozik,hogy vigyem fel,de idáig nagyjából sikerült elterelni valamivel a figyelmét..,vagy max. egy kicsit húztam felfelé. :)

A megtapadásra meg már én is gondoltam,hogy amíg nem tudtam,hogy jön a következő baba,addíg simán vittem a lépcsőn is a kicsit és abból sem lett odáig baj. Bár mikor pont megkellett volna jönnie,akkor egy jó egy hétig rendesen fájt a hasam...lehet hogy akkor azért..(?)

De a lényeg az,hogy tényleg örülök a válaszoknak,köszi hogy írtatok!!! :)

Mindenkinek jó babavárást kívánok és nyugisabb napokat a már meglévő nagy csajokkal/srácokkal! :)

2011. júl. 12. 16:19
 7/10 anonim ***** válasza:

Én is a harmadik lurkót várom és van, hogy kettőt cipelek, 11 és 17 kg-sak, és a 16. hétben vagyok. Egyelőre bírom, de ha már nem fogom bírni, változtatok. Úgyis érzed majd, ha nagyon keményedsz, csökkentsd a milinálisra, lépcsőzni már egyedül is tud egy ekkora gyerek, mint a Tied (a második nekem is 22hós), fogod a kezét közben.

Ne idegeskedj, jó babázást és babavárást!

2011. júl. 12. 16:34
 8/10 anonim ***** válasza:
Én 19 hetes vagyok ikrekkel és van egy másfél évesem; mivel volt egy vetélésem nemrég és mert most ikerterhes vagyok, a doki nem nagyon engedi(né), nem is nagyon szoktam megemelni, amit mondjuk eddig még nem vett zokon; egyedül a busz az amire felrakom, vagy a székbe, de ágyba is bemászik egyedül, ha pedig elfárad séta közben, ott a kocsi, abba is bemegy egyedül már
2011. júl. 12. 17:43
 9/10 anonim ***** válasza:

3 és 1éves fiukkal, 9hetes kismama vagyok én is. És főleg az 1éves emelgetem, mivel nem tud még járni. Néha a 3évesem is igényli, hogy ölbe vegyem. :)

Jó pocakosodást mindenkinek!

2011. júl. 13. 09:17
 10/10 anonim ***** válasza:

21 hónapos a fiam, 34 hetes km vagyok. 15 hónapos volt, amikor engem eltiltott a doki minden emeléstől! Legalább 4-5x véreztem be a 6 és a 13. hét között, volt, hogy élénkpiros vérzés is volt :S 1 hónap alatt megtanítottam feljönni a lépcsőn a negyedikre, apa átvette a fürdetésnél az emelgetős részt, pelenkázni az ágyon szoktam. Azóta nem emeltem fel, max néhány alkalommal, ha nagyon muszáj volt.

Most nekem kell visszafogni a lépcsőn, mert gyorsabban megy rajta mint én :D Abszolút megszokta, hogy nincs ölben. Utcán gyalog sétálok vele, 3 hónapja nem babakocsizunk (nem veszek tesókocsit), kézen fogva jön velem, néha van hiszti... Pedig igazi öntörvényű, akaratos, rettenetesen eleven gyerek (fiú). Előtte sokat volt ölben, mert 11 hónapos koráig nagyon bukós volt, nem tudott aludni tőle, sokat sírt, stb. Mégis azt mondom, ez így nagyon jó, hogy el lettem tiltva az emeléstől, mert azóta megtanult egyedül játszani, nem várja el, hogy folyton vele legyek :) Na és remélhetőleg tud majd sétálni velem a babakocsi mellett, ha megszületik a Tesó :)

2011. júl. 13. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!